EUROLEAGUE

Βουγιούκας: "Τελικά, ίσως μας έκανε καλό αυτό που έγινε στη Βαρκελώνη"

Βουγιούκας: "Τελικά, ίσως μας έκανε καλό αυτό που έγινε στη Βαρκελώνη"

Ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε στο Sport24.gr για τη σωστή αντίδραση του Παναθηναϊκού Superfoods μετά τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα, ένα παιχνίδι που οι "πράσινοι" μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως... μάθημα και να αποτελέσει σύμμαχο (κι όχι εχθρό) για τη συνέχεια της EuroLeague.

Η δουλειά έγινε για τον Παναθηναϊκό Superfoods στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ . Με μέτριο ποσοστό στις βολές (64.9%), με -αδικαιολόγητη- χαλάρωση στην άμυνα στην τελευταία περίοδο, αλλά αυτά πάνε, πέρασαν. Η ουσία είναι πως οι "πράσινοι" πήραν την πρώτη τους νίκη στην EuroLeague και κοιτάζουν τώρα τα δύο επόμενα παιχνίδια απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός) και Φενέρμπαχτσε (εντός), με διαφορά μόλις μερικών ημερών.

Η πρώτη back to back εβδομάδα της EuroLeague έφτασε και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα κληθεί να τεστάρει τις αντοχές της, έχοντας πάντα ως παράδειγμα προς αποφυγή όσα (δεν) έκανε στην πρεμιέρα με την Μπαρτσελόνα. Ένα παιχνίδι που διατάραξε σημαντικά την ηρεμία εντός της ομάδας, αλλά ενδεχομένως να αποδειχθεί πιο πολύτιμο κι από νίκη, στην πορεία της διοργάνωσης, αν αποκωδικοποιηθεί σωστά.

Όπως εξήγησε κι ο Ίαν Βουγιούκας μιλώντας στο Sport24.gr λίγη ώρα μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Μπάμπεργκ: " Μας ταπείνωσε η Μπαρτσελόνα την προηγούμενη εβδομάδα, κακά τα ψέματα. Δεν είναι αποδεκτό ο Παναθηναϊκός να χάνει έτσι και με αυτόν τον τρόπο, σε οποιοδήποτε γήπεδο. Οπότε υπήρχε θυμός εντός της ομάδας, τα είχαμε με τους εαυτούς μας και θέλαμε να το δείξουμε στο παρκέ, ειδικά από την στιγμή που έρχεται ένα τόσο δύσκολο πρόγραμμα με ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός) και Φενέρμπαχτσε (εντός). Χρειαζόταν πολύ η νίκη επί της Μπάμπεργκ. Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, όχι όμως από τη διαφορά. Θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη", για να προσθέσει αμέσως μετά:

" Είχαμε μεγάλη αδυναμία στη ρακέτα, κάτι που νομίζω ότι το περιορίσαμε απόψε (σ.σ.: χθες). Για τριάντα λεπτά ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα, δεν δώσαμε πολλά ελεύθερα σουτ στην Μπάμπεργκ, με εξαίρεση την τελευταία περίοδο που χαλαρώσαμε δίχως λόγο, επιτρέποντας στους αντιπάλους να πετύχουν αρκετούς πόντους και να μειώσουν τη διαφορά".

Ο 32χρονος σέντερ γύρισε στο ΟΑΚΑ μετά από μια πενταετία στο εξωτερικό, για να βάλει το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια των "πρασίνων" να επιστρέψουν στο Final Four. Κι επειδή ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε για τελευταία φορά σε αυτό, ξέρει τι και πως. Όπως επίσης ξέρει τι και πως να το προσφέρει στο "τριφύλλι", με τις δύο τελευταίες εμφανίσεις του απέναντι σε ΠΑΟΚ και Μπάμπεργκ να δικαιολογούν το παραπάνω. Απέναντι στη γερμανική ομάδα, στα 13'58'' που αγωνίστηκε πρόλαβε να σημειώσει 11 πόντους με 3/4 δίποντα και 5/6 βολές. Παρεμπιπτόντως, ήταν εκ των πλέον συνεπών παικτών της ομάδας του από την γραμμή των βολών στην χθεσινή αναμέτρηση.

Βουγιούκας: "Τελικά, ίσως μας έκανε καλό αυτό που έγινε στη Βαρκελώνη"

Ο Ίαν Βουγιούκας απαντά: " Δεν ξέρω αν ψηλώσαμε, αλλά είναι σαφές πως σε μία χρονιά με εβδομήντα ή ογδόντα αγώνες, θα πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς στο κομμάτι της διαχείρισης καταστάσεων. Να μην ανεβαίνουμε στα σύννεφα από μια μεγάλη νίκη και να μην καταρρέουμε μετά από μια βαριά ήττα. Ας πούμε ότι μας έκανε καλό η διαφορά με την οποία χάσαμε στη Βαρκελώνη, γιατί μας πείσμωσε και μας έδειξε πόσο άσχημα μπορούν να γίνουν τα πράγματα, όταν δεν προσέχεις", και συνεχίζει:

" Σίγουρα θα υπάρχουν παιχνίδια σαν αυτό στο "Παλάου Μπλαουγκράνα", που τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν καλά. Ελπίζω απλά να μην είναι τόσο άσχημες αυτές οι βραδιές. Θέλουμε να δουλέψουμε και να παρουσιάσουμε βελτίωση στη διάρκεια της σεζόν, για να δούμε στο τέλος τι θα έχουμε κάνει".

Για το φινάλε, η κουβέντα πήγε στην προσθήκη του Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος αγωνίστηκε χθες για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ ως παίκτης του "τριφυλλιού" και για δεύτερη συνολικά, μετά από την απουσία των πέντε εβδομάδων που έφερε ο σοβαρός τραυματισμός του τον Αύγουστο, σε φιλικό της Λιθουανίας πριν από το Eurobasket.

Ο "κάπτεν" του Παναθηναϊκού Superfoods είχε μόνο θετικά να πει για τον συμπαίκτη του (σε Αθήνα και Κάουνας), για τον οποίο ανέφερε πως " προσθέτει πολλά στην ομάδα, βοηθάει από κάθε άποψη με την παρουσία του. Είναι αριστερόχειρας κι αυτό αλλάζει κάπως τα δεδομένα στο παρκέ, αφού του αρέσει να παίρνει τον αριστερό διάδρομο, είναι καλός σουτέρ, πιέζει καλά την μπάλα. Φέρνει πράγματα που δεν είχαμε ως ομάδα. Κάτι που φάνηκε με την Μπάμπεργκ, θα βοηθήσει".

Κι από την στιγμή που όλα είχαν εξελιχθεί καλά για τον ίδιο και την ομάδα του, δεν θα μπορούσε παρά να χαλαρώσει λίγο στο φινάλε και να κάνει χιούμορ: " Κάνει πολύ καλό δίδυμο με τον Νικ (Καλάθη). Αυτό που μένει βέβαια είναι να μου δίνουν την μπάλα, γιατί έτσι πρέπει".(γελάει)

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ