EUROLEAGUE

Βουγιούκας: "Πιάσαμε πάτο και αντιδράσαμε"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ(Κ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ(Κ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε στο Sport24.gr για την τρίτη σερί νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods στην EuroLeague, εξηγώντας πως όλα ξεκίνησαν την στιγμή που οι "πράσινοι" ηττήθηκαν από την ΑΕΚ.

Δύο εβδομάδες μετά την οδυνηρή ήττα από την Μπασκόνια με το λέι απ του Ροντρίγκ Μπομπουά, ο Παναθηναϊκός Superfoods έζησε παρόμοια κατάσταση στο Sinan Erdem Dome. Έκανε πολύ καλή προσπάθεια σχεδόν επί μονίμου βάσεως για ένα σαραντάλεπτο, αλλά η Αναντολού Εφές ήταν αυτή που είχε τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι.

Ίδιες συνθήκες. Χαμένο λέι απ (τότε ο Νίκος Παππάς, τώρα ο Νικ Καλάθης) και ο αντίπαλος με δυνατότητα να τρέξει το γήπεδο. Όπως φάνηκε το προ δύο εβδομάδων πάθημα, έγινε μάθημα για τους "πράσινους", οι οποίοι έτρεξαν εξαιρετικά στο πίσω μέρος του παρκέ, για να αμυνθούν έχοντας την κατάλληλη ισορροπία.

Κι εκεί ο Έρικ ΜακΚόλουμ βρήκε μπροστά του τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος "σφράγισε" τη μεγαλειώδη εμφάνιση του Νικ Καλάθη με μία σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Γιώργος Οικονόμου

Μέσα σε δύο εβδομάδες λοιπόν, το "τριφύλλι" έχει ζήσει σχεδόν τα πάντα. Από τον μόνο μιας οδυνηρής ήττας (Μπασκόνια) και την απογοήτευση για την απώλεια ενός στόχους (ΑΕΚ), στην αναγέννηση (Ολυμπιακός) και τις μεγάλες νίκες (Χίμκι, Αναντολού Εφές). Αλήθεια, τι άλλαξε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Ο Ίαν Βουγιούκας εξηγεί στο Sport24.gr πως " μετά τα δύο παιχνίδια με την Μπασκόνια και την ΑΕΚ, πιάσαμε πάτο", για να προσθέσει με απόλυτη ειλικρίνεια: " Ο καθένας κοίταξε τον εαυτό του στον καθρέφτη και έκανε την αυτοκριτική του. Από εκεί ξεκίνησαν όλα, βελτιωθήκαμε άμεσα".

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods είναι ένας από τους λόγους που η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά. Μπορεί, δε, να αποκτήθηκε ως ένας παίκτης που θα συνεισέφερε κατά βάση επιθετικά, αλλά στην πράξη αποδεικνύει πως η επιρροή του στο πίσω μέρος του παρκέ είναι εξίσου σημαντική. Δεν έχει τα αθλητικά προσόντα των υπόλοιπων παικτών της φροντ λάιν, αλλά διαθέτει την εμπειρία για να βάλει σωστά το σώμα του και να καμουφλάρει τις δεδομένες αδυναμίες του σε αθλητικό επίπεδο.

Κάπως έτσι βρέθηκε χθες (16/11) στο παρκέ για έξι σερί λεπτά, στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Πάνω που η Αναντολού Εφές έπαιρνε το μομέντουμ, αντικατέστησε τον Τζέιμς Γκιστ στο 31'22'' και τον κράτησε στον πάγκο μέχρι το 37'58''. Ένα εξάλεπτο στο οποίο περιόρισε την δράση των Μπράιαν Ντάνστον και Βλάντιμιρ Στίματς , λύνοντας το πρόβλημα που είχε το "τριφύλλι" στο "5". Κι ακολούθως, επέτρεψε στον Τσάβι Πασκουάλ να ρίξει ξανά στο παρκέ τον έτερο σέντερ της ομάδας, με καθαρό μυαλό και ανάσες, για να παίξει τις τελευταίες άμυνες -μεταξύ των οποίων κι αυτή που "κλείδωσε" τη νίκη της ελληνικής ομάδας.

Πως θα χαρακτήριζε ο ίδιος αυτή τη νίκη; " Κοινότοπο, αλλά είναι σαν όλες τις άλλες", αναφέρει αρχικά πριν γίνει αρκετά πιο σαφής: " Είδαμε αυτή την εβδομάδα τι γίνεται στην EuroLeague, όλες οι ομάδες σχεδόν είναι ασταθείς. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς να καταφέρουμε να διατηρηθούμε στο επίπεδο που είμαστε τώρα, να περιορίσουμε τα "πάνω" και τα "κάτω" και να μαζεύουμε εκτός έδρας νίκες, γιατί στο τέλος κάνουν τη διαφορά. Έχουν μεγάλη σημασία τα "διπλά" γιατί σου δίνουν το κάτι παραπάνω. Τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Κάθε νίκη επιδρά σημαντικά στον ψυχολογικό τομέα".

Σημασία έχει η διάρκεια, όχι η μια βραδιά

Δεν έμεινε βέβαια εκεί αφού επεσήμανε πως η Αναντολού Εφές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη, από την στιγμή που προερχόταν από δύο μεγάλες εκτός έδρας νίκες απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ. " Είχε φτιάξει πολύ την ψυχολογία της, ο (Έρικ) ΜακΚόλουμ προερχόταν από μία τρομερή εμφάνιση στο Ισραήλ, οπότε γνωρίζαμε ότι στόχος τους ήταν να μπουν στο γήπεδο και να πάρουν την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη τους. Γι αυτό ο τρόπος με τον οποίο αρχίσαμε τον αγώνα, όντες επιθετικοί, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη. Τους κόψαμε τη φόρα, κατά κάποιο τρόπο", είπε και επεσήμανε αναφορικά με τη συνέχεια, που -για αρχή- περιλαμβάνει το εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης (24/11):

" Είναι σημαντικό από εδώ και πέρα να διαχειριστούμε τις θετικές καταστάσεις. Δείξαμε ότι αντιδράσαμε σωστά στις άσχημες, σημασία τώρα έχει να παραμείνουμε εξίσου σοβαροί και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια διάθεση. Η διάρκεια και η συνέπεια θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στην EuroLeague, όχι οι νίκες - πυροτεχνήματα και τα καλά παιχνίδια της μιας βραδιάς. Πιστεύω ότι θα καταφέραμε".

Όσο για το συναπάντημα με τη "Βασίλισσα"; " Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αρκετά προβλήματα, αλλά παραμένει εξαιρετικά ανταγωνιστική. Είδες τι έγινε με την Ουνικάχα Μάλαγα. Εμείς, θα προσπαθήσουμε να "χτυπήσουμε" σε σημεία που πονάει, λόγω των απουσιών. Θα ξαναπώ όμως, ότι το πιο σημαντικό είναι να δουλεύουμε εμείς σωστά και να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα στο γήπεδο", κατέληξε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ