EUROLEAGUE

Τζόρτζεβιτς: "Βγάζω το καπέλο στον Καλάθη"

Τζόρτζεβιτς: "Βγάζω το καπέλο στον Καλάθη"

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν σαφής σε ό,τι είχε να κάνει με τη μη χρησιμοποίηση του Αντώνη Φώτση στο παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις, όπως επίσης στο τι έφταιξε τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιαζόταν καλός στο παρκέ.

Η επιστροφή στις νίκες συνδυάστηκε με "35άρα" για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο της Ζάλγκιρις. Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο σημαντικό στοιχείο των "πρασίνων" στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής, σύμφωνα με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο προπονητής του "τριφυλλιού" είχε πολλά να επισημάνει και να τονίσει μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αναμέτρηση με τη Ζάλγκιρις: " Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Από την αρχή μέχρι το τέλος τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά, έδειξαν τη στάση τους. Τις τελευταίες δέκα ημέρες κάναμε καλές προπονήσεις και από εκεί έρχονται οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις. Πρέπει όμως να το ξεχάσουμε και να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι. Χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας, γιατί μας δίνει δύναμη και ενέργεια. Βοηθάει πολύ τους παίκτες στη διάρκεια των αγώνων".

Για την εικόνα της άμυνας: " Νομίζω πως η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Επιλέξαμε να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα, με κάθε τρόπο. Από εκεί βγάζουμε ενέργεια και λειτουργούμε ομαδικά. Αυτό που δείξαμε απόψε στο γήπεδο ήταν αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς. Είμαστε ικανοποιημένοι από κάποια πράγματα, αλλά έχουμε τώρα στο μυαλό μας το επόμενο παιχνίδι με τον Αρκαδικό".

Για τους "μικρούς": " Είναι καλό που βρήκαμε λεπτά για τους "μικρούς" σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θα τους βοηθήσει να ωριμάσουν και να εξελιχθούν. Σταδιακά θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο στο ροτέισον. Είναι στο χέρι τους να το εκμεταλλευτούν".

Για τη μη χρησιμοποίηση του Αντώνη Φώτση: " Έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι, είχαμε τον Γκιστ που επέστρεφε από τραυματισμό. Μόλις είδαμε πως το παιχνίδι καταλήγει στην πλευρά μας, αποφασίσαμε πως θα πρέπει να ξεκουραστεί γιατί πιέστηκε αρκετά. Ήταν μια καλή ευκαιρία να του δώσουμε την ευκαιρία να πάρει κάποιες ανάσες. Ελπίζω να βρούμε την αντίστοιχη ευκαιρία για τον Διαμαντίδη στα επόμενα παιχνίδια. Αυτό θέλω να κάνω για να τον έχουμε κοντά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τουλάχιστον".

Για τη διαφορά εικόνας στα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια: " Είμαι πολύ εκνευρισμένος από αυτό. Δεν συνάδει με τη λογική της ανταγωνιστικότητάς που υπάρχει μέσα μου. Δεν μπορούμε να είμαστε εύκολη λεία για τους πεινασμένους καρχαρίες μακριά από το ΟΑΚΑ. Όπως συζήτησα με τους συνεργάτες μου, ο επόμενος στόχος είναι να κερδίσουμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας στην Euroleague. Είναι ένα πρόβλημα που έχει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι ακατανόητο".

Για το αν σκέφτεται πλέον την τελική διαφορά σε κάθε αγώνα: " Δε νομίζω πως χρειάζεται απάντηση σε αυτό. Είναι σαφές. Είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και κοιτάμε τα πάντα. Να ξέρετε πως θέλουμε να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα με παραπάνω από 25 πόντους. Πιστέψτε με, το έχω διαρκώς στο μυαλό μου".

Για τον Νικ Καλάθη: " Του βγάζω το καπέλο. Chapeau. Δεν έχει να κάνει μόνο με το παιχνίδι. Δεν ήθελε να λείψει από την προπόνηση. Για μένα αυτό είναι εντυπωσιακό. Δεν ξέρω αν το έκανε επίτηδες ή όχι, αλλά μετέφερε το ίδιο πνεύμα στην ομάδα".

Για το +35 της νίκης: " Προφανώς δεν περίμενα πως θα κερδίσουμε με τόσο μεγάλη διαφορά. Έχουμε όμως ένα δεκαήμερο που είμαστε στην Αθήνα και προπονούμαστε. Πριν τη Ζιελόνα Γκόρα είχαμε μόνο δέκα παίκτες στην προπόνηση. Το να βλέπω τους παίκτες να υποφέρουν από την προσπάθεια και τα πολλά παιχνίδια είναι άσχημο. Αν δεν έχεις όλους τους παίκτες, είναι δύσκολα τα πράγματα. Απόψε τα παιδιά απάντησαν πολύ όμορφα".

Για το αν είχε plan b στο μυαλό του σε περίπτωση ήττας: " Σε κάθε παιχνίδι σκέφτομαι μόνο τη νίκη. Δεν έχω ποτέ στο μυαλό μου τι πρέπει να κάνω αν χάσω. Δεν υπάρχει αυτό. Δεν έχω δεύτερες σκέψεις. Είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και προσπαθούμε για κάθε νίκη".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ