EUROLEAGUE

Τζόρτζεβιτς: "Ταβάνι μας ο ουρανός"

Τζόρτζεβιτς: "Ταβάνι μας ο ουρανός"
INTIME SPORTS

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά ξεκαθάρισε πως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Γιατί; "Υπάρχει πολύς χώρος ακόμη για βελτίωση", τόνισε χαρακτηριστικά.

Η νίκη επί της Μπαρτσελόνα έφερε τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στο Top 16, αλλά για να εξασφαλίσει την παρουσία του σε αυτό θα πρέπει να κάμψει την αντίσταση της Ζιελόνα Γκόρα σε μία εβδομάδα. Οι "πράσινοι" πραγματοποίησαν την καλύτερη επιθετική τους εμφάνιση στη φετινή Euroleague, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να αναφέρεται μετά το τέλος του αγώνα σε αυτό το στοιχείο.

Πλην όμως δεν έμεινε εκεί, αφού θέλει να δει κι άλλα από τους παίκτες του. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

" Από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά παίξαμε για να κερδίσουμε. Υπάρχει διαφορά στο να παίζεις απλά και το να παίζεις για τη νίκη. Δεν είχαμε άλλο χώρο να δείξουμε άλλα πράγματα. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε μια ομάδα που πρέπει να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι. Η αμυντική μας συμπεριφορά ήταν σε πολύ καλό επίπεδο", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος εν συνεχεία σημείωσε:

" Όταν έβαλαν τον Περπέρογλου στο "4" κατάφεραν να μας φτάσουν μέσα από τα περιφερειακά σουτ. Είχαμε καλή αντίδραση, διαβάσαμε την άμυνά τους. Το παιχνίδι στη Βαρκελώνη ήταν ένα μεγάλο σχολείο για εμάς. Δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ όμως, το παιχνίδι που έρχεται με τη Ζιελόνα Γκόρα είναι το πιο σημαντικό απ όλα. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια επιθυμία για τη νίκη. Όλοι το έδειξαν απόψε. Όλοι καταλαβαίνουν όταν λέω πόσο σημαντικός είναι ο τραυματισμός του Μποχωρίδη, φαίνεται στο παρκέ. Είδατε απόψε πως ο Παππάς μας έδωσε κάποια λεπτά που είναι απαραίτητα για το ροτέισον".

Αναφορικά με την εμφάνιση του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, είπε πως " έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Τελευταία δείχνει ποιος είναι. Δείχνει μέρος των δυνατοτήτων του, επιθετικά δεν συγκρίνεται με κάποιον. Ελπίζω πως θα συνεχίσει να εξελίσσεται, μέρα με τη μέρα. Αυτό χρειάζεται, μία τέτοια ομάδα, τέτοιους συμπαίκτες και τέτοια ατμόσφαιρα. Τον έχω μαζί μου και στην εθνική ομάδα, οπότε ξέρω ακριβώς ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει".

Όταν του έγινε ερώτηση για την αλλαγή στην εικόνα του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια, απάντησε: " Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ανεβάσαμε την ένταση στην προπόνηση, έχουμε περισσότερα παιδιά στο ροτέισον. Το παιχνίδι που δεν έγινε με τον ΠΑΟΚ μας βοήθησε γιατί κάναμε περισσότερες καλές προπονήσεις, φτιάξαμε αυτά που θέλαμε. Όταν οι παίκτες κουράζονται πολύ, τελειώνουν τα καύσιμα. Κι όταν γίνει αυτό, δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της ομάδας".

Ενώ αναφορικά με το γεγονός πως οι "πράσινοι" σημείωσαν 93 πόντους απέναντι στην Μπαρτσελόνα κι αν αυτό σημαίνει κάτι, δήλωσε πως " ελπίζω να είναι έτσι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι... ταβάνι μας είναι ο ουρανός. Φιλόδοξοι είναι αυτοί που δεν σταματούν να προσπαθούν και να δουλεύουν, για να βελτιωθούν. Έτσι είμαι εγώ, δεν ικανοποιούμαι με τίποτα, θέλω πάντα κάτι παραπάνω. Πρέπει να αναζητούμε διαρκώς το κάτι καλύτερο. Πιστεύω πως μπορούμε να πάμε καλύτερα, αυτό είναι ξεκάθαρο".

Σε ερώτηση για την παρουσία του κόσμου, σχολίασε: " Το κίνητρο που παίρνουμε από τον κόσμο είναι μεγάλο. Θα το ξαναπώ: η παρουσία των οπαδών πριν το παιχνίδι με την Καρσίγιακα ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Έτσι οι παίκτες καταλαβαίνουν τι φανέλα φοράνε, που βρίσκονται και ποιες οι υποχρεώσεις που έχουν απέναντι σε αυτή την ομάδα και τον κόσμο της", για να καταλήξει αναφερόμενος στους Σάσα Πάβλοβιτς και Βλάντο Γιάνκοβιτς:

" Περιμένουμε να ανέβουν, όπως κι ο Χαραλαμπόπουλος. Απόψε ο Πάβλοβιτς ήταν σχεδόν αλάνθαστος αμυντικά. Επιθετικά του δώσαμε χώρο να πάρει πρωτοβουλίες. Ο Γιάνκοβιτς είναι κι αυτός σημαντικός, θα πρέπει να παλέψει για τη θέση του στην ομάδα. Τα μικρά πράγματα είναι αρκετά, μία άμυνα, ένα μπλοκ, ένα κλέψιμο. Το καταλαβαίνετε κι εσείς".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ