EUROLEAGUE

Τζόρτζεβιτς: "Ξεχωριστός από κάθε άποψη ο Διαμαντίδης"

Τζόρτζεβιτς: "Ξεχωριστός από κάθε άποψη ο Διαμαντίδης"

H Euroleague θα βραβεύει τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο περιθώριο του ματς με την Τσεντεβίτα και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δήλωσε υπερήφανος που κοουτσάρει τον "3D"! Οι ευχές του Γιαννακόπουλου πριν από την προπόνηση (PHOTOS).

Ο αυριανός (1/4) αγώνας του Παναθηναϊκού με την Τσεντεβίτα είναι σημαντικός για παραπάνω από έναν λόγους. Αφενός γιατί η νίκη μπορεί να δώσει την πρόκριση στα playoffs στους "πράσινους", αφετέρου γιατί η Euroleague θα τιμήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη ως θρύλο της διοργάνωσης κι ενώ απομένουν ελάχιστα εισιτήρια στη διάθεση του κόσμου.

Οι Σάσα Τζόρτζεβιτς, Νικ Καλάθης και Όγκνιεν Κούζμιτς μίλησαν στη σημερινή (31/3) συνέντευξη Τύπου του Παναθηναϊκού για την αυριανή εντός έδρας αναμέτρηση με τους Κροάτες.

Τζόρτζεβιτς: "Διαμαντίδης, ο πιο ολοκληρωμένος επαγγελματίας!"

Αρχικά ο προπονητής του "τριφυλλιού" ρωτήθηκε για το αν υπάρχει άγχος και θέμα αποπροσανατολισμού της ομάδας εξαιτίας της βράβευσης του Διαμαντίδη και ότι η Τσεντεβίτα δεν έχει άγχος, λέγοντας: "Δεν είναι θέμα άγχους, αλλά θέμα επιθυμίας να παίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να νικήσουμε, ώστε να εξασφαλίσουμε θέση στα πλέι οφ. Πάντα υπάρχουν πράγματα τα οποία φοβάσαι ότι μπορεί να αποπροσανατολίσουν την ομάδα, όμως έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη σοβαρότητα των παικτών μου και πως καταλαβαίνουν τη σπουδαιότητα του αγώνα. Έχουμε την Τσεντεβίτα έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι μια ομάδα που προέρχεται από παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο, τόσο με την Φενέρ, όσο και με την Εφές, όπου ηττήθηκαν στο τέλος. Τα τελευταία τους παιχνίδια είναι σε υψηλό επίπεδο, παρότι έχουν αποκλειστεί και αυτό σημαίνει ότι παίζουν χωρίς άγχος, κάτι που είναι επικίνδυνο. Με την Νταρουσάφακα συνέβη το ίδιο πράγμα. Έκαναν το καλύτερο τους παιχνίδι, για εμάς ήταν ματς που έπρεπε να πάρουμε και αυτό είναι ένα αβαντάζ για ομάδες που δεν έχουν πίεση".

Τζόρτζεβιτς: "Ξεχωριστός από κάθε άποψη ο Διαμαντίδης"

Όσο για το αν είναι προβληματισμένος από το άσχημο ξεκίνημα στα τελευταία παιχνίδια (σ.σ. Νταρουσάφακα, Καβάλα) απάντησε μονολεκτικά: "Όχι…".

Τέλος, σχετικά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και την αυριανή του βράβευση, είπε: "Είναι γι’ αυτόν. Πρέπει να τον συγχαρώ για αυτή την τιμή, την αξίζει όλη γιατί είναι το κάτι άλλο. Είναι ξεχωριστός από κάθε πλευρά. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν και από την άλλη πλευρά περήφανος και χαρούμενος που τον έχω παίκτη και μαθαίνω πολλά από αυτόν. Ξέρω ότι το μεγαλείο του δεν αφορά μόνο του ότι είναι παίκτης, αλλά και γιατί είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Προσωπικά τον θεωρώ τον πιο ολοκληρωμένο από κάθε άποψη επαγγελματία , που είναι στο υψηλότερο επίπεδο σε όλα. Είναι πρότυπο για όλους μας. Ήλπιζα να με άκουγε λίγο περισσότερο σε ένα θέμα που προσπαθώ να… δουλέψω (σ.σ. να τον πείσει να συνεχίσει), αλλά ασφαλώς αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ας τον αφήσουμε να το ευχαριστηθεί και θέλω να τον συγχαρώ με όλη μου την καρδιά".

Τζόρτζεβιτς: "Ξεχωριστός από κάθε άποψη ο Διαμαντίδης"

Από μέρους του, ο Όγκνιεν Κούζμιτς, σημείωσε: "Νιώθω υπέροχα. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Έχουμε δουλέψει πολύ για να πάρουμε τη νίκη. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην χαλαρώσουμε. Να παίξουμε το παιχνίδι μας και να νικήσουμε".

Όσο για την κατάστασή του μετά το διάστρεμμα που υπέστη, είπε: "Αισθάνομαι πολύ καλά, έκανα μία προπόνηση χθες, θα κάνω άλλη μία σήμερα και θα είμαι έτοιμος".

Καλάθης: "Αξίζει την τιμή ο Διαμαντίδης"

Τέλος, από τη δική του πλευρά, ο Νικ Καλάθης δήλωσε: "Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, προέρχονται από μία σημαντική νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και πιστεύω πως είναι μία διαφορετική ομάδα σε σύγκριση με αυτή που αντιμετωπίσαμε την πρώτη φορά. Εμείς θα πρέπει να βγούμε έξω και να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Θα έχουμε μία καλή προπόνηση σήμερα και ευελπιστούμε πως θα πάρουμε τη νίκη".

Τζόρτζεβιτς: "Ξεχωριστός από κάθε άποψη ο Διαμαντίδης"

Αναφορικά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αύριο θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο, δήλωσε: "Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς αλλά την ίδια στιγμή μία μεγάλη τιμή για τον Διαμαντίδη. Θα βραβευτεί ως ένας από τους πέντε κορυφαίους όλων των εποχών, σίγουρα μεγάλη τιμή, το αξίζει και προσωπικά για εμένα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έπαιξαν ποτέ εδώ. Όπως είπα, μεγάλο επίτευγμα, είμαστε ενθουσιασμένοι και πρέπει να το περάσουμε όλο αυτό και μέσα στο παρκέ".

Κλείνοντας απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις άσχημες… εκκινήσεις του "τριφυλλιού" στα τελευταία του παιχνίδια: "Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε. Είναι ένας από τους στόχους μας, να σταματήσουμε τον αντίπαλο και την ίδια στιγμή να μετατρέψουμε την καλή άμυνα σε πόντους στην επίθεση. Πρέπει να ξεκινάμε καλύτερα, βρισκόμαστε πάντα στο -5 και -10 και πρέπει να το ανατρέπουμε. Σε μερικά παιχνίδια αυτό δεν θα γίνεται οπότε πρέπει να ξεκινάμε πάντα δυνατά".

Πριν από την έναρξη της προπόνησης ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα εν όψει του αυριανού αγώνα.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ