EUROLEAGUE

Τζόρτζεβιτς: "Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε"

Τζόρτζεβιτς: "Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο Μαρκίζ Χέινς και ο Έλιοτ Γουίλιαμς μίλησαν για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε (25/2, 21:15) τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάτι να φοβηθεί. Παραμένει στα "πιτς" ο Σάσα Πάβλοβιτς.

Ο β' γύρος του Top 16 της Euroleague ξεκινά με ένα υψηλών απαιτήσεων παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" υποδέχονται τη Φενέρμπαχτσε, τη μοναδική αήττητη ομάδα της β' φάσης της διοργάνωσης, έχοντας ως στόχο να την βγάλουν εκτός... τροχιάς, και να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την πρόκριση στα πλέι οφ.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θα έχει αυτή τη φορά στη διάθεσή του τον Μαρκίζ Χέινς, τον Έλιοτ Γουίλιαμς και τον Βινς Χάντερ. Τους τρεις Αμερικανούς που θα κάνουν το ντεμπούτο τους με την πράσινη φανέλα στην Euroleague. Γι αυτό, όπως καταλαβαίνετε, τίποτα δεν θα θυμίζει το πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων, πριν από δύο μήνες στην Κωνσταντινούπολη. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που κι ο Σάσα Πάβλοβιτς δεν θα δώσει το "παρών" στην αναμέτρηση αφού ταλαιπωρείται από λοίμωξη του αναπνευστικού, με αποτέλεσμα να περάσει το πρωί της Πέμπτης (25/2) την πόρτα του νοσοκομείου.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στη σημερινή (24/2) media day του "τριφυλλιού" για τον αγώνα με την τουρκική ομάδα, τονίζοντας πως " οι μικρές λεπτομέρειες θα κρίνουν το παιχνίδι, ανεξάρτητα από το ποιοι παίκτες των δύο ομάδων θα είναι στο παρκέ. Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιες θα είναι οι απουσίες της Φενέρμπαχτσε, όμως οι λεπτομέρειες θα αποφασίσουν. Ένα μεγάλο ριμπάουντ, μια βοήθεια, η δυνατή άμυνα… Τα μικρά πράγματα. Στην Πόλη χάσαμε σε ένα παιχνίδι που δύο φορές το γυρίσαμε, είχαμε κάκιστη αρχή, αν θυμάμαι καλά 14-0, 17-3, όμως επιστρέψαμε και παίξαμε καλά για 30 λεπτά. Αυτό μας δίνει σιγουριά ότι μπορούμε να επαναλάβουμε αυτά τα 30 λεπτά. Αυτό χρειάζεται για να νικήσουμε την Φενέρ".

Τζόρτζεβιτς: "Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε"
STOLISVAGGELIS

Αναφορικά με τα προτερήματα της Φενέρμπαχτσε, που δυσκολεύουν κάθε αντίπαλο, είπε: " Οι παίκτες που έχει φέτος είναι απίστευτοι, με εμπειρία από το ΝΒΑ και την Euroleague. Αυτό είναι κάτι που ο κόουτς Ομπράντοβιτς γνωρίζει πως να το ενώσει. Διαθέτουν γκαρντ με αθλητικότητα και τα πόδια, που την κατατάσσουν αν όχι πρώτη, ανάμεσα στις τρεις πρώτες στον τομέα της αθλητικότητας στην Ευρώπη".

Όσο για το αν η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα δώσει την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να κυνηγήσει το πλεονέκτημα έδρας, σχολίασε: " Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε με αυτόν τον τρόπο και να παίζουμε έτσι. Έχουμε ευκαιρία στα επτά παιχνίδια που απομένουν, τα οποία όλα είναι κρίσιμα, με πρώτο αυτό με τη Φενέρ. Όλα είναι κρίσιμα. Έχουμε την ευκαιρία μας, εξαρτάται από εμάς. Είμαστε μια διαφορετική ομάδα, με προσθήκες παικτών που διαθέτουν ενέργεια και κάποιους που επιστρέφουν από μικρούς τραυματισμούς που είναι κι αυτοί σημαντικοί. Δεν ξέρω αν πολλές ομάδες θα ήθελαν να παίξουν κόντρα στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή".

Τζόρτζεβιτς: "Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε"
STOLISVAGGELIS

Χέινς: "Έχουμε περισσότερα κορμιά πλέον"

Από μέρους του ο Μαρκέζ Χέινς, τόνισε: " Το παιχνίδι θα κριθεί στην ενέργεια. Θα πρέπει να βγάλουμε πολλή ενέργεια στο παρκέ, αυτή είναι που θα μας δώσει το παιχνίδι. Να παίξουμε δυνατά και να χρησιμοποιήσουμε την αθλητικότητά μας. Έχουμε περισσότερα κορμιά πλέον και θα πρέπει να παίξουμε με ενέργεια. Όσο παίζουμε με ενέργεια θα έχουμε και πιθανότητες να κερδίζουμε. Θα πρέπει να πιέζουμε συνεχώς στη μπάλα καθώς είναι μία ομάδα με ταλέντο και δύναμη στην επίθεση. Συνεπώς θα πρέπει να προσέξουμε πολύ στην άμυνά μας και να πιέσουμε πολύ στην μπάλα".

Τζόρτζεβιτς: "Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε"
STOLISVAGGELIS

Γουίλιαμς: "Πάντα υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός"

Τέλος, ο Έλιοτ Γουίλιαμς, σημείωσε ότι " υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στη διοργάνωση. Οι οπαδοί μας θα μας δώσουν μεγάλη υποστήριξη. Είμαι ενθουσιασμένος, θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και είμαστε έτοιμοι για αυτό. Πήρα μία εικόνα από δύο παιχνίδια και το τι μπορεί να κάνει η ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Πάντα υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός, δεν ήμουν ποτέ μέλος μίας ομάδας που παίζει σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις, αλλά έχω ακούσει τόσα γι’ αυτό και είμαι έτοιμος", ενώ κατέληξε λέγοντας:

" Είναι συνδυασμός πραγμάτων που θα κρίνουν το παιχνίδι. Στην άμυνα θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί και προσεκτικοί, ενώ επιθετικά πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας. Μην ξεχνάμε ότι θα έχουμε και τον κόσμο μας που θα μας στηρίζει διαρκώς".

Τζόρτζεβιτς: "Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ