EUROLEAGUE

Τζόρτζεβιτς: "Η άμυνα είναι το σήμα κατατεθέν μας"

Τζόρτζεβιτς: "Η άμυνα είναι το σήμα κατατεθέν μας"
INTIME SPORTS

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δήλωσε ευχαριστημένος απ όσα έκαναν οι παίκτες του απέναντι στη Ζιελόνα Γκόρα, τονίζοντας πως η άμυνα είναι το σήμα κατατεθέν του Παναθηναϊκού και ότι οι "πράσινοι" βρίσκονται πίσω ακόμη σε σχέση με αυτό που έχει στο μυαλό του.

Τα ερωτηματικά βρήκαν απάντηση, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εντός έδρας της Ζιελόνα Γκόρα (82-51) και πήρε το εισιτήριο για το Top 16 της Euroleague. Οι "πράσινοι" έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην πολωνική ομάδα, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να επισημαίνει μετά το τέλος του αγώνα ότι:

" Το παιχνίδι από την αρχή ως το τέλος το προσεγγίσαμε εξαιρετικά στην άμυνα. Αυτό είναι το σήμα - κατατεθέν μας φέτος, η άμυνα, οπότε είμαι ικανοποιημένος. Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο, την πρόκριση στο Top 16. Λίγο πιο αργά απ ότι περιμέναμε, αλλά έτσι είναι η Euroleague", για να προσθέσει:

" Η Ζιελόνα Γκόρα δεν είχε δύο σημαντικούς παίκτες στο "4", οπότε αποδυναμώθηκε σημαντικά. Αυτό μας βοήθησε να κυριαρχήσουμε κοντά στο καλάθι. Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά σε γενικές γραμμές".

Όσον αφορά τη συνέχεια είπε πως " πρέπει να ξεχάσουμε το συντομότερο δυνατό αυτό το παιχνίδι. Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη παιχνίδι, το οποίο θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε. Πριν από αυτό όμως, προέχει ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, που είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Γι αυτό περιμένουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να μας βοηθήσει", ενώ αναφερόμενος στην αμυντική συμπεριφορά των παικτών του και τους στόχους για το κάτι παραπάνω, πέραν του Top 16 είπε:

" Αυτή είναι η πρόθεσή μας. Αυτό θέλει κάθε προπονητής. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και θα έχουμε σίγουρα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Μου άρεσε όμως η προσέγγιση των παικτών μου, η διάθεσή τους. Κι αυτό είναι κάτι που κρατάω. Δεν πρέπει να σταματήσουμε. Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε ακόμη. Όταν παίζεις καλή άμυνα, έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση, κάποια σουτ μπαίνουν πιο εύκολα. Το πιο σημαντικό για μένα όμως είναι ότι είδα τους παίκτες μου να απολαμβάνουν το μπάσκετ απόψε".

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιο κομμάτι του παιχνιδιού χρειάζεται μεγαλύτερη βελτίωση για τον Παναθηναϊκό απάντησε: (γελάει) " Όλα. Πρέπει να κοιτάξουμε άλλα παιχνίδια, όχι το αποψινό για να κρίνουμε. Αγώνες που δεν ήμασταν τόσο καλοί. Μπορεί να γίνομαι βαρετός, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι πολύ σημαντικό το ότι τον τελευταίο μήνα κάνουμε καλύτερη προπόνηση, έχουμε ανεβάσει ταχύτητα. Παίζουμε καλύτερα, έχουμε περισσότερη ενέργεια, μαθαίνει ο ένας τον άλλον. "Δένονται" αγωνιστικά μεταξύ τους. Κάποιοι πόντοι έρχονται εύκολα στην επίθεση, ακριβώς γιατί μαθαίνουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ