EUROLEAGUE

Τζόρτζεβιτς: "Αυτή είναι η ευκαιρία μας"

Τζόρτζεβιτς: "Αυτή είναι η ευκαιρία μας"

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε μέσω Μονάχου για τη Βιτόρια και οι Σάσα Τζόρτζεβιτς, Νικ Καλάθης, Έλιοτ Γουίλιαμς εξέφρασαν την πίστη τους στις δυνατότητες των "πράσινων" πριν από τα ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα (PHOTOS)!

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε σήμερα (11/4) μέσω Μονάχου για τη Βιτόρια με στόχο το break στις προσεχείς αναμετρήσεις με τη Λαμποράλ Κούτσα (13/4 & 15/4) κι, εν συνεχεία, την επιστροφή στο Φάιναλ Φορ της Euroleague έπειτα από το 2012.

Οι Σάσα Τζόρτζεβιτς, Νικ Καλάθης και Έλιοτ Γουίλιαμς μίλησαν για τα ματς με τους Βάσκους και το αν οι "πράσινοι" μπορούν να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής.

"Τα ματς με τη Λαμποράλ είναι ο βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο προπονητής του "τριφυλλιού" και συνέχισε: "Είναι μια ομάδα που έχει πραγματοποιήσει μια απίστευτη σεζόν. Βγήκε δεύτερη σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ κερδίζοντας μεγάλους αντιπάλους. Στο επίπεδο των playoffs όλοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες. Αυτή είναι η ευκαιρία μας. Πηγαίνουμε εκεί έχοντας τεράστια θέληση να τα καταφέρουμε και μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Πρέπει να παίξουμε καλά και να βρούμε απαντήσεις στις αθλητικές ικανότητες του αντιπάλου. Είναι μια πολύ ψηλή και σκληρή ομάδα".

Σε ερώτηση σχετικά με τη σημασία της αντιμετώπισης του Μπουρούση από τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είπε: "Ο Μπουρούσης πραγματοποιεί μια απίστευτη σεζόν. Είναι προφανώς ένας από τους ηγέτες ή και ο ηγέτης της Λαμποράλ Κούτσα. Τους δίνει ό,τι χρειάζονται για να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Είναι από τους παίκτες που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατάλληλα. Δεν είναι μόνο δουλειά του Ραντούλιτσα η αντιμετώπισή του αλλά ομαδική προσπάθεια".

Τζόρτζεβιτς: "Αυτή είναι η ευκαιρία μας"

Σχετικά με τη δύναμη της Λαμποράλ Κούτσα στην περιφέρεια σχολίασε: "Πέραν αυτού διαθέτουν και αρκετούς καλούς παίκτες στην περιφέρεια. Εμείς όμως πιστεύουμε στους εαυτούς και μας θεωρούμε ότι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για να τα καταφέρουμε".

Σήμερα συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού από τον Παναθηναϊκό και ο "Σάλε" ρωτήθηκε αν μπορεί η ομάδα να επαναλάβει κάτι ανάλογο: "Αυτή τη στιγμή το πρώτο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας είναι το πρώτο ματς. Δεν με ενδιαφέρει τι λέγεται, τι γράφεται. Σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο παιχνίδι με τη Λαμποράλ Κούτσα το οποίο είναι την Τετάρτη. Και μετά θα σκεφτόμαστε αυτό της Παρασκευής. Όχι με τη θεωρία και την ιστορία. Μόνο το πρώτο ματς μας απασχολεί".

Όσο για τη σημασία της πρώτης αναμέτρησης, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είπε: "Πρέπει να κερδίσουμε τρία ματς. Δεν έχει σημασία αν θα είναι εντός ή εκτός έδρας. Η μία νίκη δεν είναι αρκετή. Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας ότι μπορούμε να κερδίσουμε εκτός έδρας. Είναι μια μεγάλη σειρά. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα και το πρώτο μας βήμα είναι την Τετάρτη".

Από μέρους του ο Νικ Καλάθης δήλωσε: "Η Λαμποράλ Κούτσα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Πολύ σκληρή ειδικά μέσα στην έδρα της. Ξέρουμε πως δεν θα έχουμε εύκολο έργο. Θα πάμε εκεί να παίξουμε όπως ξέρουμε, θα κάνουμε το καλύτερο για να τα καταφέρουμε".

Τζόρτζεβιτς: "Αυτή είναι η ευκαιρία μας"

Αναφερόμενος στα "όπλα" των Βάσκων, είπε: "Διαθέτουν αρκετούς πολύ καλούς παίκτες τόσο στην περιφέρεια όσο και στην ρακέτα, όπου έχουν μεγάλα κορμιά. Εμείς, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους βάσει του σκάουτινγκ που έχουμε κάνει και να πάρουμε το αβαντάζ που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πετύχουμε το στόχο μας".

Όσο για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει ως το τέλος και να κατακτήσει το τρόπαιο, ο διεθνής γκαρντ σημείωσε: "Γιατί όχι. Πιστεύουμε στους εαυτούς και την ομάδα μας. Πιστεύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Αυτή τη στιγμή, όμως, έχουμε στο μυαλό μας μόνο το πώς θα κερδίσουμε τη Λαμποράλ Κούτσα στη σειρά των πλέι οφ και να πάμε στο Final 4. Αυτό είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή".

Τέλος, ο Έλιοτ Γουίλιαμς τόνισε: "Είναι κάτι το εξαιρετικό να αγωνίζεσαι στο επίπεδο των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Απέναντί μας θα βρούμε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Λαμποράλ. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρώτο παιχνίδι και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό".

Αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει στη Βιτόρια, ο Αμερικάνος γκαρντ-φόργουορντ σχολίασε: "Απαιτείται να έχουμε πολλή περισσότερη συγκέντρωση σε σχέση με κάποιο εντός έδρας παιχνίδι. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο ματς αγωνιζόμενοι με πάθος".

Τζόρτζεβιτς: "Αυτή είναι η ευκαιρία μας"

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Έλιοτ Γουίλιαμς αναφέρθηκε στα δυνατά σημεία της Λαμποράλ Κούτσα, σημειώνοντας πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος: "Διαθέτουν αρκετούς παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν από την περιφέρεια. Επίσης, είναι πολύ καλοί και στο παιχνίδι κάτω από το καλάθι. Ειδικά ο Μπουρούσης είναι εξαιρετικός. Ιδιαίτερα ταλαντούχος παίκτης. Πολύ καλός και στο πικ εν ποπ. Είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Θα δουλέψουμε λίγο ακόμη στο σκάουτινγκ. Το τεχνικό επιτελείο έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε πανέτοιμοι".

- Η "πράσινη" αποστολή απαρτίζεται από 13 παίκτες και συγκεκριμένα από τους: Δημήτρη Διαμαντίδη, Τζέιμς Φελντέιν, Νικ Καλάθη, Έλιοτ Γουίλιαμς, Μαρκέζ Χέινς, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, Σάσα Πάβλοβιτς, Αντώνη Φώτση, Τζέιμς Γκιστ, Λευτέρη Μποχωρίδη, Όγκνιεν Κούζμιτς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Βινς Χάντερ.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ