EUROLEAGUE

Τζέιμς: "Τρεφόμαστε από την ενέργεια του κόσμου"

Τζέιμς: "Τρεφόμαστε από την ενέργεια του κόσμου"

Η EuroLeague παρουσίασε μέσα από τη νέα στήλη της "HERETOCREATE" τον Μάικ Τζέιμς του Παναθηναϊκού, με τον Αμερικανό να αποθεώνει τον κόσμο των "πράσινων" και να μιλάει για την καριέρα του.

" Όλη την ζωή μου ήμουν το αουτσάιντερ, έπρεπε να ξεκινήσω από χαμηλά για να ανέβω και μία μέρα έπαιζα στην Ευρωλίγκα". Με αυτές τις λέξεις επέλεξε ο Μάικ Τζέιμς να παρουσιάσει τον εαυτό του στο αφιέρωμα που του έκανε η EuroLeague στα πλαίσια της νέας στήλης της, "HERETOCREATE".

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε για την πορεία του και πώς χρειάστηκε να ξεπεράσει το μεγαλύτερο μειονέκτημά του στην προσπάθειά του να κάνει καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο: Το ύψος του, αφού, όπως είπε αστειευόμενος " έχω ύψος 1.85 μέτρα ή ένα 1.82 μέτρα, ανάλογα τη μέρα"! Ακολούθως πάντως είπε πιο σοβαρά ότι " Όταν είσαι κοντός, αν πας για το λέι-απ θα φας τάπα. Στην αρχή δεν περίμεναν οι αντίπαλοί μου ότι πηδάω τόσο ψηλά".

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού στην συνέχεια αποθέωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού για το κλίμα που δημιουργεί στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας: " Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις. Δεν εξηγείται αυτό που συμβαίνει. Τρεφόμαστε από την ενέργεια του κόσμου μας".

Ο Τζέιμς στην συνέχεια στάθηκε στο γεγονός ότι η EuroLeague είναι πιο ανταγωνιστική από το ΝΒΑ και ίσως ενίοτε να παίζεται και πιο όμορφο μπάσκετ στην Ευρώπη, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι " όλοι οι αγώνες σημαίνουν κάτι. Αν χάσεις τρία σερί παιχνίδια στο ΝΒΑ δεν πειράζει, αλλά στην EuroLeague ίσως σκεφτείς ότι δεν θα προλάβεις να μπεις στα playoffs έπειτα από τρεις σερί ήττες".

Ο Αμερικανός ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το να παίξει κανείς μπάσκετ είναι απλώς θέμα θέλησης: " Το μπάσκετ έχει πλάκα. Αν το αγαπάς συνεχίζεις να βελτιώνεσαι και να δουλεύεις. Πολλοί λένε ότι τους αρέσει αλλά δεν θέλουν να παίζουν κάθε μέρα. Αν σου αρέσει το μπάσκετ και θες να παίξεις, τότε πήγαινε να παίξεις".

Ο ιδανικός επίλογος πάντως δίνεται από τον άνθρωπο που έχει δημιουργήσει το αφιέρωμα, ο οποίος κλείνοντας το βίντεο λέει για τον Τζέιμς: " Μάικλ Τζέιμς. Για τους φίλους Μάικ. Για τους αντιπάλους, απλώς ένας εφιάλτης".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ