EUROLEAGUE

Τζέιμς: "Όταν εκτελούσα τις βολές, δεν καταλάβαινα τι γινόταν γύρω μου"

Τζέιμς: "Όταν εκτελούσα τις βολές, δεν καταλάβαινα τι γινόταν γύρω μου"

Ο Μάικ Τζέιμς, ο ψυχρός εκτελεστής του Παναθηναϊκού Superfoods, μιλάει στο EuroLeague Greece για τη βασική διαφορά του να βάζει ένα μεγάλο σουτ, από το να εκτελεί τρεις βολές. Τι είχε να πει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

Το έχει βάλει σκοπό να κάνει τους φίλους του Παναθηναϊκού Superfoods να τον αγαπήσουν. Η τρέλα που κουβαλάει είναι τέτοια άλλωστε, που ο Μάικ Τζέιμς δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να μπει στην... καρδιά των φιλάθλων. Οι εμφανίσεις του τον τελευταίο μήνα αποτελούν τη γαρνιτούρα για όλα αυτά.

Απέναντι στην Μπασκόνια έκανε τη διαφορά επιθετικά στο τελευταίο πεντάλεπτο, κόντρα στον Ολυμπιακό πάλευε (με τον Κέι Σι Ρίβερς) να δώσει τη νίκη στο "τριφύλλι", αλλά δεν έφτανε.

Κόντρα στην Αναντολού Εφές έκανε κάτι ακόμη. Έβαλε πέντε βολές σε 9.8'' και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση , για να ακολουθήσει το "πράσινο" ξέσπασμα από εκεί και πέρα. Οι περισσότεροι στέκονται στο λάθος του Τάιλερ Χάνεϊκατ να του κάνει φάουλ αφού έπιασε την μπάλα με τα δύο χέρια, κι ενώ ξεκινούσε προσπάθεια για σουτ τριών πόντων. Αυτή είναι η μισή ιστορία, γιατί η άλλη μισή αφορούσε στο να βάλει τις τρεις βολές στα 4'' για να ισοφαρίσει το σκορ. Και τις έβαλε.

Αλήθεια, τι είναι πιο ωραίο; Να βάζει ένα μεγάλο σουτ, οι τόσο κρίσιμες βολές; " Είναι το ίδιο νομίζω. Όσο κερδίζουμε, δεν με νοιάζει ο τρόπος", θα απαντήσει ο ίδιος στο EuroLeague Greece μερικά μόλις λεπτά μετά το φινάλε του αγώνα με την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ.

"ΕΙΧΑ ΤΟΣΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΜΟΛΙΣ ΠΗΓΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ"

Για να εξηγήσει, εν συνεχεία, πως " το να παίρνεις το τελευταίο σουτ ενός αγώνα είναι πιο εύκολο, γιατί δεν σκέφτεσαι κάτι. Παίρνεις την μπάλα, εκτελείς και περιμένεις να δεις το αποτέλεσμα. Με τις βολές όμως, είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Έχεις διάφορα πράγματα στο μυαλό σου, από το πως θα πιάσεις την μπάλα μέχρι το πως θα καταλήξει αυτή στον στόχο. Είναι πολλά περισσότερα που παρεμβάλλονται".

Επ αυτού είχε να προσθέσει κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό: " Το πιο δύσκολο απ όλα είναι να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις. Το πιο βασικό απ όλα είναι να βάλεις την πρώτη. Αυτή έχει το μεγαλύτερο βάρος, αυτή προσθέτει τη μεγαλύτερη πίεση. Μόλις μπει, όλα γίνονται πιο απλά, χαλαρώνεις και ηρεμείς. Όταν όμως πηγαίνεις στη γραμμή, σκέφτεσαι τόσα πράγματα για να τις βάλεις".

Βέβαια σε όλο αυτό, πήρε βοήθεια από τους φίλους του Παναθηναϊκού που ήταν στο ΟΑΚΑ, κι οι οποίοι δεν έβγαλαν... άχνα την ώρα που εκείνος εκτελούσε βολές. Νεκρική σιγή στο γήπεδο για να μην επηρεαστεί ή ενοχληθεί από κάτι. Η αλήθεια βέβαια είναι πως " δεν έδινα σημασία στο τι γινόταν γύρω μου, είχα στο μυαλό μου μόνο την μπάλα και το καλάθι. Όλα τα γύρω γύρω, ήταν κάτι ξένο".

Κάπου εκεί, η συζήτηση πήγε στο γεγονός ότι ο Τσάβι Πασκουάλ δείχνει να του εμπιστεύεται την τελευταία επίθεση στα περισσότερα δεκάλεπτα που εκείνος είναι στο παρκέ . " Ίσως γιατί είμαι γρήγορος, γιατί τρέχω το γήπεδο", θα πει αρχικά επ αυτού, για να αναφέρει επίσης πως " θα έλεγα πως προτιμώ να βάζω μεγάλα σουτ σε εκτός έδρας αγώνες γιατί ο κόσμος βρίζει και λέει διάφορα και αυτό μου φέρνει γέλιο".

"ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ..."

Παρεμπιπτόντως, πριν από μια εβδομάδα ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ βρέθηκε σε αντίστοιχη κατάσταση με εκείνον, όταν κλήθηκε να βάλει τρεις βολές μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα ανάμεσα σε Νταρουσάφακα και Μακάμπι, για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Έχασε όμως την πρώτη και μαζί την ευκαιρία να γίνει... ήρωας.

" Είναι αστείο γιατί συζητούσα με τον Νικ (Καλάθη) για το παιχνίδι της Μακάμπι με την Νταρουσάφακα, όπου ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ βρέθηκε σε αντίστοιχη κατάσταση με μένα, αλλά έχασε την πρώτη. Συζητούσαμε αν θα έβαζα εγώ τις τρεις βολές. Σκεφτόμουν να βάλω την πρώτη, ότι άμα βάλω την πρώτη θα μπουν όλες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάικ Τζέιμς, πριν γυρίσει να ρωτήσει τον Νικ Καλάθη αν αγχώθηκε ή φοβήθηκε, σε κάποια από τις τρεις βολές που εκτέλεσε.

Η απάντηση; Αρνητική! " Όχι, ποτέ δεν τρόμαξα", αποκρίθηκε ο αρχηγός του "τριφυλλιού" δίχως να το σκεφτεί.

Πάμε τώρα στο ντέρμπι της Δευτέρας (16/1,19:30), στο οποίο οι "πράσινοι" ψάχνουν τη νίκη για να αναθαρρήσουν και να αλλάξουν το ψυχολογικό μομέντουμ στις δύο ομάδες.

" Θα δώσουμε μεγάλη προσοχή στο ντέρμπι του ΣΕΦ. Δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να βάλουμε κάποιο μεγάλο σουτ, ή να πάρω εγώ κάποια κρίσιμη επίθεση. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα πάμε εκεί με το μυαλό και την καρδιά για να κερδίσουμε. Τίποτε άλλο", απάντησε για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, για να κλείσει μιλώντας για τα λάθη που έγιναν πριν από μια εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο: " Πιστεύω πως δεν κάναμε τα σουτ που θα έπρεπε και θέλαμε, δεν πήγαμε το παιχνίδι εκεί που είχαμε σχεδιάσει".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ