EUROLEAGUE

Τζέιμς: "Δώστε την μπάλα στον... Ντιμπάλα"

Τζέιμς: "Δώστε την μπάλα στον... Ντιμπάλα"

Ο Μάικ Τζέιμς μίλησε στο Euroleague Greece για το τρίποντο που έβαλε κόντρα στην Ούνικς Καζάν, την εντολή που πήρε από τον Τσάβι Πασκουάλ και τη... Γιουβέντους. Ναι, η νίκη επί της ρωσικής ομάδας είχε κάτι από Γιουβέντους.

Λίγο έλειψε να χύσει την καρδάρα με το γάλα ο Παναθηναϊκός Superfoods στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν. Για την ακρίβεια, όλα έδειχναν πως η νίκη θα καταλήξει στους φιλοξενούμενους, αφού η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε τη δέουσα εικόνα για να δηλώσει με στόμφο ότι το παιχνίδι θα καταλήξει στη δική της πλευρά.

Ακόμη κι έτσι όμως, το "τριφύλλι" χαμογέλασε στο φινάλε με τον Μάικ Τζέιμς να κρατάει στα χέρια του τα "κλειδιά" της νίκης. Κλισέ, όσο κλισέ είναι το γεγονός ότι ο αγώνας λήγει μόλις... βγει η χοντρή να τραγουδήσει. Το βράδυ της Παρασκευής (24/2) στο ΟΑΚΑ δεν υπήρχε κάποια χοντρή, αλλά ένας κοντός που αρκούσε να φέρει τα πάνω κάτω. Κυρίως γιατί έβαλε το ένστικτό του να δουλέψει.

Πριν από ενάμιση μήνα ήταν οι 5/5 βολές που είχε απέναντι στην Αναντολού Εφές που έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση, αυτή τη φορά ήταν ένα μεγάλο τρίποντο . Την επόμενη; Τι έχει το μενού; Buzzer beater από το κέντρο; Αφού πρώτα γέλασε στο ύφος της ερώτησης, ο Μάικ Τζέιμς εξήγησε πως " ελπίζω να κερδίσουμε πιο εύκολα, να μην ξαναπεράσουμε κάτι αντίστοιχο. Ωραίο είναι να το σκέφτεσαι στο τέλος και να λες "τι ωραία που κερδίσαμε, έστω κι έτσι", αλλά αλήθεια, φίλε, προτιμώ να κερδίζουμε πιο εύκολα και να μην φτάνουμε σε αυτό το σημείο".

"ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ"

Παρά τον ενθουσιασμό που επικρατούσε εκείνη την ώρα στα "πράσινα" αποδυτήρια, ήταν σε κατάσταση να παραδεχθεί πως " δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Ήταν ένα από τα χειρότερα φετινά μας παιχνίδια. Όλο το πράγμα γύρισε στο τελευταίο δεκάλεπτο, κυρίως γιατί βάλαμε περιφερειακά σουτ. Με κάποιον τρόπο πήραμε τη νίκη. Είναι φορές που δεν αξίζεις να κερδίσεις, κι απόψε (σ.σ.: χθες) μια τέτοια περίσταση. Πιστεύω ότι δεν δικαιούμασταν τη νίκη με την εικόνα που είχαμε στο παρκέ. Η Ούνικς Καζάν έπαιξε καλύτερα από εμάς. Τα καταφέραμε όμως, κι αυτό είναι που έχει σημασία στο φινάλε".

Γιατί όπως εξήγησε αμέσως μετά: " Υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια που αξίζαμε να κερδίσουμε και δεν τα καταφέραμε. Δεν τα θυμάμαι να στα πω απ έξω αυτή τη στιγμή, αλλά έχουμε νιώσει αυτό το συναίσθημα. Γι αυτό είπα νωρίτερα ότι δεν αξίζαμε ίσως να κερδίσουμε".

Αυτό που μπορούν να σκεφτούν πολλοί για το "τριφύλλι" είναι πως υποτίμησε τον χθεσινό (24/2) αντίπαλό του. Η χαλαρότητα με την οποία μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν συνάδει άλλωστε με αγώνα της EuroLeague σε αυτό το σημείο της σεζόν. Ο πρωταγωνιστής της "πράσινης" νίκης ξεκαθάρισε όμως πως " δεν θα πω ότι έγινε έτσι. Είναι μια περίεργη φάση γιατί είχαμε δύο εβδομάδες να παίξουμε στην EuroLeague και βγήκαμε λίγο εκτός ρυθμού. Κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδος και χαρήκαμε πολύ γι αυτό, αφήσαμε το μυαλό μας να ξεφύγει από τη συνηθισμένη ρουτίνα για λίγο. Χρειαζόμασταν λίγο χρόνο για να επιστρέψουμε στα συνηθισμένα. Χαίρομαι πάντως που καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και ξεπεράσαμε αυτή την περίοδο δίχως απώλεια που θα χάλαγε την πορεία μας στη διοργάνωση".

Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΟΥΤΣ

Πάμε τώρα στις δύο τελευταίες φάσεις του αγώνα. Το φάουλ που γίνεται στον Λατάβιους Ουίλιαμς και τη δική του απόφαση να σουτάρει για τρεις, σχεδόν με την εκπνοή. Ανέφερε αρχικά πως " ο κόουτς είπε πως αν δεν βγει η παγίδα, να γίνει φάουλ. Κι αυτό κάναμε", για να συνεχίσει: " Η επόμενη εντολή ήταν είτε να πάρω εγώ την μπάλα, είτε ο Νικ (Καλάθης). Για κάποιον λόγο όμως, αυτός έκανε την επαναφορά. Οπότε ήμουν εγώ. Θα σου πω ότι στην αρχή είχα στο μυαλό μου να πάω στη διείσδυση, αλλά όλοι έκλεισαν προς τα μέσα. Γι αυτό σταμάτησα και σούταρα για τρεις. Ήξερα ότι δεν είχαμε πολύ χρόνο. Έριξα μια ματιά στις θέσεις των υπόλοιπων για να δω πόσο χώρο είχα. Δεν με άφησαν να πάω μέχρι μέσα, οπότε έπρεπε να πάω για το τρίποντο".

Με δύο εκτός έδρας αγώνες να ακολουθούν στο πρόγραμμα, αντιλαμβάνεται κι ο ίδιος ότι η τετράδα περνάει σε μεγάλο βαθμό από την Κωνσταντινούπολη και το Κάουνας. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το 2/2 τότε το πλεονέκτημα έδρας δεν θα είναι τόσο μακρινό σενάριο: " Έχουμε πολύ καλή έδρα, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε κι εκτός έδρας, εν προκειμένω απέναντι σε Νταρουσάφακα και Ζάλγκιρις. Είναι δύο ποιοτικές ομάδες, που παλεύουν για την οκτάδα. Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές στο κομμάτι της ποιότητας, οπότε θα πρέπει να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να πάρουμε τη νίκη".

Όσο για το φινάλε; Αφήσαμε κατά μέρους τα παρκέ για να τον ρωτήσουμε για τη μεγάλη του αγάπη, τη Γιουβέντους. Η ιταλική ομάδα πανηγύρισε εκτός έδρας νίκη επί της Πόρτο μεσοβδόμαδα για τους "16" του Champions League, με τον ίδιο να απαντάει γελώντας πως " χάρηκα πολύ που πήρε το "διπλό" στην έδρα της Πόρτο, αλλά είμαι ακόμη πιο χαρούμενος που νικήσαμε εμείς απόψε (σ.σ.: χθες)".

Όταν του ζητήσαμε να παρομοιάσει τον εαυτό του με κάποιον παίκτη της Γιουβέντους, εξήγησε πως " ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Πάουλο Ντιμπάλα, οπότε θα επιλέξω αυτόν. Δεν ξέρω με ποιον αλήθεια μοιάζω, ούτε το έχω σκεφτεί περισσότερο. Μπορώ να σου πω ότι κάθε φορά που βλέπω αγώνα της Γιουβέντους θέλω να έχει αυτός την μπάλα. Δεν ξέρω τι να σου πω για τον Παναθηναϊκό, αν οι άλλοι σκέφτονται το ίδιο για μένα, οπότε...".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ