EUROLEAGUE

Τζέιμς: "Δεν μας απασχολεί ο αντίπαλος"

Τζέιμς: "Δεν μας απασχολεί ο αντίπαλος"

Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε κάποιο μεγάλο σουτ για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Η άμυνα έκανε όλη τη δουλειά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κι ο Μάικ Τζέιμς εξήγησε στο EuroLeague Greece πως άλλαξαν τα πράγματα τον τελευταίο μήνα.

Για μία ακόμη φορά, ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε ένα "κλειστό" παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Το γήπεδό του μοιάζει άλλωστε να είναι το δυνατό του χαρτί στη διάρκεια της EuroLeague, κάτι που επιβεβαιώθηκε απέναντι (και) στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας , η οποία "λύγισε" στην παράταση. Πλέον, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχει στα χέρια της το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί το ΟΑΚΑ σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, στους αγώνες που θα οδηγούν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν πάλι "εκεί" για το "τριφύλλι" , αυτή τη φορά δίχως να βάλει κάποιο μεγάλο σουτ. Ούτως ή άλλως απέναντι στη "ρωσική αρκούδα" η άμυνα έκανε τη διαφορά. Κι εκείνος ήταν στην πεντάδα του Παναθηναϊκού που κλήθηκε να παίξει όλες τις μεγάλες άμυνες.

" Το να παίζεις καλή άμυνα στο τέλος των αγώνων είναι σημαντικό, κι εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Απόψε (σ.σ.: χθες) κάναμε ακριβώς αυτό, σε πολύ καλό βαθμό. Παλέψαμε πολύ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σε κανονική διάρκεια και παράταση, είχαμε πει από την αρχή πως δεν πρέπει να δώσουμε έξτρα σουτ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κι αυτό θα το καταφέρναμε αν μαζεύαμε όλα τα αμυντικά ριμπάουντ. Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα και αυτό αποτυπώθηκε στο παρκέ. Έπρεπε να προστατεύσουμε το ΟΑΚΑ, με κάθε τρόπο", δήλωσε αρχικά ο 26χρονος γκαρντ στο EuroLeague Greece για το μεγάλο όπλο της ομάδας του, πριν σταθεί στο επόμενο στοιχείο που παίζει καθοριστικό παράγοντα για την έως τώρα πορεία του "τριφυλλιού". Το ΟΑΚΑ.

" Να σου πω την αλήθεια, είχα ζήσει κάτι αντίστοιχο πέρσι στα playoffs, ως αντίπαλος βέβαια. Όλη αυτή η φασαρία. Μπορώ να σου πω ότι προτιμώ να έχω αυτόν τον κόσμο στο πλευρό μου, παρά απέναντί μου γιατί είναι καλύτερα όταν όλος αυτός ο θόρυβος γίνεται για να σε υποστηρίξει", ανέφερε χαρακτηριστικά πριν εξηγήσει ότι ουδείς στον Παναθηναϊκό ασχολούνταν ή είχε στο μυαλό του τι γινόταν την ίδια ώρα στο Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε:

" Δεν απασχολούσε κανέναν τι γινόταν στο άλλο παιχνίδι. Μπορεί οι προπονητές να ενημερώνονταν, δεν ξέρω, αλλά εμείς, οι παίκτες είχαμε το μυαλό μας μόνο στο πως θα πάρουμε τη νίκη. Το θέλαμε σαν τρελοί. Συγκεντρωθήκαμε σε αυτά που έπρεπε να κάνουμε εμείς, ως ομάδα".

Όσον αφορά τη δύναμη της έδρας του Παναθηναϊκού, ανέφερε πως " είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, έχουμε δει πόσα μας δίνει το γήπεδό μας. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, έχουμε επίσης το ταλέντο για να παίρνουμε μεγάλες νίκες. Μην κοιτάμε όμως τόσο μακριά, μην θεωρούμε κάτι δεδομένο. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι μπροστά μας, αυτό με τη Μακάμπι. Ας περάσει κι αυτό, κι ύστερα θα μπορούμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια για πλεονέκτημα ή μειονέκτημα".

Υπάρχει κάτι ακόμη που κάνει τη διαφορά για το "τριφύλλι" εδώ και ενάμιση μήνα: ο Τζέιμς Γκιστ. Από την στιγμή που επέστρεψε στην δράση ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι αήττητος εντός κι εκτός συνόρων, με αποτέλεσμα να έχει στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs : " Τώρα που όλοι είναι εδώ και έχουν τους ρόλους που έπρεπε να έχουν από την πρώτη στιγμή, πιστεύω πως νιώθουμε πολύ καλά. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, κι αυτό αποτυπώνεται στο παρκέ. Παίζουμε καλά και νιώθουμε εξαιρετικά ως σύνολο. Έχουμε αυτοπεποίθηση. Μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, δεν μας απασχολεί ποιον έχουμε απέναντί μας".

Ενώ κατέληξε απαντώντας στο αν αυτός κι οι συμπαίκτες του νιώθουν πολύ άνετα πλέον στις παρατάσεις, μετά από όσα έζησαν με την Αναντολού Εφές (στο ΟΑΚΑ), την ΑΕΚ και εσχάτως την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: " Δεν ξέρω αν είναι έτσι (γελάει). Θα έλεγα πως απλά έχουμε τρομερή αυτοπεποίθηση. Θέλαμε φυσικά να κερδίσουμε στην κανονική διάρκεια για να είναι πιο απλά τα πράγματα για εμάς, αλλά ακόμη κι έτσι η νίκη μετράει".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ