EUROLEAGUE

Το βράδυ που εμφανίστηκε ο Σίνγκλετον

Το βράδυ που εμφανίστηκε ο Σίνγκλετον

Ο Κρις Σίνγκλετον έβαλε την υπογραφή του στη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, παρουσιάζοντας τον... πραγματικό του εαυτό. Πού κολλάει σε όλο αυτό ο Τζέιμς Γκιστ;

Η νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση είχε ονοματεπώνυμο: Κρις Σίνγκλετον. Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ του "τριφυλλιού" ήταν απολαυστικός, κάνοντας τη διαφορά για να οδηγήσει την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στο θετικό αποτέλεσμα.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως έκανε δύο career highs στην EuroLeague, είναι -πολύ περισσότερο- η εν γένει εικόνα του στις δύο πλευρές του παρκέ. Περιόρισε την απειλή από τους Κόλτον Άιβερσον και Μάικ Τσίρμπες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν με συνέπεια απέναντι στην "πράσινη" άμυνα, με τον ίδιο να μετρά δύο εντυπωσιακά μπλοκ. Το ένα εξ αυτών μάλιστα ήταν για highlight, με την EuroLeague να το ξεχωρίζει ως το καλύτερο της βραδιάς (10/11).

Ο πρώην παίκτης της Λοκομοτίβ Κουμπάν θύμισε λοιπόν γιατί πέρσι έκανε θραύση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αναγκάζοντας το καλοκαίρι τον Παναθηναϊκό να δαπανά ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού του για να τον φέρει στην Αθήνα. Η εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ λοιπόν, δεν είναι απλά η κορυφαία της έως τώρα παρουσίας του στο "τριφύλλι" του, αλλά κι αυτή που επιβεβαιώνει την αγωνιστική του πρόοδο το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνοι, πριν μια εβδομάδα -με την Αναντολού Εφές- δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, αλλά αυτό δεν αποτελούσε παρά μια μικρή παρένθεση όσων κάνει μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Σα να "ξύπνησε", όπως κι άλλοι "πράσινοι", που έκτοτε παρουσιάζουν τελείως διαφορετικό πρόσωπο, κυρίως σε άμυνα και ριμπάουντ.

Παρεμπιπτόντως, βελτίωσε αισθητά τους μέσους όρους του στην EuroLeague, μετρώντας πλέον 10.2 πόντους (με 50% στα δίποντα, 38.9% στα τρίποντα, 66.7% στις βολές), 4.8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.5 κοψίματα κατά μέσο όρο. Η επιθετική του συγκομιδή πριν το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν πολύ χαμηλότερη (της τάξεως των 7 πόντων), έχοντας αρκετές φορές προβλήματα απέναντι σε πιο βαριά κορμιά στο "5". Κάτι που πάντως δεν ίσχυσε απέναντι στην "ομάδα του λαού".

" Όλα έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση, με το πόσο "εκεί" είσαι. Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Βλέπουμε ότι παλεύουμε τα παιχνίδια, ότι δεν παρατάμε ποτέ κάτι", παραδέχθηκε ο ίδιος στο EuroLeague Greece λίγο μετά το χθεσινό (10/11) παιχνίδι, δίνοντας στην πορεία την κατάλληλη... ασίστ στον Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος αναφώνησε πως " αυτός είναι ο καλύτερος σέντερ της Ευρώπης, από πέρσι τα λέω".

Στα προαναφερθέντα, προσθέστε κάτι ακόμη: την εξαιρετική χημεία που έχει αποκτήσει με τον Τζέιμς Γκιστ. Το Νο14 του Παναθηναϊκού είχε καιρό να νιώσει πως έχει κάποιον στο πλευρό του, στο πίσω μέρος του παρκέ, αφού την τελευταία διετία συνεργάστηκε ως επί το πλείστον με βαριά κορμιά στο "5" (βλ. Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Εστεμπάν Μπατίστα, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Όγκνιεν Κούζμιτς). Στοιχείο που τον υποχρέωνε να παίζει άμυνα για δύο, σε πολλές περιπτώσεις. Κάτι που πλέον δεν υφίσταται, αφού υπάρχουν κι οι στιγμές που... παίρνει έξτρα βοήθεια από τον Κρις Σίνγκλετον, στην αναχαίτιση των αντίπαλων ψηλών. Γι αυτό, όσο ανεβαίνει ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ, βελτιώνει κι ο ίδιος ο Τζέιμς Γκιστ τη συμπεριφορά του στο παρκέ.

Ο ένας κάνει τον άλλον να νιώθει πιο άνετα στο παρκέ, αλληλοσυμπληρώνονται, και κάπως έτσι προκύπτει η έξτρα ενέργεια, για να βγαίνουν φάσεις σαν κι αυτή...

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ