ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το σκεπτικό της τιμωρίας του Γιαννακόπουλου από την EuroLeague

Το σκεπτικό της τιμωρίας του Γιαννακόπουλου από την EuroLeague

Διαβάστε στο Sport24.gr το σκεπτικό της απόφασης πίσω από την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την EuroLeague, την ποινή που του επιβλήθηκε, αλλά κι αυτές που γλίτωσε.

Η EuroLeague τιμώρησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με ένα χρόνο απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα της διοργάνωσης, με αφορμή τα σχόλια που έκανε στο Instagram. Όπως ανακοινώθηκε, δεν μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε γήπεδο γίνεται αγώνας της διοργάνωσης, με το σκεπτικό της απόφασης να βασίζεται στην παράγραφο "g" του άρθρου 24.1 του πειθαρχικού κώδικα.

Ο "ισχυρός άνδρας" του Παναθηναϊκού Superfoods τιμωρήθηκε με βάση τις "σοβαρές παραβάσεις" που αφορούν στη διοργάνωση ("serious infringements", όπως αναφέρεται στον πειθαρχικό κώδικα), με την εν λόγω παράγραφο να επισημαίνει πως σοβαρή παράβαση θεωρείται:

"Οποιαδήποτε ενέργεια ή δημόσια τοποθέτηση που γίνονται από ανθρώπους που σχετίζονται με τους συλλόγους, και κάνουν κακό στην εικόνα ή τα συμφέροντα της EuroLeague Basketball και των εταιριών, βάζοντας σε κίνδυνο τις αρμονικές σχέσεις των συλλόγων, μπορούν να οδηγήσουν σε βία, δείχνουν ασέβεια, είναι μεροληπτικές και αποδεικνύονται προσβλητικές στις διοργανώσεις της EuroLeague Basketball ή των εταιρειών της, τα πρόσωπα, τα όργανα ή οι διαχειριστικές αργές που ανήκουν σε αυτά ή τα πρόσωπα που κατέχουν νομικές ή διαιτητικές θέσεις και, γενικά, τυχόν δηλώσεις επιζήμιες για το άθλημα".

 

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ

Ο αποκλεισμός ενός χρόνου από οποιοδήποτε γήπεδο της διοργάνωσης σημαίνει πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν μπορεί να δει από κοντά τα παιχνίδια της EuroLeague, είτε μιλάμε για αυτά που αφορούν στον Παναθηναϊκό Superfoods είτε γενικά. Πράγμα που σημαίνει πως βάσει της απόφασης που ανακοίνωσε η EuroLeague, δεν θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τους υπόλοιπους αγώνες του "τριφυλλιού" φέτος (και του χρόνου) ούτε τους εκείνους του Final Four του Βελιγραδίου.

Από την EuroLeague δεν επισημαίνεται βέβαια ποιες θα είναι οι περαιτέρω συνέπειες, σε περίπτωση που εισέλθει σε κάποιο γήπεδο (πχ. στο ΟΑΚΑ).

Παρεμπιπτόντως, οι υπόλοιπες προβλεπόμενες ποινές που δεν επιβλήθηκαν, είτε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, είτε στον Παναθηναϊκό Superfoods, με βάση το άρθρο με το οποίο τιμωρήθηκε, ήταν οι εξής:

1) πρόστιμο από 30.001€ έως 280.000€

2) προσωρινή απώλεια των οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων

3) προσωρινή ή μόνιμη αποβολή από τις διοργανώσεις της EuroLeague Basketball με τη συνεπακόλουθη απώλεια δικαιωμάτων

4) γενικός ή μερικός αποκλεισμός έδρας για περίοδο από έναν (1) έως δεκαπέντε (15) αγώνες

5) ποινή αποκλεισμού έδρας από ένα (1) έως δεκαπέντε (15) αγώνες

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΟ EUROLEAGUE ΣΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

Η EuroLeague τιμώρησε με ένα χρόνο απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

 
SHARE

BEST OF NETWORK

To επόμενο κινητό σου μπορεί να έχει τρεις οθόνες

Και smartphone και τάμπλετ. Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΦΙΛΕΡΗΣ

Μήπως έπρεπε να σκεφτεί αλλιώς;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για την λανθασμένη στρατηγική του Ολυμπιακού έξω από το παρκέ της Ζαλγκίριο Αρένα. Μέσα σε αυτό άλλωστε υπήρχαν μόνο οι γηπεδούχοι

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Καμία έκπληξη

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον βασανισμένο Ολυμπιακό, που υποτάχθηκε για πλάκα από την τρομερή Ζάλγκιρις και πλέον μπορεί να τον βοηθήσει μόνο ο... εαυτός του.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Στην ανηφόρα… δαγκώνεις

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό Superfoods ,ο οποίος χαλάρωσε στο κρίσιμο σημείο και την πάτησε από τις "παλιοσειρές" της Ρεάλ Μαδρίτης. Μία ευκαιρία θα έχει, αρκεί να την εκμεταλλευτεί…

ANALYSIS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24