EUROLEAGUE

Το παρασκήνιο της συμφωνίας με τον Τζέιμς

26/03/2017 AEK Vs Panathinaikos for Basket League season 2016-17, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
26/03/2017 AEK Vs Panathinaikos for Basket League season 2016-17, in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 26/03/2017 AEK VS PANATHINAIKOS FOR BASKET LEAGUE SEASON 2016-17, IN OAKA STADIUM, IN ATHENS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το Sport24.gr γράφει για όσα έγιναν στα... παρασκήνια κι έφεραν τη συμφωνία του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Μάικ Τζέιμς. Η νέα τράπουλα, το timing και το "all in" για το Βελιγράδι.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος "χτύπησε" για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, σε μεταγραφικό επίπεδο. Λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του Έντριαν Πέιν (για την κάλυψη του κενού στη ρακέτα), ήρθε η ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Μάικ Τζέιμς . Ο βραχύσωμος γκαρντ ήθελε σαν τρελός να γυρίσει στο ΟΑΚΑ, δεδομένου ότι δεν βρήκε στο ΝΒΑ τις ευκαιρίες που ήθελε. Με εξαίρεση το πρώτο δίμηνο στους Phoenix Suns, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η απόκτηση του Isaiah Canaan έβαλε φρένο στις εντυπωσιακές εμφανίσεις του, είδε αναπάντεχα την πόρτα της εξόδου και εν συνεχεία υποχρεώθηκε να ψάχνει στην αγορά για μια νέα συμφωνία στο ΝΒΑ. Την βρήκε λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τα two way contracts, πλην όμως δεν ήταν αυτό που πραγματικά ζητούσε στον "μαγικό κόσμο". Είχε φροντίσει πάντως να... ρίξει γέφυρες στο ΟΑΚΑ, να προετοιμάσει το έδαφος.

Άσχετα αν βρήκε ένα συμβόλαιο στη Νέα Ορλεάνη, είχε καταστήσει σαφές πως η επόμενη κίνησή του ήθελε να αφορά σε επιστροφή στην Αθήνα -εφόσον δεν προέκυπτε κάποια καλή προοπτική στο ΝΒΑ. Το έδαφος ήταν προετοιμασμένο, με τη δεύτερη επαναπροσέγγιση να γίνεται με ραγδαίες ταχύτητες, έως ότου φτάσουμε στο post που έκανε τα ξημερώματα στο Instagram και, εν συνεχεία, στην ανακοίνωση της επιστροφής του από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Phoenix Suns guard Mike James (55) dribbles the ball against the Chicago Bulls during the first half of an NBA basketball game Sunday, Nov. 19, 2017, in Phoenix. The Suns defeated the Bulls 113-105. (AP Photo/Ross D. Franklin)
Phoenix Suns guard Mike James (55) dribbles the ball against the Chicago Bulls during the first half of an NBA basketball game Sunday, Nov. 19, 2017, in Phoenix. The Suns defeated the Bulls 113-105. (AP Photo/Ross D. Franklin) AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN

ΜΕ ΝΕΑ ΤΡΑΠΟΥΛΑ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά σε συνεργασία μέχρι το καλοκαίρι. Θα πρέπει βέβαια να περιμένουμε να μπουν οι υπογραφές, πριν συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο. Για να γίνει αυτό βέβαια, απαιτείται η αποδέσμευσή του από τους New Orleans Pelicans (σ.σ.: δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής), κάτι που επισημαίνει (ορθώς) κι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο επιμύθιο της γραπτής δήλωσης που έκανε.

Από την στιγμή που θα γίνει αυτό, ο παίκτης θα μπει άμεσα στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα. Το "συν" για τον Παναθηναϊκό Superfoods είναι η διακοπή που υπάρχει στην EuroLeague την ερχόμενη εβδομάδα, γεγονός που επιτρέπει στον Τσάβι Πασκουάλ να δουλέψει με τους παλιούς και τους νέους παίκτες του, με σκοπό τη νίκη απέναντι σε Χίμκι (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός). Αυτά είναι τα δύο παιχνίδια στα οποία το "τριφύλλι" παίζει σε μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα έδρας. Αν κάνει το 2/2 τότε μοιάζει σαφές πως οι "πράσινοι" θα είναι "από πάνω" για μια θέση στην τετράδα, αφήνοντας πίσω τόσο την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα όσο και τους "ερυθρόλευκους".

Πέραν αυτών, πρέπει να επισημάνουμε κάτι ακόμη: εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά (βλ. δεν υπάρχει κάποια εντυπωσιακή αλλαγή δεδομένων από το ΝΒΑ), ο Μάικ Τζέιμς θα αποτελέσει τον ένατο ξένο στο ρόστερ. Πράγμα που σημαίνει πως ένας θα πρέπει να αποχωρήσει, προκειμένου να μην δημιουργηθεί συμφόρηση και κληθεί ο Τσάβι Πασκουάλ να δουλεύει με δύο ομάδες (μια για την Ελλάδα και μια για την Ευρώπη). Είναι σαφές πως ο πρώτος επιλαχών -και λόγω θέσης- για αποχώρηση είναι ο Μάρκους Ντένμον.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

ΤΟ TIMING ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ

Στην πρώτη επαφή που επιχείρησε ο 28χρονος πλεϊμέικερ πριν από ένα μήνα, βρήκε... κλειστές πόρτες. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν ήθελε να αναταράξει τις ισορροπίες της ομάδας δεδομένου ότι το "τριφύλλι" βρισκόταν σε... πόλεμο. Τα παιχνίδια στην EuroLeague ήταν συνεχόμενα, περιθώρια ένταξης παίκτη με αυτές τις συνθήκες δεν υπήρχαν, κι έτσι ο "γάμος" πήρε αναβολή. Για μερικές εβδομάδες. Αυτή τη φορά, όλα ήταν πιο απλά αφού προέκυψε ποσοτικό ζήτημα (λόγω του τραυματισμού του Ματ Λοτζέσκι και των "χαμηλών πτήσεων" του Μάρκους Ντένμον) αλλά και κούραση. Κι από την στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν αποφασισμένος να βάλει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, όλα πήραν τον δρόμο τους.

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Οι δύο δυνατές κινήσεις που έκανε ο Παναθηναϊκός Superfoods τη δεδομένη χρονική στιγμή επιβεβαιώνουν αυτό που είχαμε αναφέρει τις προάλλες: οι "πράσινοι" κάνουν all in για την πρόκριση στο Final Four. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, κάποια δεύτερη σκέψη ή στόχος. Είναι ξεκάθαρο πως όλα γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση, με σκοπό η ομάδα να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και να πάει μέχρι το τέλος του δρόμου, διεκδικώντας το τρόπαιο στο Βελιγράδι.

Κεντρική photo: Tourette photography

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ