EUROLEAGUE

Το φαρμάκι και οι θεματοφύλακες

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ταξίδι του Παναθηναϊκού Superfoods στην EuroLeague ολοκληρώθηκε με ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα, ένα "αχ" και την επιβεβαίωση πως το "τριφύλλι" διαθέτει τρεις προσωπικότητες στις οποίες μπορεί να στηριχθεί.

Ο επίλογος του Παναθηναϊκού Superfoods στην EuroLeague γράφτηκε στο WiZink Center με τέτοιο τρόπο που άφησε μια έντονη πικρία στα μέλη της ομάδας. Μια άψογη άμυνα του Νικ Καλάθη στον Λούκα Ντόντσιτς που αντί να εξελιχθεί σε αμυντικό ριμπάουντ με τη δυνατότητα της ισοφάρισης, κατέληξε στον στόχο. Με ταμπλό. Στο τέλος του χρόνου. Εκτός ισορροπίας.

Οι εικόνες που μεταφέρθηκαν από τη NOVA μετά το τέλος του αγώνα ήταν χαρακτηριστικές. Εκκωφαντική (sic) βουβαμάρα, τέτοια που την αντιλαμβανόταν κανείς από το βλέμμα των παικτών και των συνεργατών του Τσάβι Πασκουάλ. Όταν ο Ίνιγο Θορθάνο κλήθηκε να μιλήσει στις κάμερες, έμοιαζε βυθισμένος στις σκέψεις του.

Το "κρίμα" είναι η λέξη που αντικατοπτρίζει τη χαμένη ευκαιρία του "τριφυλλιού" σε αυτή τη σειρά των playoffs. Κι αυτό γιατί οι ισορροπίες σε όλη τη σειρά αποδείχτηκαν πολύ λεπτές. Ο Παναθηναϊκός Superfoods είδε τρεις φορές τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης να βάζουν μεγάλα σουτ, από ένα σε κάθε παιχνίδι που κέρδισε η ισπανική ομάδα.

Ο Τρέι Τόμπκινς στο δεύτερο, ο Τζέι Σι Κάρολ στο τρίτο, ο Λούκα Ντόντσιτς στο τέταρτο. Από την άλλη, οι "πράσινοι" δεν βρήκαν τόσο μεγάλα σουτ σε κανένα παιχνίδι της σειράς.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ

Όταν έχεις μείνει για έκτη σερί χρόνια εκτός από το Final Four, είναι λογικό να θεωρείται ότι το πρόβλημα παραμένει. Εξαρτάται όμως πώς βλέπει ο καθένας την κατάσταση.

Η μία ανάγνωση λέει ότι δύο σερί χρονιές ο Τσάβι Πασκουάλ οδήγησε τους "πράσινους" σε πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, αλλά έμεινε σε αυτό. Άρα απέτυχε. Η άλλη είναι ότι ξανάδωσε στην ομάδα του ταυτότητα, χαρακτήρα και μια κατεύθυνση που την έβγαλε από την αβεβαιότητα και την άγνοια. Άρα έχει αφήσει το στίγμα του.

Ο καθένας μπορεί να εντάξει τον εαυτό του σε όποια από τις δύο κατηγορίες θέλει. Η ουσία όμως είναι μια (πέρα απ όσα γράφονται στα χαρτιά): ο 45χρονος τεχνικός είναι ο πρώτος μετά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που παρουσίασε στο παρκέ κάτι τόσο ωραίο στο μάτι, κάτι που έκανε τον κόσμο της ομάδας του να θέλει να δει. Δημιούργησε πάλι εμπράκτως την ελπίδα της πρόκρισης σε Final Four. Εξ ου κι η τόσο μεγάλη προσέλευση όλη τη σεζόν στην EuroLeague.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΗΣ

Αν συγκρίνει κάποιος το ρόστερ του Παναθηναϊκού Superfoods με εκείνο της Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιληφθεί πως η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη. Κι αυτό αντικατοπτρίζεται στο γεγονός πως η ισπανική ομάδα άντεξε για 8.5 μήνες χωρίς τον Σέρχιο Γιουλ, έχασε τον Γκουστάβο Αγιόν για τέσσερις μήνες, τον Άντονι Ράντολφ για δύο και τον Φακούντο Καμπάσο πριν αρχίσουν τα playoffs.

Κι όμως ήταν "εκεί" όλη τη χρονιά, να διεκδικεί το πλεονέκτημα έδρας και να κυριαρχεί στη Liga Endesa. Με τέτοια άνεση μάλιστα που αποχαιρέτησε τον Γιόνας Ματσιούλις δίχως ιδιαίτερο προβληματισμό.

Δείγμα της πληρότητας, της άνεσης που είχε να διαχειριστεί όλες τις κακοτοπιές λόγω βάθους και της οικονομικής δυναμικής της, η οποία επιβεβαιώθηκε από τη μεταγραφή του Έντι Ταβάρες όταν τραυματίστηκε ο Όγκνιεν Κούζμιτς.

Από αυτή την ομάδα αποκλείστηκε λοιπόν ο Παναθηναϊκός Superfoods, από αυτό το αθλητικό και οικονομικό μέγεθος, οπότε ο αφορισμός για την ικανότητα των μελών της ελληνικής ομάδας μοιάζουν εκ προοιμίου άτοπος.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Η συνέχεια για το "τριφύλλι" είναι σημαντική προκειμένου να υπάρξει συνέπεια σε αυτό που δουλεύεται την τελευταία διετία. Γι αυτό, το καλοκαίρι που ακολουθεί θα καθορίσει πολλά.

Αφενός με την ιστορία που έχει ξεκινήσει με την EuroLeague, αφετέρου με την παραμονή (ή μη) του Νικ Καλάθη στην ομάδα.

Είναι σαφές πάντως πως αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει δύο θεματοφύλακες σε ό,τι αφορά στη δουλειά που γίνεται στο αγωνιστικό τμήμα: τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Νικ Καλάθη. Οι δύο τους αποτελούν τους ηγέτες της ομάδας τη δεδομένη χρονική στιγμή εντός παρκέ.

Κι από πάνω τους ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που ορίζει τις τύχες του συλλόγου, έχοντας δείξει εμπράκτως την εξαετία της παρουσίας του ως Νο1 στο "τριφύλλι" πως δουλεύει με πάθος και αποφασιστικότητα για να συνεχίσει το έργο του πατέρα και του θείου του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ντόντσιτς "σκότωσε" τον Παναθηναϊκό, στο Final Four η Ρεάλ Μαδρίτης
Το τρίποντο του Ντόντσιτς που "σκότωσε" τον Παναθηναϊκό
Θορθάνο: "Συγγνώμη από τον κόσμο και τις οικογένειές μας"
Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο Game 4 με την Ρεάλ Μαδρίτης
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ