EUROLEAGUE

Το 83.3% στο Game 3 δείχνει τον δρόμο στον Παναθηναϊκό

Το 83.3% στο Game 3 δείχνει τον δρόμο στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από τη Βιτόρια με δύο ήττες να τον βαραίνουν, την ώρα που η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ. Το Euroleague Greece αναλύει τα πεπραγμένα των "πρασίνων" στην έδρα τους σε αγώνες των playoffs της Euroleague.

Όσο καλή κι αν είναι εντός έδρας η Λαμποράλ Κούτσα , η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι πίστευαν πως ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να κάνει το "μπρέικ" στη Fernando Buesa Arena και να πάρει αυτός το πάνω χέρι για την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου. Το "μηδέν εις το πηλίκο" που προέκυψε όμως δεν αφήνει πολλά περιθώρια πλέον στο "τριφύλλι", το οποίο καλείται να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τη δική του έδρα.

Το ΟΑΚΑ είναι το σημείο αναφοράς στα playoffs, με την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς να έχει ως πρώτο στόχο να ισοφαρίσει και εν συνεχεία να μεταφέρει τη σειρά -εκ νέου- στη Βιτόρια. " Πείτε με αλαζόνα, αλλά θα τα ξαναπούμε ", ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά το τέλος της δεύτερης προημιτελικής αναμέτρησης, στην οποία οι "πράσινοι" έχασαν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν εύκολα να πάρουν, αν ήταν πιο προσεκτικοί. Επειδή η ουσία δεν αλλάζει, αυτό που μετρά πλέον είναι τι θα ακολουθήσει. Γι αυτό, το παιχνίδι της Τρίτης (19/4, 21:15) είναι στο μυαλό όλων.

Με δύο εντός έδρας ήττες μέχρι στιγμής στην Euroleague (από Λοκομοτίβ Κουμπάν και Ερυθρό Αστέρα), δεν θα λέγαμε πως το ΟΑΚΑ είναι απροσπέλαστο. Αποτελεί όμως πάντα ένα σημαντικό "όπλο" για το "τριφύλλι", παραδοσιακά. Την τελευταία οκταετία, που το ετήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει playoffs που κρίνονται στις τρεις νίκες, ο Παναθηναϊκός τα πηγαίνει εξαιρετικά στο τρίτο παιχνίδι της σειράς. Είναι χαρακτηριστικό πως στις έξι προημιτελικές σειρές που έχει συμμετάσχει, έχει ηττηθεί μόλις μία φορά. Από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Menora Mivtachim Arena το 2012 (65-62), παιχνίδι που πάντως δεν στοίχισε αφού ακολούθησε το "μπρέικ" και η μετέπειτα πρόκριση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Αυτό το 83.3% που έχει στο Game 3 των playoffs αποτελεί μια ισχυρή παράδοση, που κρίνεται απαραίτητο να διευρυνθεί για να μην ολοκληρωθεί πρόωρα η σεζόν για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και τους παίκτες του.

Παρεμπιπτόντως, η έδρα αποτελεί ένα σημαντικό "συν" για τους "πράσινους" όλα αυτά τα χρόνια, αφού εκεί έχουν κερδηθεί τα εννιά (9) από τα δεκατρία (13) παιχνίδια που έχουν δοθεί. Δεδομένο είναι πάντως πως στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες προημιτελικές σειρές, ο Παναθηναϊκός έχει χάσει ένα εντός έδρας παιχνίδι. Κάτι που... απαγορεύεται να συμβεί φέτος, αφού η ήττα ισοδυναμεί με αποκλεισμό.

Το παρελθόν των Game 3

Σεζόν Αγώνας Τι έκανε στο ΟΑΚΑ
2008-'09 Σιένα - Παναθηναϊκός 53-72 1-1
2010-'11 Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 76-74 2-0
2011-'12 Μακάμπι - Παναθηναϊκός 65-62 2-1
2012-'13 Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 65-63 1-1
2013-'14 Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 65-59 2-0
2014-'15 Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 86-85 1-1
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ