EUROLEAGUE

Τι χρειάζεται για το πλεονέκτημα στα πλέι οφ

Τι χρειάζεται για το πλεονέκτημα στα πλέι οφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα (69-67) δεν καταδικάζει τον Παναθηναϊκό σε ό,τι αφορά τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague. Διαβάστε ποια τα δεδομένα.

Η αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο που έφεραν το comeback από το -13 (55-42 στο 30'18'') και η εντυπωσιακή εμφάνιση του Έλιοτ Ουίλιαμς (17π.) δεν έφταναν στον Παναθηναϊκό για να πάρει τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα. Το αρνητικό αποτέλεσμα στην Kombank Arena πάντως, κάθε άλλο παρά καταδικάζει το "τριφύλλι" σε ό,τι αφορά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague. Το βέβαιο είναι πως ακόμη κι έτσι οι "πράσινοι" μπορούν να ελπίζουν (βάσιμα) πως θα τα καταφέρουν.

Για να το πάμε από τον... σωστό δρόμο, θα σας πούμε πως σε κάθε περίπτωση οι +2 νίκες από την πέμπτη θέση αποτελούν μαξιλαράκι ασφαλείας, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να διατηρήσει αλώβητη την έδρα του (ή να κερδίσει εκτός έδρας την Νταρουσάφακα) για να μην... μπλέξει σε σενάρια αποκλεισμού.

Από εκεί και πέρα, τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τη δεύτερη θέση -για τον Παναθηναϊκό- είναι ξεκάθαρα. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς χρειάζεται το 4/4 στα εναπομείναντα παιχνίδια και το +10 απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν για να πάρει αυτός το πλεονέκτημα έδρας (μαζί με τη Φενέρμπαχτσε) στα πλέι οφ της Euroleague. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μπουν πολλά "αλλά" στην περίπτωση. Ενδεικτικά θα σας πούμε πως οι "πράσινοι" αντιμετωπίζουν κατά σειρά τη Λοκομοτίβ Κουμπάν (εντός), τη Νταρουσάφακα (εκτός), την Τσεντεβίτα (εντός), και την Αναντολού Εφές (εκτός). Ήτοι, έχουν αρκετά βατό πρόγραμμα για να τα καταφέρουν.

Το θέμα βέβαια είναι τι θα γίνει αν δεν μπορέσουν να καλύψουν το -9 (76-67) της ήττας τους από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο παιχνίδι του α' γύρου. Τότε, χρειάζονται μία ακόμη ήττα της ρωσικής ομάδας. Κάτι που μοιάζει δύσκολο βάσει προγράμματος, αφού στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δίνει δύο εντός έδρας αγώνες (με Ερυθρό Αστέρα και Ουνικάχα Μάλαγα) κι έναν εκτός (με τη -λογικά αδιάφορη στην τελευταία αγωνιστική- Νταρουσάφακα). Πρόδηλο είναι πως η ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο ΟΑΚΑ βάζει πρόωρο τέλος σε οποιαδήποτε άλλη κουβέντα περί πλεονεκτήματος έδρας.

Μετά το χθεσινό (11/3) αποτέλεσμα στην Kombank Arena πάντως, πιθανότητες για να προλάβει το "τρένο" της δεύτερης θέσης έχει κι ο Ερυθρός Αστέρας. Οι "ερυθρόλευκοι" βέβαια έχουν το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους τρεις διεκδικητές του πλεονεκτήματος αφού παίζουν εκτός έδρας με Ουνικάχα Μάλαγα, Λοκομοτίβ Κουμπάν και Τσεντεβίτα, ενώ δίνουν μόλις έναν αγώνα την έδρα τους (Νταρουσάφακα). Βέβαια, αν στο μεσοδιάστημα έχουν καταφέρει να αλώσουν το Κρασνοντάρ, ενδεχομένως να κάνουν πιο εύκολο το έργο του Παναθηναϊκού.

Κρατήστε πάντως πως αν ο Παναθηναϊκός κι ο Ερυθρός Αστέρας έχουν τα ίδια αποτελέσματα στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι πλέον.

Λοκομοτίβ Κουμπάν (7-3): Παναθηναϊκός (εκτός), Ερυθρός Αστέρας (εντός), Ουνικάχα Μάλαγα (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός)

Ερυθρός Αστέρας (6-4): Ουνικάχα Μάλαγα (εκτός), Λοκομοτίβ Κουμπάν (εκτός), Νταρουσάφακα (εντός), Τσεντεβίτα (εκτός)

Παναθηναϊκός (6-4): Λοκομοτίβ Κουμπάν (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), Τσεντεβίτα (εντός), Αναντολού Εφές (εκτός)

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ