EUROLEAGUE

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για Παναθηναϊκό

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / PANATHINAIKOS - CSKA MOSCOW (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / PANATHINAIKOS - CSKA MOSCOW (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε όλα τα σενάρια στα οποία εμπλέκεται ο Παναθηναϊκός Superfoods για την τελική κατάταξη στην EuroLeague. Πως παίρνει το πλεονέκτημα έδρας και ποιοι οι κίνδυνοι.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods καλείται να διασφαλίσει απόψε (6/4, 21:05) το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, εξασφαλίζοντας τη νίκη στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι "πράσινοι" αναζητούν το πέμπτο διπλό τους στην EuroLeague, αποτέλεσμα που θα τους δώσει το δικαίωμα να παίξουν στο ΟΑΚΑ την πρόκριση στο Final Four.

Τα δεδομένα για την τετράδα είναι αρκετά, αλλά το βασικότερο όλων είναι ότι όλα εξαρτώνται από το "τριφύλλι", το οποίος με νίκη είναι τέταρτο -ό,τι κι αν γίνει στα άλλα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, ακόμη κι αν η Μακάμπι Τελ Αβίβ πάρει τον "άσο", η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ενδεχόμενη εντός έδρας νίκη της Μπασκόνια επί της Ζάλγκιρις θα διατηρήσει την κατάσταση στην κατάταξη ως έχει. Λίγο πριν το τελευταίο τζάμπολ στη regular season για τον Παναθηναϊκό Superfoods, το EuroLeague Greece θυμίζει τα σενάρια που αφορούν τους "πράσινους" για την τελική κατάταξη.

Αυτή τη στιγμή η κατάταξη είναι η εξής:

1. Ρεάλ Μαδρίτης 22-7

2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 22-7

3. Ολυμπιακός 19-10

4. Παναθηναϊκός 18-11

----

5. Αναντολού Εφές 17-12

6. Μπασκόνια 17-12

7. Φενέρμπαχτσε 17-12

8. Ερυθρός Αστέρας 16-13

----

9. Νταρουσάφακα 15-14

Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής:

Μπασκόνια - Ζαλγκίρις

Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα

Ρεάλ Μαδρίτης - Αναντολού Εφές

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός

Νταρουσάφακα - Ερυθρός Αστέρας

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν βγαίνει τέταρτος, αν:

1) Κερδίσει την -αδιάφορη- Μακάμπι την τελευταία αγωνιστική , ότι και αν γίνει στα άλλα αποτελέσματα.

2) Χάσει από την Μακάμπι και κερδίσει η Μπασκόνια.

3) Χάσει από τη Μακάμπι, χάσει η Μπασκόνια, χάσει και η Φενέρ.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο σενάρια για να βγει 5ος και δύο για να βγει 6ος:

Βγαίνει 5ος (και παίζει με μειονέκτημα έδρας απέναντι στη Φενέρμπαχτσε): αν χάσει στο Τελ Αβίβ, χάσει η Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, η Ρεάλ κερδίσει την Εφές και η Φενέρ την Μπαρτσελόνα. Σ' αυτό το σενάριο θα βρει απέναντι του τη Φενέρμπαχτσε.

Βγαίνει 6ος (και παίζει με μειονέκτημα έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό): αν χάσει στο Τελ Αβίβ, η Φενέρμπαχτσε κερδίσει την Μπαρτσελόνα, η Μπασκόνια χάσει από τη Ζαλγκίρις και η Εφές κερδίσει την Ρεάλ. Σ' αυτό το σενάριο θα βρει απέναντι του τον Ολυμπιακό.

Με πλεονέκτημα κόντρα σε Μπασκόνια - Αναντολού Εφές (πιθανότατα) ή Φενέρμπαχτσε

Ποιον θα βρει στους "8". Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η 4η θέση είναι πλέον το πιθανότερο σενάριο, ο Παναθηναϊκός θα παίξει είτε με την Μπασκόνια (αν κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τη Ζαλγκίρις στη Βιτόρια), είτε με την Εφές (αν η ίδια κερδίσει στη Μαδρίτη την αδιάφορη Ρεάλ κι ο Παναθηναϊκός χάσει στο Τελ Αβίβ ή αν κερδίσει η Εφές στη Μαδρίτη, ο Παναθηναϊκός κερδίσει στο Τελ Αβίβ και η Φενέρ χάσει από τη Μπαρτσελονα). Αν τώρα χάσουν και οι δύο (Εφές και Μπασκόνια) και κερδίσει η Φενέρ, τότε θα αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ