EUROLEAGUE

Τα λογικά και τα ακραία σενάρια για την τετράδα της EuroLeague

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν είναι εύκολο, είναι όμως πιθανό να πάρει ο Παναθηναϊκός την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Υπάρχει και ένα ακραίο σενάριο στο οποίο οι "αιώνιοι" πετούν εκτός τετράδας την Ρεάλ Μαδρίτης!

Δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της EuroLeague 2017/18, η τέταρτη θέση της κατάταξης είναι ακόμη ανοιχτή και τέσσερις ομάδες συνεχίζουν να την διεκδικούν. Μία από αυτές είναι και ο Παναθηναϊκός, που έκανε χθες βράδυ το χρέος του, νίκησε εκτός έδρας την Μακάμπι Τελ Αβίβ και συνεχίζει να ελπίζει πως θα μπει στα playoffs της διοργάνωσης με το πλεονέκτημα έδρας, ώστε το ΟΑΚΑ να του δώσει ώθηση προς το Final Four του Βελιγραδίου.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έσπρωξαν την Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτός οκτάδας και θέλουν τώρα το 2X2 στους αγώνες με την Βαλένθια (εντός) και την Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), ώστε να περιμένουν στην συνέχεια μία "γκέλα" της Ρεάλ Μαδρίτης που πάντως έχει και εκείνη βατό, αν όχι εύκολο, πρόγραμμα με αγώνες απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (εκτό) και την Μπάμπεργκ (εντός), ομάδες που έχουν αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ θέλει ισοβαθμία με την Ρεάλ Μαδρίτης, ΔΕΝ θέλει ισοβαθμία με την Ζάλγκιρις Κάουνας, θέλει όμως με την Χίμκι. Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ θέλει τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία, καθώς υστερεί σε όλες. Γι' αυτό και ελπίζει πως οι Ισπανοί του Λάσο θα χάσουν μία από τις τελευταίες δύο "μάχες" τους, ενώ με το 2X2 θα αδιαφορεί για την Χίμκι (που ηττήθηκε εντός έδρας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και απομακρύνθηκε πολύ από την τετράδα) και την Ζάλγκιρις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (17-11)

Ερυθρός Αστέρας - Ρεάλ Μαδρίτης

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάμπεργκ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (17-11)

Παναθηναϊκός - Βαλένθια

Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΧΙΜΚΙ (16-12)

Χίμκι - Φενέρμπαχτσε

Μπαρτσελόνα - Χίμκι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (16-12)

Ζάλγκιρις Κάουνας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ερυθρός Αστέρας

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Αναλυτικά οι αγώνες μεταξύ των ομάδων που παλεύουν για την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Σε παρένθεση η ομάδα που υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΕ:

Παναθηναϊκό 1-1 (Ρεάλ)

Χίμκι 1-1 (Ρεάλ)

Ζάλγκιρις 2-0

ΧΙΜΚΙ ΜΕ:

Παναθηναϊκό 1-1 (Παναθηναϊκός)

Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (Ρεάλ)

Ζάλγκιρις 2-0

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕ:

Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (Ρεάλ)

Χίμκι 1-1 (Παναθηναϊκός)

Ζάλγκιρις 1-1 (Ζάλγκιρις)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΜΕ:

Παναθηναϊκό 1-1 (Ζάλγκιρις)

Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

Χίμκι 0-2

Αν προκύψει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Ρεάλ - Παναθηναϊκό - Χίμκι, οι Ισπανοί θα είναι τέταρτοι, οι πράσινοι πέμπτοι και οι Μοσχοβίτες έκτοι. Αν προκύψει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Ρεάλ - Παναθηναϊκό - Ζάλγκιρις, τότε οι πράσινοι θα είναι ξανά πέμπτοι.

ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ (ΜΑ ΟΧΙ ΚΙ ΑΠΙΘΑΝΟ) ΣΕΝΑΡΙΟ

Ο Παναθηναϊκός έχει την ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, δεν θα είναι όμως πρώτος σε πιθανή ισοβαθμία με Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης. Αν οι τρεις ομάδες τελειώσουν την κανονική περίοδο με ρεκόρ 19-11, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι τρίτος, ο Παναθηναϊκός τέταρτος και η Ρεάλ Μαδρίτης πέμπτη! Μπορούν, δηλαδή, οι Πειραιώτες να... βοηθήσουν τον αιώνιο αντίπαλό τους να σπρώξει εκτός τετράδας τους Ισπανούς, αρκεί να κάνουν 1/3, οι "πράσινοι" 2/2 και οι Μαδριλένοι επίσης 2/2. Σε αυτή την τριπλή ισοβαθμία, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο θα πρέπει να βάλει τα κλάματα για την ατυχία της. Αν και έβγαλε μόνη της τα μάτια της με την εκτός έδρας ήττα από την Βαλένθια.

Με απλά λόγια, το πιθανότερο σενάριο για να πάρει ο Παναθηναϊκός την τέταρτη θέση είναι να κάνει το 2X2 με Βαλένθια και Αρμάνι Μιλάνο και να χάσει η Ρεάλ στον έναν εκ των δύο τελευταίων αγώνων της στην κανονική περίοδο. Εκτός αν ο Ολυμπιακός έχει άλλη... γνώμη και μπερδέψει τα πράγματα.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ