EUROLEAGUE

Τα αίτια και ο αμυντικός στόχος του Παναθηναϊκού

Τα αίτια και ο αμυντικός στόχος του Παναθηναϊκού
Μπουρούσης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Παναθηναϊκός Superfoods δεν έδειξε καλά στοιχεία αμυντικά κόντρα στην Μακάμπι, ωστόσο υπάρχει αιτία αλλά και ο ξεκάθαρος στόχος των «πράσινων». Το Sport24.gr αναλύει…

Τα φιλικά αυτή την περίοδο είναι ότι καλύτερο για τους προπονητές καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Κάπως έτσι, αντιμετωπίζουν "πράσινοι" το "GomelskyCup" στην πρεμιέρα του οποίου το αρνητικό στοιχείο που παρουσίασαν ήταν η άμυνα, οπότε ο Αργύρης Πεδουλάκης επικεντρώθηκαν σε αυτό το κομμάτι που θέλει βελτίωση.

" Μπορεί να έχουμε ταλέντο στην επίθεση αλλά αν δεν παίξουμε άμυνα νομίζω ότι δεν θα έχουμε και καλή συνέχεια. Δοκιμάσαμε πράγματα και μέσα από τα λάθη που είδαμε πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε", σχολίασε ο Πεδουλάκης μετά το ματς με την Μακάμπι κι έδωσε αμέσως το στίγμα του . Οι 90 πόντοι που δέχτηκε η ομάδα του "τριφυλλιού" από τους Ισραηλινούς είναι η χειρότερη επίδοσή της μέχρι τώρα στα φιλικά. Αν συνυπολογίσουμε τα παιχνίδια του "DiamondsAreForever" -που μαζί με τοGomelskyCupείναι τα πιο δυνατά- γίνεται αντιληπτό πως οι "πράσινοι" μέχρι τώρα δέχονται κατά μέσο όρο 77 πόντους. Πιο αναλυτικά, στο ΟΑΚΑ απέναντι σε Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ δέχτηκαν 68 και 73 πόντους, αντίστοιχα.

Η ομαδική άμυνα και η σιγουριά

Αν μπορούμε να σταθούμε σε ένα κομμάτι, λοιπόν, που θέλει βελτίωση και σταθερότητα είναι αυτό της άμυνας σύμφωνα με την τελευταία εικόνα που είχαμε στο ματς με την Μακάμπι. Όσο για τα αίτια είναι ξεκάθαρα καθώς ακόμα δεν είναι σε μεγάλο βαθμό ετοιμότητας η ομαδική άμυνα του "τριφυλλιού" και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως είναι λίγες οι προπονήσεις που έχουν κάνει οι παίκτες όλοι μαζί. Οι «πράσινοι» προσπαθούν να πιέσουν ψηλά, με αποτέλεσμα ν’ αφήνουν διαδρόμους και να δέχονται εύκολα καλάθια, κυρίως βέβαια όταν απέναντί τους έχουν ομάδες τηςEuroLeagueπου μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Σίγουρα δεν θα εμφανιστεί η άμυνα του παρελθόντος όπου πήγαινε τον αντίπαλο πολύ χαμηλά αφού η ομάδα είναι γρήγορη, πηγαίνει σε πολλές επιθέσεις αλλά στοχεύει να δέχεται λίγο πιο κάτω από το μέσο όρο που έχει τώρα στα δυνατά φιλικά. Πάντως, δεν είναι κομμάτι που ανησυχεί πολύ το τεχνικό επιτελείο αφού γνωρίζει και έχει δει πως ανταποκρίνονται αμυντικά στην καλή τους μέρα οι παίκτες του "τριφυλλιού" και υπάρχει η σιγουριά πως θα βελτιωθεί μέχρι τα επίσημα. Μένει να δούμε πως θα παρουσιαστεί στο δεύτερο φιλικά σήμερα (5 μ.μ.) απέναντι στην Ούνιξ Καζάν, ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα από το τελευταίο δυνατό τεστ ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος και τηςEuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ