EUROLEAGUE

Στον τελικό του "Gomelsky Cup" ο Παναθηναϊκός

Στον τελικό του "Gomelsky Cup" ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του "Gomelsky Cup", επικρατώντας της Ούνικς Καζάν (89-74) στον πρώτο ημιτελικό. "Καθάρισε" το παιχνίδι ο Σάσα Πάβλοβιτς στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Από το καλό στο καλύτερο δείχνει να πηγαίνει ο Παναθηναϊκός, λίγο πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι "πράσινοι" επικράτησαν της Ούνικς Καζάν (89-74) στον πρώτο ημιτελικό του "Gomelsky Cup", με τον Σάσα Πάβλοβιτς να βάζει την "υπογραφή" του στη νίκη - πρόκριση εις βάρος της ρωσικής ομάδας.

Με το παιχνίδι να είναι ντέρμπι μέχρι τις αρχές της τέταρτης περιόδου, ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα, έκανε ένα κλέψιμο και με ένα ακόμη εύστοχο περιφερειακό σουτ "υπέγραψε" τη νίκη επί της Ούνικς Καζάν. Πλέον, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που συνέτριψε τη Λαμποράλ Κούτσα στον άλλο ημιτελικό (4/10, 20:00, LIVE από το Sport24.gr).

Πρώτος σκόρερ των "πρασίνων" αναδείχθηκε ο Τζέιμς Φελντέιν με 14 πόντους, την ώρα που ο Σάσα Πάβλοβιτς με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς είχαν από 13 πόντους. Όσο για τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα; Ο Σέρβος σέντερ έφτασε μια ανάσα από το νταμπλ νταμπλ, αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς

Ο αγώνας

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός έδειξε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Κυρίως γιατί ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα φρόντισε να πετάξει εκτός... παρκέ τον Λατάβιους Ουίλιαμς, την ώρα που σκόραρε με άνεση από το "βαμμένο". Από κοντά κι ο Νικ Καλάθης, που αποτέλεσε τον ιδανικό ενορχηστρωτή της "πράσινης" επίθεσης στην πρώτη περίοδο, με το +4 (23-19) να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Βλέπετε, το "τριφύλλι" ήταν ανώτερο στο παρκέ, αλλά ο Κίνο Κολόμ έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την Ούνικς Καζάν κοντά στο σκορ. Ο πρώην παίκτης της Μπιλμπάο, μοίραζε ασίστ, σκόραρε από την περιφέρεια και με... νύχια και με δόντια κρατούσε την ομάδα του σε απόσταση βολής. Κάτι που δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη περίοδο, παρά το γεγονός πως οι συμπαίκτες του έδειχναν να βρίσκονται ένα "κλικ" πιο πίσω.

Την ίδια ώρα, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έδωσε λύσεις με τα τρίποντα που πέτυχε, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δημιούργησε προβλήματα στην περιφερειακή άμυνα της ομάδας του Εβγκένι Πασούτιν, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν σταμάτησε να μοιράζει ασίστ.

Παρεμπιπτόντως, ο Παναθηναϊκός σούταρε με 5/9 από τα 6μ75 στο πρώτο μέρος, στηρίζοντας πολλά τόσο στην ευστοχία του από την περιφέρεια, όσο και στη δράση των ψηλών του, οι οποίοι κυριαρχούσαν κοντά στο καλάθι.

Μόλις ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο, οι Ρώσοι έδειξαν ικανοί για την ανατροπή. Την πέτυχαν μάλιστα αφού εκμεταλλευόμενοι την επιθετική δυστοκία του Παναθηναϊκού (σ.σ.: δίχως καλάθι για 5'38''), βρέθηκαν να προηγούνται με +5 (47-52) στα μισά της τρίτης περιόδου. Το τάιμ άουτ που πήρε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς σε εκείνο το σημείο αρκούσε για να αλλάξει τα δεδομένα.

Στα 4'22'' που μεσολάβησαν μέχρι το 30ό λεπτό, η ελληνική ομάδα "έτρεξε" επιμέρους σκορ 20-8, για να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ με +7 (67-60). Αυτό ήταν! Από τη στιγμή που η αντίδραση ήταν άμεση, η Ούνικς Καζάν δεν είχε πλέον δυνάμεις (και λύσεις) για να διεκδικήσει εκ νέου τη νίκη.

Κι όταν κάπως πήγε να γίνει ντέρμπι το παιχνίδι (76-71 στο 35'34''), ήρθε η ώρα του Σάσα Πάβλοβιτς. Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ πέτυχε δύο σερί τρίποντα, έκλεψε μια μπάλα και με το τρίτο προσωπικό του εύστοχο σου τριών πόντων (στα 42'' για το φινάλε) "έγραψε" το τελικό σκορ (89-74), που έδωσε στον Παναθηναϊκό την πρόκριση στον τελικό του "Gomelsky Cup". Εκεί θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που λίγες ώρες αργότερα συνέτριψε τη Λαμποράλ Κούτσα .

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-39, 67-60, 89-74.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς (13 (3), Χαραλαμπόπουλος 8 (2), Γιάνκοβιτς 12 (3), Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 12 (9 ριμπ.), Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 8 (2 τρίπ., 7 ασ.), Καλάθης 7 (1), Παπαγιάννης, Κούζμιτς 10 (5 ριμπ.).

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Πασούτιν): Λάνγκφορντ 12, Πονκρασόφ, Παραχούσκι 18 (8 ριμπ.), Κολόμ 13 (1 τρίπ., 9 ασ.), Λικοντέι 8 (1), Μπάνιτς 2, Γκουμπάνοφ 3 (1), Καϊμακόγλου 3, Ουίλιαμς, Μιλάκνις 15 (5/8 τρίπ.).

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ