EUROLEAGUE

Σίνγκλετον: "Θέλω να κερδίζω στο καθετί"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τζέιμς Σίνγκλετον παραχώρησε συνέντευξη στο euroleague.net, όπου μίλησε για το ματς με τη Ρεάλ, τους επόμενους αντίπαλους του Παναθηναϊκού, το Final Four και το πόσο... κακός είναι στο να χάνει.

Μετά την περσινή άκρως επιτυχημένη σεζόν στη Ρωσία με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν ο Τζέιμς Σίνγκλετον, θέλει να βιώσει ανάλογες στιγμές και φέτος, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. “ Κανείς δεν μας περίμενε αλλά το αξίζαμε. Θα βάλω τα δυνατά μου ώστε να επιστρέψω στο Final Four με τον Παναθηναϊκό” είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο euroleague.net ο Αμερικανός σέντερ των “πράσινων”.

Ο Σίνγκλετον μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ Μαδρίτης, τα παιχνίδια που ακολουθούν με Μιλάνο και Μπασκόνια, την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ και τη συνύπαρξη με τον Τσάβι Πασκουάλ, το κίνητρο της επιστροφής στο Final Four και το πόσο κακός είναι στο... να χάνει.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Κρις Σίνγκλετον:

Για τη νίκη επί της Ρεάλ:

“Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι και καταφέραμε να τους κατεβάσουμε ταχύτητα. Πήραμε τα… κλειδιά του αυτοκινήτου τους! Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά αμυντικά και προσπαθήσαμε να κάνουμε τα πάντα πιο δυνατά από εκείνους”.

Για την ένατη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού:

“Νομίζω πως μόνο η ενέργεια που μας δίνουν οι οπαδοί, μας παρέχει και πλεονέκτημα έδρας. Είναι εξαιρετικό να ακούς τόσους πολλούς ανθρώπους να φωνάζουν, όταν μπαίνεις στο ματς, όπως κάνουν οι οπαδοί μας. Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά να παίζεις γι’ αυτούς”.

Για τις διαφορές που έχει το να παίζεις με τη Λοκομοτίβ και με τον Παναθηναϊκό:

“Η διαφορά έχει να κάνει κυρίως με το πόσο οι άνθρωποι χαίρονται εδώ το μπάσκετ σε σχέση με τη Λοκομοτίβ. Νομίζω ότι η Λοκομοτίβ έκανε εξαιρετική δουλειά πέρυσι, αγαπούσαμε να παίζουμε εκεί και να τα δίνουμε όλα στο παρκέ. Η “Λόκο” είναι μικρότερη ομάδα, αλλά ήταν ωραίο να παίζω για αυτήν. Οι φίλαθλοι ήταν εξαιρετικοί, αλλά εδώ στον Παναθηναϊκό βλέπεις και διασκεδάζεις πραγματικά με τον ενθουσιασμό τους και το πόσο πολύ ζουν με το μπάσκετ, αλλά και πόσο το μπάσκετ αλλάζει τις ζωές τους. Προσωπικά, απλά προσπαθώ να παίζω μπάσκετ όσο καλύτερα μπορώ”.

Για την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ:

“Ο ηγετικός του ρόλος σημαίνει πολλά για την ομάδα. Είναι σαν αδερφός μου. Μου αρέσει πολύ να είμαι μαζί του στο παρκέ, αλλά πάνω απ’ όλα μας κάνει ολοκληρωμένη ομάδα, καλύτερη ομάδα”.

Για το καλύτερο στοιχείο που έχει ο Τσάβι Πασκουάλ:

“Η δημιουργικότητά του και όλα όσα έχει κάνει για εμάς, ειδικά πόσο ικανός είναι να χρησιμοποιεί και να διαχειρίζεται τον κάθε παίκτη. Βλέπει πώς μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα για μάς, απέναντι στους αντιπάλους, κάτι που μας κάνει ενδιαφέρουσα ομάδα”.

Για την αλλαγή της θέσης του από πάουερ φόργουορντ σε σέντερ:

“Στη Λοκομοτίβ έπαιζα και πάουερ φόργουορντ και σέντερ. Ήταν μία καλή μετάβαση. Το παιχνίδι στην Ευρώπη είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με αυτό του ΝΒΑ, ειδικότερα επειδή χρησιμοποιούν εδώ πιο κοντούς παίκτες στη θέση του σέντερ. Είναι εντάξει, η μετάβασή μου πάει καλά. Δεν έχω πρόβλημα όσο βρίσκομαι στο παρκέ. Έχω παίξει επίσης και με τον Γιάννη Μπουρούση που είναι ένας παίκτης που παίζει αρκετά στο post και μέσα στη ρακέτα. Απλά προσπαθώ να συνεργαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, έχοντας άλλο ένα μεγάλο κορμί εκεί έξω. Αμυντικά ξέρω ότι πρέπει πάντοτε να φυλάω τα νότα του”.

Για τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο:

“Προσπαθώ να νικάω σε κάθε αγώνα. Θεωρώ ότι είμαι κακός στο να χάνω, οπότε θέλω να κερδίζω το καθετί. Απέναντι στις ομάδες που δεν έχουν συγκεκριμένο στόχο για να παίζουν, οι αγώνες είναι πιο επικίνδυνοι. Δεν έχουν κάτι να χάσουν και πρέπει να παλέψουμε μέχρι τέλους”.

Για τον αγώνα με την Μπασκόνια:

“Το εντός έδρας παιχνίδι μας ήταν πολύ κλειστό οπότε έτσι περιμένουμε κι αυτό. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε ολόκληρο το παιχνίδι και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά έως το τέλος και να δούμε μετά τι θα κάνουμε. Είναι μία δύσκολη έδρα για να παίξεις κι έχουν ορισμένους παίκτες από πέρσι. Πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε ό,τι πρέπει για να εξασφαλίσουμε τη νίκη”.

Για την αθλητικότητα του Παναθηναϊκού:

“Προχωρώντας θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και να προσπαθούμε να είμαστε παντού. Ξέρουμε ότι έχουμε αθλητική ομάδα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε αυτοπεποίθηση σε ό,τι κάνουμε”.

Για το κίνητρο που έχει να επιστρέψει στο Final Four μετά την περσινή συμμετοχή με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν:

“Είναι ωραία ανάμνηση. Ήταν θαυμάσιο που βρεθήκαμε στο Final Four με τη Λοκομοτίβ. Είχαμε πολύ καλή σεζόν και κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε εκεί, αλλά το αξίζαμε. Σίγουρα θα βάλω τα δυνατά μου για να βρεθώ εκεί και με τον Παναθηναϊκό”.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ