EUROLEAGUE

Σίνγκλετον: "Να τα παρατήσουμε; Ποτέ"!

Σίνγκλετον: "Να τα παρατήσουμε; Ποτέ"!

Ο Κρις Σίνγκλετον απέφυγε να κεφαλαιοποιήσει την οργιαστική του εμφάνιση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, εξηγώντας στο EuroLeague Greece πως η ψυχραιμία θα κρίνει τα πάντα στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν ήταν το πιο εύκολο μέχρι στιγμής για τον Παναθηναϊκό Superfoods, παρότι διεξαγόταν στο ΟΑΚΑ. Δεν ήταν καν το πιο απλό. Το κάθε άλλο. Η ομάδα του Ραμί Χαντάρ φρόντισε να βάλει δύσκολα στο "τριφύλλι", κυρίως γιατί του έδειξε -για δεύτερη σερί εβδομάδα- πως θα πρέπει να έχει μεγάλα αποθέματα ενέργειας καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, για να λογίζεται ως φαβορί για τη νίκη.

Μέσα σε μερικές ημέρες, οι "πράσινοι" αντιμετώπισαν τις δύο ίσως πιο εκρηκτικές ομάδες της EuroLeague, αυτές που ποντάρουν πάνω απ όλα στην αθλητικότητα των παικτών τους, και δευτερευόντως σε οτιδήποτε άλλο. Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση που ο καλύτερος του Παναθηναϊκού σε αυτό το παιχνίδι, με την "ομάδα του λαού", ήταν ο Κρις Σίνγκλετον.

Ένας παίκτης που... βγάζει το ψωμί του γιατί μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την εκρηκτικότητα, το άλμα και την ενέργειά του.

Στη βραδιά λοιπόν που σημείωσε δύο ατομικά ρεκόρ (σε πόντους και index), ο πρώην παίκτης της Λοκομοτίβ Κουμπάν παραδέχθηκε στο EuroLeague Greece πως " ήταν θέμα συγκέντρωσης το παιχνίδι, όταν το καταλάβαμε, κατεβάσαμε λίγο τον ρυθμό, πήγαμε σε πιο... ήρεμες επιθέσεις", πριν εξηγήσει πως "βάλαμε κάποια σουτ απόψε, πήραμε τη νίκη. Αυτό είναι όλο".

Αυτό το τελευταίο, που αφορά στο περιφερειακό σουτ, είναι κάτι που έχουμε δει πολλάκις το "τριφύλλι" να κάνει. Να στηρίζει δηλαδή, μεγάλο μέρος του παιχνιδιού του σε όσα γίνονται από τα 6μ75. " Έτσι είναι όλη τη χρονιά, βλέπουμε ομάδες να γυρνάνε τα παιχνίδια, εμείς κάνουμε το ίδιο. Δεν θα ποντάρουμε τα λεφτά μας διαρκώς στα περιφερειακά σουτ, αλλά όταν είναι ελεύθερα -και τα περισσότερα είναι ελεύθερα- θα τα παίρνουμε", ανέφερε επ αυτού ο MVP της χθεσινής (10/11) αναμέτρησης, ο οποίος πάντως έχει να θυμάται ακόμη καλύτερα βράδια, την περίοδο που αγωνιζόταν στην Κίνα.

Γι αυτό, όταν τον ρωτήσαμε αν μόλις είχε καταγράψει την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, παραδέχθηκε πως " φίλε, είχα πολύ καλά νούμερα στην Κίνα, αλλά ναι νομίζω πως στην Ευρώπη, αυτό είναι το καλύτερο παιχνίδι μου εδώ".

Για να το πάμε βέβαια λίγο παραπέρα, αυτό στο οποίο έπρεπε να σταθεί είναι τα σημεία στα οποία ο ίδιος βλέπει ότι πρέπει να ποντάρει ο Παναθηναϊκός προκειμένου να φτάσει ψηλά. " Όλα έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση, με το πόσο "εκεί" είσαι. Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Βλέπουμε ότι παλεύουμε τα παιχνίδια, ότι δεν παρατάμε ποτέ κάτι", παραδέχθηκε πριν τονίσει επιγραμματικώς πως "οι νίκες φέρνουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση".

Κι αν λίγα μέτρα πιο μακριά, ο Τζέιμς Φελντέιν αναφωνούσε πως " αυτός είναι ο καλύτερος σέντερ της Ευρώπης, από πέρσι τα λέω", μεταξύ σοβαρού κι αστείου, ο Κρις Σίνγκλετον δεν κάθισε να πιάσει κουβέντα. Αρκέστηκε να εστιάσει στην ουσία της στιγμής. Την ανάγκη για ξεκούραση.

" Θέλουμε λίγη ξεκούραση, ύπνο και μετά θα δούμε τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να προσέξουμε μικρές λεπτομέρειες για να πάρουμε τη νίκη σε αυτά τα παιχνίδια", παραδέχθηκε με χαμόγελο, πριν βγάλει τον πάγο που του είχε τοποθετηθεί στον ώμο. Όχι, δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα αίφνης για να τον καταστήσει αμφίβολο εν όψει του αγώνα με τον Κολοσσό (13/11, 17:00), απλά ήταν κάτι που χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή για να ηρεμήσει και να ξεκινήσει η διαδικασία χαλάρωσης.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ