EUROLEAGUE

Σεμινάριο all-around εμφάνισης από τον Καλάθη!

Σεμινάριο all-around εμφάνισης από τον Καλάθη!
TOURETTE PHOTOGRAPHY

Πράγματα και θαύματα έκανε ο Νικ Καλάθης στο πρώτο μέρος του αγώνα Εφές - Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να αρχίσει να "φλερτάρει" από πολύ νωρίς με ένα ιστορικό triple-double.

Ο Νικ Καλάθης μπήκε στη σεζόν 2017/18 με τρομερή φόρα από το Eurobasket 2017 και στην Κωνσταντινούπολη έδωσε άλλο ένα δωρεάν σεμινάριο για το πως πρέπει να λειτουργεί ένας play maker στο σύγχρονο μπάσκετ. Ο άσος του Παναθηναϊκού έκανε πράγματα και θαύματα στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές, με αποτέλεσμα η ομάδα του να ακολουθήσει το "τρελό" τέμπο των γηπεδούχων και να τους κοιτάξει στα μάτια (44-48).

Σε 16 λεπτά ο Καλάθης είχε 10 πόντους (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις ένα λάθος, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 22 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Ανέβαζε και κατέβαζε το τέμπο του αγώνα, έβρισκε τους διαδρόμους προς την καρδιά της ρακέτας της Εφές, μάζεψε τα ριμπάουντ από τα μακρινά σουτ των παικτών της Εφές, "διάβασε" εκπληκτικά όσα του έδωσε η άμυνά της, ήταν πολύ κοντρολαρισμένος, ψύχραιμος και με μία λέξη απολαυστικός.

O Καλάθης περπάτησε τον μισό δρόμο προς ένα ιστορικό triple-double, με το οποίο είχε φλερτάρει πριν από έναν χρόνο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπάμπεργκ. Τότε, είχε τελειώσει την αναμέτρηση με 13 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ δεν είχε κάνει λάθος και είχε μαζέψει 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Για την ιστορία, ο μοναδικός που έχει γράψει triple-double στη EuroLeague με τη νέα της μορφή (από το 2000 κι έπειτα), είναι ο Nikola Vujcic και μάλιστα δυο φορές. Το τελευταίο του ήταν στις 30 Νοεμβρίου του 2006, στο παιχνίδι της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Ολίμπια Λουμπλιάνα, όταν σκόραρε 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Επίσης για την ιστορία, ο τελευταίος Έλληνας (σε ελληνική ομάδα, όχι ο Παπαλουκάς της ΤΣΣΚΑ και ο Αντετοκούνμπο των Bucks) που έγραψε triple-double, είναι ο Άγγελος Κορωνιός σε ματς της 11ης Απριλίου του 1992, όταν πέτυχε 31 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ και κατέβασε 10 ριμπάουντ σε αγώνα του Περιστερίου με τον Πανιώνιο (62-81).

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ