EUROLEAGUE

Ρίβερς: "Το ΟΑΚΑ έπαιξε άμυνα μαζί μας"

Ρίβερς: "Το ΟΑΚΑ έπαιξε άμυνα μαζί μας"

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Κέι Σι Ρίβερς είχε δύο στοιχεία να κρατήσει: τον παλμό του ΟΑΚΑ και την αμυντική απόδοση του Παναθηναϊκού Superfoods.

Το ΟΑΚΑ έκανε πάλι τη δουλειά για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος πήρε μια ακόμη εντός έδρας νίκη . Η Ρεάλ Μαδρίτης προστέθηκε στη μακρά λίστα των "θυμάτων" του, για να δώσει στην ομάδα τον Τσάβι Πασκουάλ καλύτερη ψυχολογία, πριν τις back to back αναμετρήσεις της ερχόμενης εβδομάδας, απέναντι σε Αρμάνι Μιλάνο (εντός) και Μπασκόνια (εκτός).

Τι έκανε τη διαφορά το βράδυ της Πέμπτης (16/3) για το "τριφύλλι"; Η άμυνα. Από που προήλθε όλη αυτή η ενέργεια; Από τον κόσμο που γέμισε το ΟΑΚΑ. Τι έκανε το κάτι παραπάνω; Ο Τζέιμς Γκιστ. Κι ο Κέι Σι Ρίβερς εξήγησε που βασίζονταν όλα αυτά.

" Παίξαμε με δύναμη και ένταση από το πρώτο λεπτό, κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο κι η παρουσία του κόσμου. Μας βοήθησε πολύ το ΟΑΚΑ, έπαιξε άμυνα μαζί μας σε κάποιες περιπτώσεις. Είχαμε πει μεταξύ μας ότι πρέπει να βγάλουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης από τον ρυθμό της και να θυσιαστούμε στην άμυνα, για να τα καταφέρουμε. Στην πορεία κρατήσαμε την ένταση σε υψηλά επίπεδα και γι αυτό κερδίσαμε", δήλωσε αρχικά ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού Superfoods, για να απαντήσει εν συνεχεία σε ερώτηση για το αν έχει συνειδητοποιήσει πως απέναντι στη "Βασίλισσα" ήταν η πρώτη φορά που οι "πράσινοι" παρατάχθηκαν πλήρεις: " Δεν είχαμε κάτι τέτοιο κατά νου. Είναι πολύ μακριά στη σεζόν για να σταθούμε σε κάτι τέτοιο. Θέλαμε απλά να δώσουμε ό,τι έχουμε για τη νίκη".

Βέβαια, δεν μπορούσε παρά να σταθεί στην επανεμφάνιση του Τζέιμς Γκιστ : " Είναι ευχάριστο που γύρισε, μας φέρνει πολλή περισσότερη ενέργεια. Ο κόουτς μπορούσε πλέον να βάλει στο παρκέ τις καλύτερες αμυντικές του πεντάδες, κι έτσι ξεκινήσαμε τον αγώνα. Κάνοντας μεγάλη προσπάθεια σε κάθε άμυνα, για να μην δώσουμε τίποτα εύκολο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δείξαμε ότι είμαστε σκληροί και μπορούμε να κατευθύνουμε εμείς τον ρυθμό ενός αγώνα".

Όσον αφορά τα κακώς κείμενα που στερούν κατά τα φαινόμενα το πλεονέκτημα έδρας στον Παναθηναϊκό Superfoods, είχε να πει πως " δεν θέλω να μένω σε πράγματα που είναι αρνητικά, τι κάνουμε λάθος και χάνουμε, τι δεν μπορούμε να καταφέρουμε. Θέλω να κρατάω τα θετικά, αυτά στα οποία είμαστε δυνατοί και αυτά που θα μας στηρίξουν μέχρι το τέλος. Κάθε εβδομάδα τα πράγματα αλλάζουν, επαναπροσδιορίζονται και διαφοροποιούνται οι καταστάσεις στην κατάταξη. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια μπροστά μας ακόμη, οπότε στο μυαλό μας είναι να κάνουμε το 4/4, όχι το πόσες νίκες θα μας χρειαστούν για την πέμπτη θέση".

Κι αφού ολοκλήρωσε με όσα αφορούσαν την ομάδα του, ρωτήθηκε για τον Λούκα Ντόντσιτς. Το παιδί - θαύμα της Ρεάλ Μαδρίτης και της EuroLeague: " Μεγαλώνει, ωριμάζει. Είναι ακόμη κάτι πολύ "φρέσκο" ακόμη στην EuroLeague. Γι αυτό δεν μπορείς να πεις κάτι πολύ σαφές. Σημασία έχει να εξελιχθεί και να αφήσει πίσω του τον θόρυβο που γίνεται. Έχει δύο δρόμους: είτε να δουλέψει σκληρά για να βελτιωθεί και να γίνει σπουδαίος, είτε να αφήσει όλη αυτή τη φασαρία να τον βγάλει από το σωστό μονοπάτι. Μόλις έγινε 18 ετών, οπότε έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Κάθε χρόνο θα δείχνει πράγματα, δεν μπορεί να κάνει το άλμα από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι σε μια φάση που μαθαίνει και γι αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμος να ακούει τους πιο παλιούς και έμπειρους, αυτούς που είναι μπροστά από εκείνον στην ιεραρχία".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ