EUROLEAGUE

Ρίβερς: "Στράβωσαν όλα από νωρίς"

Ρίβερς: "Στράβωσαν όλα από νωρίς"

Αυτό που παρουσίασαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods στο παρκέ της Ulker Sports Arena το βράδυ της Πέμπτης (19/1) δεν είναι εφάμιλλο της ποιότητας και των δυνατοτήτων τους, κάτι που αναγνώρισε κι ο Κέι Σι Ρίβερς.

Μετά από μια μεγάλη νίκη για το Κύπελλο Ελλάδος, ήρθε μια πολύ βαριά ήττα για την EuroLeague. Ο Παναθηναϊκός Superfoods ουδέποτε κατάφερε να μπει στο κλίμα του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, με το τελικό -21 να μοιάζει απολύτως φυσιολογικό, βάσει της εικόνας που είχε η αναμέτρηση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Γιώργος Οικονόμου

Μία από τις καλύτερες άμυνες της EuroLeague ήταν ωσεί παρούσα στην Ulker Sports Arena, αδυνατώντας να σταματήσει -με οποιονδήποτε τρόπο- τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Από τον Τζίτζι Ντατόμε, που ξεκίνησε με 4/4 τρίποντα, μέχρι τον Αχμέτ Ντουβέριογλου, οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Την ίδια ώρα, οι "πράσινοι" προσπαθούσαν να καταλάβουν τι γινόταν και να μαζέψουν τη διαφορά .

Μάταια όμως, αφού δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Η απογοήτευση (κυρίως για την εικόνα) ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των παικτών και των προπονητών του "τριφυλλιού", λίγες στιγμές μετά το φινάλε της αναμέτρησης στην Κωνσταντινούπολη. Σε σημείο που οι πρώτες κουβέντες του Κέι Σι Ρίβερς ήταν κουβέντες... απορίας.

" Τι να σου πω; Πως να το εξηγήσω όλο αυτό;", ξεστόμισε αρχικά για να προσθέσει πως " δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Δεν κάναμε τίποτα από αυτά που θέλαμε και έπρεπε για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Παίζαμε μακριά από την έδρα μας, οπότε υπήρχε ένας παραπάνω λόγος για να είμαστε μαχητικοί και με διάθεση να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Τίποτα όμως δεν λειτούργησε. Από την αρχή, όλα στράβωσαν".

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ παρουσίασε εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα με αυτή της Δευτέρας (16/1) απέναντι στον Ολυμπιακό. Ξεχάστε τη σφιχτή άμυνα, τη συγκέντρωση που έφτανε στο τέλειο και τη συλλογικότητα. Στην Ulker Sports Arena είδαμε έλλειψη ενέργειας, παθητικότητα σε κάποιες φάσεις και αδυναμία ελέγχου της κατάστασης. Όπως είναι φυσιολογικό, η Φενέρμπαχτσε που -"καιγόταν" άλλωστε για τη νίκη- εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το γεγονός πως βρήκε... μπόσικο τον Παναθηναϊκό.

" Αν αφήσεις τη Φενέρμπαχτσε να νιώσει καλά από νωρίς, στην έδρα της, έχεις πρόβλημα. Το καταλάβαμε, το νιώσαμε γρήγορα και δεν μπορούσαμε μετά να ανατρέψουμε την κατάσταση. Το ένα έφερε το άλλο", παραδέχθηκε ο 30χρονος φόργουορντ, ο οποίος επανέλαβε πως "δ εν μπορώ να εξηγήσω όλο αυτό που έγινε εκεί έξω (σ.σ.: στο παρκέ). Υπήρχαν στιγμές που ήμασταν κοντά, αλλά χάναμε την επαφή μας μαζί τους, τη συγκέντρωσή μας. Τα πράγματα εξελίχθηκαν πραγματικά άσχημα".

Τι υπάρχει από εδώ και πέρα για την ομάδα του; "Τα επόμενα παιχνίδια" θα πει σε πρώτο χρόνο και θα προσθέσει: " Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να το αφήσουμε πίσω μας. Ακολουθούν τα παιχνίδια με Μπαρτσελόνα και Ερυθρό Αστέρα, τα οποία πρέπει να κερδίσουμε. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό φέτος στη διοργάνωση, ξέρουμε ότι έχουμε δυνατότητες, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο παρκέ. Κι οι δύο αγώνες που ακολουθούν είναι μια καλή ευκαιρία για να δείξουμε κάποια βελτίωση και αντίδραση στο παιχνίδι μας".

Για το φινάλε, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το αναιμικό πρόσωπο που παρουσιάζει το "τριφύλλι" στους εκτός έδρας αγώνες φέτος. Η απάντηση που είχε να δώσει επ αυτού ήταν πως " δεν είναι εύκολο να κερδίζεις εκτός έδρας στην EuroLeague, ειδικά σε γήπεδα όπως αυτό της Φενέρμπαχτσε. Χρειάζεται κάθε φορά να κάνεις το κάτι παραπάνω, να προσπαθείς περισσότερο και να "αγγίζεις" το τέλειο. Προφανώς εμείς δεν κάναμε τίποτα από αυτά απόψε (σ.σ.: χθες) και γι αυτό η διαφορά ξέφυγε τόσο γρήγορα, δίχως να μας δώσει το δικαίωμα να ελπίζουμε στη νίκη".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ