EUROLEAGUE

Ρίβερς: "Ξέρω τι μας περιμένει στο ΣΕΦ"

Ρίβερς: "Ξέρω τι μας περιμένει στο ΣΕΦ"

Ο Παναθηναϊκός απέφυγε το "πατατράκ" με τη Ζάλγκιρις (84-76) και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/10, 19:00), σε μία κατάσταση για την οποία είναι ενήμερος ο Κέι Σι Ρίβερς, όπως τόνισε ο ίδιος στο EuroLeague Greece.

Ένα μεγάλο επιφώνημα ανακούφισης ακούστηκε στο ΟΑΚΑ μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Ζάλγκιρις, από την άποψη πως το "τριφύλλι" κατάφερε να γλιτώσει τα χειρότερα, επικρατώντας δύσκολα της λιθουανικής ομάδας ( 84-76 ).

Τα πράγματα ενδεχομένως να εξελίχθηκαν πιο δύσκολα απ ότι περίμεναν στο "στρατόπεδο" των "πρασίνων", από την άποψη πως η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν είναι κάποιο από τα μεγαθήρια της EuroLeague. Από τη στιγμή πάντως που η νίκη κατέληξε στην ελληνική πλευρά, όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν.

Όπως εξήγησε μάλιστα ο Κέι Σι Ρίβερς στο EuroLeague Greece, ουδείς αγχώνεται εν όψει της συνέχειας, αφού άπαντες έχουν επίγνωση της κατάστασης.

" Ήταν απλά η αρχή. Θέλουμε χρόνο μέχρι να βρούμε ο ένας τον άλλον, να συνηθίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού και να συνεργαστούμε όπως πρέπει. Έχουμε όμως ένα σπουδαίο σύνολο, που όλοι προσπαθούν πάρα πολύ για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δουλεύει για εμάς έτσι", ανέφερε αρχικά ο νεοαποκτηθείς γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος θέλησε να εξηγήσει πως " μπορεί τώρα να μην είμαστε καλοί αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχουν παιδιά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Απλά πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα, τα ριμπάουντ και τις συνεργασίες μας".

Ναι, αλλά με τα περιφερειακά σουτ τι γίνεται; Οι "πράσινοι" είχαν μόλις 33.3% (10/30) στην πρεμιέρα τους στην EuroLeague, ποσοστό που προφανώς δεν μπορεί να τους πάει πολύ μακριά στη διοργάνωση. Επ αυτού είχε να επισημάνει πως " δεν θα έλεγα πως χρειάζεται τόση αυτοπεποίθηση για να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ. Το 99% των σουτ που παίρνουμε στη διάρκεια του αγώνα είναι υπό σωστές προϋποθέσεις, γίνονται τη στιγμή που πρέπει. Απλά κάποιες βραδιές θα βρουν τον στόχο και κάποιες άλλες όχι. Έτσι πάει αυτό", για να προσθέσει:

" Οι περισσότεροι είμαστε άστοχοι στην εκκίνηση της χρονιάς, αλλά δεν θα σταματήσουμε να παίρνουμε τα σουτ που θα βρίσκουμε στη διάρκεια του αγώνα. Κι αν δεν τα βάζουμε, η λύση θα δίνεται στο γήπεδο, με έξτρα προπόνηση. Θα βλέπουμε το video, τι πάει λάθος και θα το διορθώσουμε. Ο καθένας ατομικά κι από εκεί όλοι μαζί ομαδικά. Προσωπικά θα σου πω ότι αν είναι να χάνω σουτ, καλύτερα να τα χάνω τώρα παρά στο τέλος της χρονιάς".

Από εκεί και πέρα, υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό φέτος, κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν όλοι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. " Η άμυνα και η πίεση που ασκούμε πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια", απάντησε πολύ περιεκτικά ο Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος είχε επίσης να δηλώσει πως " πρέπει να μείνουμε σε υψηλά επίπεδα και να προστατεύουμε το αμυντικό ριμπάουντ, να βλέπουμε πέντε παίκτες να πηδάνε για το αμυντικό ριμπάουντ. Βλέπουμε τους ψηλούς μας να παλεύουν, ειδικά τον Γιάννη (Μπουρούση), οπότε κι οι κοντοί πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να τους βοηθήσουμε, να τους καλύψουμε σε κάποιες άλλες περιπτώσεις".

Φυσικά, με το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό (17/10, 19:00) να απέχει μερικές μόλις ώρες, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε σχετικά με την ατμόσφαιρα. Πρόκειται άλλωστε για το πρώτο εκτός έδρας τεστ της φετινής αγωνιστικής περιόδου, στο πιο εχθρικό γήπεδο που θα συναντήσουν οι "πράσινοι". Ο ίδιος πάντως δεν πανικοβάλλεται ή αγχώνεται για κάτι, αφού όπως εξήγησε: " Ο θείος μου (σ.σ. Μπάιρον Ντίνκινς) έχει παίξει στο ΣΕΦ, οπότε ξέρω πάνω κάτω τι γίνεται. Γνωρίζω τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι, πόσο σημαντικό είναι και πως το αντιμετωπίζει ο κόσμος, οπότε δεν έχω τέτοια θέματα".

Πριν ολοκληρώσουμε, τον ρωτήσαμε αν ενδεχομένως περιμένει κάποιες συμβουλές από τον θείο του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, για να μας απαντήσει -γελώντας- πως " ξέρει ότι έχω επίγνωση της κατάστασης, οπότε δεν ανησυχεί για τέτοια ζητήματα".

* Ο Κέι Σι Ρίβερς blog-άρει κάθε εβδομάδα στο EuroLeague Greece για τον Παναθηναϊκό και ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία του στο "τριφύλλι" .

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ