EUROLEAGUE

Ράιτ: "Με άμυνα, πας παντού"!

Ράιτ: "Με άμυνα, πας παντού"!
INTIME SPORTS

Όσα έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στα... μετόπισθεν -καθ' οδόν για το ΤΟΡ16 της Euroleague- είναι το πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο, όπως εξηγεί ο Τζούλιαν Ράιτ στο Euroleague Greece.

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει τον φετινό Παναθηναϊκό, αυτό είναι τα σουτ τριών πόντων. Ή όχι; Ο Τζούλιαν Ράιτ θεωρεί κάτι άλλο ως πρωτεύον. Τι; Την προσπάθεια που κάνουν αυτός και οι συμπαίκτες του στην άμυνα, με αποτέλεσμα να αποκτάται ο ρυθμός στην επίθεση. Κάπως έτσι, οι "πράσινοι" είναι μέσα σε όλους τους στόχους τους, για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Αυτό που θέλησε να διευκρινίσει ο Ράιτ ήταν πως " ομολογουμένως τα τρίποντα είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού μας, αλλά δεν στεκόμαστε μόνο εκεί. Έχουμε την άμυνα ως κύριο χαρακτηριστικό μας και την προσπάθεια που κάνουμε στον τομέα των ριμπάουντ", είπε αρχικά ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ, για να συνεχίσει: " Ακόμα και στα σημεία που δεν σκοράραμε, είχαμε την απόδοσή μας στο πίσω μέρος του παρκέ ως όχημα για τη νίκη. Με την άμυνα πας παντού".

Όσο για το τι έγινε στους αιθέρες, εναντίον της Μπάγερν, δεδομένης και της απουσίας του Εστεμπάν Μπατίστα, εξήγησε πως " θα έλεγα πως ο έλεγχος των ριμπάουντ ήταν το "κλειδί" της νίκης. Παλέψαμε ομαδικά. Έχουμε πολλά παιδιά με ταλέντο στην επίθεση, αλλά ο κόουτς μας λέει διαρκώς πως πρέπει να προσπαθούμε όλο και περισσότερο στην άμυνα".

Εξ ου και οι βουτιές που κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να διεκδικεί μπαλιές που είναι προς διεκδίκηση. " Έχουμε πολύ ταλέντο και καλούς σουτέρ. Παίζουμε ως ομάδα. Είμαστε πολύ επιθετικοί στις δύο πλευρές του παρκέ", και εξήγησε πως "δε νομίζω πως είχαμε καθόλου άγχος ή έξτρα πίεση για το παιχνίδι. Ξέραμε ότι πρέπει να παίξουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε απέναντι στη Μπάγερν".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μετά και τη νίκη της Παρασκευής (28/11), η παρέα του βρέθηκε στο ΤΟΡ16, με τον Αμερικανό να σχολιάζει πως "η πρόκριση ήταν ο αρχικός μας στόχος. Τα καταφέραμε!" πριν τονίσει "αυτό δεν σημαίνει πως η δουλειά τελειώνει εδώ για εμάς. Θα προσπαθήσουμε στα τρία παιχνίδια που απομένουν να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο τον ρυθμό μας ως ομάδα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ