EUROLEAGUE

Προσεχώς sold out για Τσεντεβίτα

Προσεχώς sold out για Τσεντεβίτα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν βάλει στόχο να καταγράψουν ακόμη ένα sold out στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα (1/4, 21:45) στο οποίο θα βραβευθεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης από την Euroleague. Έχουν "φύγει" ήδη 13.000 εισιτήρια για το παιχνίδι.

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Τσεντεβίτα είναι σημαντικό για παραπάνω από έναν λόγους. Αφενός γιατί η νίκη μπορεί να δώσει την πρόκριση στα πλέι οφ στους "πράσινους", αφετέρου γιατί η Euroleague θα τιμήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη για την προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Οι φίλοι του "τριφυλλιού" αναμένεται να γεμίσουν το ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής (1/4, 21:45) αφού έχουν ήδη πουληθεί περίπου 13.000 εισιτήρια. Οπότε μην σας κάνει έκπληξη αν ο Παναθηναϊκός "γράψει" ένα ακόμη sold out τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Εξάλλου, ο βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού, Γκόραν Μπιέντοφ, έγραψε στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα των "πρασίνων" για το παιχνίδι που ακολουθεί με την κροατική ομάδα, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων το μεγάλο σουτ που έβαλε ο Έλιοτ Ουίλιαμς στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Νταρουσάφακα .

Αναλυτικά όσα έγραψε:

" Καλησπέρα σε όλους,

Το "πακέτο" αγώνων για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα αφορά τρία ματς, αυτό με τη Νταρουσάφακα, έπειτα στην Καβάλα και αυτό που έχουμε μπροστά μας με την Τσεντεβίτα. Ξεκινώντας από το παιχνίδι στην Τουρκία μπορώ να πω ότι ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα περίεργο ματς. Είχαμε απέναντι μας μια ομάδα μ’ ένα πολύ καλό ρόστερ, διαθέτει ένα από τα πέντε μεγαλύτερα μπάτζετ της διοργάνωσης, η οποία δεν είχε καμία πίεση για το αποτέλεσμα.

Εμείς ξέραμε όλα τα σενάρια της πρόκρισης και όλα αυτά που μας έφερναν από την πέμπτη μέχρι τη δεύτερη θέση στους τελευταίους αγώνες. Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά και αυτό φάνηκε στο αμυντικό μας κομμάτι. Στη συνέχεια όμως καταφέραμε να γυρίσουμε την κατάσταση να βγάλουμε στο παρκέ κάποια από αυτά τα οποία είχαμε ζητήσει και να φτάσουμε στη νίκη.

Το "μεγάλο" σουτ του Έλιοτ μας κράτησε στη διεκδίκηση αλλά η άμυνα ήταν αυτή που στις κρίσιμες φάσεις μας έδωσε τη νίκη και την κατοχή της μπάλας στα δικά μας χέρια. Ο Δημήτρης ήταν ο παίκτης που μας "οδήγησε" σε αυτό το αποτέλεσμα αν θέλουμε να δούμε μια συνολική εικόνα του αγώνα.

Στην άμυνα κατεύθυνε όλη την ομάδα και στην επίθεση πήρε όλες τις σωστές αποφάσεις. Μετά τη Νταρουσάφακα είχαμε ξανά ένα παιχνίδι εκτός έδρας, αυτό με την Καβάλα. Με πέντε μέρες μακριά από το "σπίτι" (ΟΑΚΑ), ταξίδια και αρκετές απουσίες δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε κανονικά και η εικόνα μας δεν ήταν καλή. Ακόμη και όταν ξεφύγαμε στο σκορ αντί να πάρουμε δύο καλές αποφάσεις και να «τελειώσουμε» τη δουλειά εμείς επιτρέψαμε στον αντίπαλο να γίνει επικίνδυνος.

Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται πως επαναλαμβάνομαι αλλά και στην Καβάλα ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν αυτός που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Έπαιξε 17 λεπτά, σκόραρε 14 πόντους, μοίρασε ασίστ και έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Τι άλλο μπορούμε να πούμε;

Πλέον, ακολουθεί ο αγώνας με τη Τσεντεβίτα στο γήπεδο μας. Με νίκη σφραγίζουμε την πρόκριση μας στα πλέι οφ και δεν ασχολούμαστε με κανένα άλλο αποτέλεσμα (Φενέρ - Εφές). Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια άκρως επικίνδυνη ομάδα. Ένα σύνολο με νέα παιδιά και μεγάλο ενθουσιασμό που την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισαν τη Φενέρ με 30 πόντους διαφορά!

Πιστέψτε με δεν είναι καθόλου εύκολο να νικήσει κανείς αυτή την ομάδα με τέτοιο σκορ. Δεν έχουν πίεση, δεν έχουν άγχος και θέλουν να δείξουν τις ικανότητες τους σε όλη την Ευρώπη. Από την άλλη, όμως, εμείς θέλουμε να πάρουμε τόσο αυτό το παιχνίδι, όσο και το τελευταίο με την Εφές διότι θέλουμε να διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες μας για την κατάληψη της καλύτερης θέσης στον όμιλο. Ξέρουμε πως ο κόσμος θα είναι ξανά στο πλευρό μας και θέλουμε του δώσουμε τη χαρά της πρόκρισης την Παρασκευή το βράδυ.

Τα ξαναλέμε σύντομα,

Γκόραν"

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ