EUROLEAGUE

Πού βρίσκονται αυτοί που έραψαν το 5ο αστέρι...

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ / ÂÅÑÏËÉÍÏ 2009 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ-ÔÓÓÊÁ / EUROLEAGUE / FINAL FOUR / BERLIN 2009 / FINAL / PANATHINAIKOS-CSKA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ / ÂÅÑÏËÉÍÏ 2009 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ-ÔÓÓÊÁ / EUROLEAGUE / FINAL FOUR / BERLIN 2009 / FINAL / PANATHINAIKOS-CSKA ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το EuroLeague Greece σάς θυμίζει που βρίσκονται τώρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού Supefoods που κατέκτησαν το πέμπτο ευρωπαϊκό στο Βερολίνο το 2009. Ο Αντώνης Φώτσης συνδέει τις δύο περιόδους.

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (3/5) από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός Superfoods "έραψε" στη φανέλα του, το πέμπτο αστέρι. Οκτώ χρόνια από τον θρίαμβο του Βερολίνου το 2009 όπου το "τριφύλλι" παρουσίασε ίσως την πληρέστερη ομάδα στην Ευρώπη. Πρώτα ο Ολυμπιακός κι έπειτα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας "υποκλίθηκαν" στο Final Four σε εκείνη την εξαιρετική ομάδα που είχε στα χέρια του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Έκτοτε άλλαξαν πολλά, ενώ μεσολάβησε το έκτο ευρωπαϊκό το 2011. Μετά τον φετινό αποκλεισμό ο Παναθηναϊκός Superfoods μπορεί να έφτασε πέντε χρόνια χωρίς παρουσία στο Final Four, αλλά στιγμές σαν αυτές που εκτυλίχθηκαν στο Βερολίνο είναι δύσκολο να ξεχαστούν από μία ομάδα που τα είχε όλα και λύσεις σε κάθε θέση, με συνέπεια να νικήσει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό και την ΤΣΣΚΑ -που ήταν εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ευρώπης- σε έναν συγκλονιστικό τελικό.

Ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του, απ’ όσους οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή Ευρώπης. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πλέον είναι προπονητής της Φενέρμπαχτσε και ο τότε άμεσος συνεργάτης του τότε, Δημήτρης Ιτούδης καθοδηγεί την ΤΣΣΚΑ. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πέρσι στον τελικό του Final Four, ενώ κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί και φέτος εφόσον καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ολυμπιακού, αντίστοιχα.

Οι περισσότεροι παίκτες σταμάτησαν από την δράση χωρίς όμως να έχουν εγκαταλείψει τα παρκέ και την πορτοκαλί μπάλα, καθώς εργάζονται από άλλα πόσταμ ενώ ο Αντώνης Φώτσης είναι εκείνος που συνδέει τις δύο περιόδους της ομάδας -ως αθλητής. Για όσους αναρωτιούνται που βρίσκονται πλέον όσοι οδήγησαν τους "πράσινους" στην κορυφή της Ευρώπης για πέμπτη φορά στην ιστορία τους, το EuroLeague Greece παρουσιάζει συγκεντρωτικά το που βρίσκονται αυτή την στιγμή.

Φραγκίσκος Αλβέρτης: Διευθυντής των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού Superfoods

Ντούσαν Κέτσμαν: Ασίσταντ κόουτς στην Παρτίζαν

Βασίλης Σπανούλης: Αγωνίζεται στον Ολυμπιακό

Στράτος Περπέρογλου: Αγωνίζεται στη Μπαρτσελόνα

Μάικ Μπατίστ: Ασίσταντ κόουτς στους Brooklyn Nets

Αντώνης Φώτσης: Παίκτης του Παναθηναϊκού

Νίκος Χατζηβρέττας: Ασχολείται με την εκγύμναση αθλητών

Ντρου Νίκολας: Scout των Minnesota Timberwolves

Κώστας Τσαρτσαρής: Προπονητής στην Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods

Δημήτρης Διαμαντίδης: Σταμάτησε πέρσι από την δράση

Νικολα Πέκοβιτς: Αγωνίζεται στους Minnesota Timberwolves, ενώ τελεί πρόεδρος της Παρτίζαν

Ντούσαν Σάκοτα: Αγωνίζεται στην ΑΕΚ

Γκιόργκι Σερμαντίνι: Αγωνίζεται στην Ανδόρα (συμπαίκτης με τον Θανάση Αντετοκούνμπο)

Δημήτρης Βεργίνης: Αγωνίζεται στον Απόλλωνα Πάτρας

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Προπονητής της Ζάλγκιρις

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Προπονητής της Φενέρμπαχτσε

Δημήτρης Ιτούδης: Προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ