EUROLEAGUE

Πεδουλάκης: "Με Φελντέιν στο ΣΕΦ"

Πεδουλάκης: "Με Φελντέιν στο ΣΕΦ"

Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξήγησε ποια κομμάτια του Παναθηναϊκού Superfoods χρειάζονται βελτίωση εν όψει της συνέχειας, ενώ τόνισε πως οι "πράσινοι" θα πάνε με τον Τζέιμς Φελντέιν στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεπέρασε τον... σκόπελο της πρεμιέρας και της εντός έδρας μονομαχίας με τη Ζάλγκιρις, επικρατώντας με δυσκολία ( 84-78 ). Αυτό που τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά το τέλος του αγώνα είχε να κάνει με τον χρόνο που θα χρειαστούν οι παίκτες του έως ότου αφομοιώσουν πλήρως τα "θέλω" του, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Τζέιμς Φελντέιν θα πάρει τη θέση του Μάικ Τζέιμς στην Stoiximan.gr Basket League, εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/10, 19:00).

" Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Είχαμε διάθεση. Στο α' ημίχρονο η Ζάλγκιρις έπαιξε με το μυαλό των δημιουργών μας, βρήκαμε λύσεις με τον Φελντέιν και τον Μπουρούση. Το γ' δεκάλεπτο νομίζω ότι ήταν το πιο άσχημο για εμάς, χάσαμε το μομέντουμ, στράβωσε το πράγμα για εμάς. Αυτό έγινε γιατί δεν προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι. Επιχειρήσαμε να ρίξουμε μπουνιά στο μαχαίρι. Ο Παππάς μας βοήθησε στο κομμάτι της εκτέλεσης, όπως του είπα κιόλας έπαιξε στο "1", όπου θα πρέπει να μάθει πότε θα πρέπει να ηρεμεί και πότε να "ανεβάζει" ταχύτητα, για τον ίδιο, για να γίνει καλύτερος.

Ξαναπήραμε τον έλεγχο του ρυθμού μέσα από την άμυνά μας, ο Σίνγκλετον, ο Γκιστ κι ο Νίκολς περιόρισαν τις επιθετικές απειλές. Έφταιγαν τα γκαρντ μας για τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Δεν πηγαίναμε στην επαφή. Είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε στην πορεία. Κρατάμε ότι βρήκαμε λύσεις σε μια δύσκολη πρεμιέρα, κι ότι δεν αντιδράσαμε σωστά στα mind games της Ζάλγκιρις", ανέφερε αρχικά ο Αργύρης Πεδουλάκης, για να απαντήσει εν συνεχεία σε ερώτηση για τα πολλά τρίποντα που εκτελεί φέτος η ομάδα του:

" Πρέπει να δείτε τα στατιστικά των ομάδων που πήγαν πέρσι στο Final Four. Είναι 60% - 40% υπέρ των διπόντων. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται πια το πικ εν ρολ, το πως μαρκάρουν οι ψηλοί. Τα επόμενα χρόνια η EuroLeague θα αναγκαστεί να προσθέσει τα 3'' στη ρακέτα, γιατί το μπάσκετ αλλάζει".

Όταν ρωτήθηκε για τον Ομάρ Κουκ και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, αρνήθηκε να δώσει σαφή απάντηση εξηγώντας πως " σεβόμενος την προσπάθεια αυτών που έπαιξαν απόψε, δεν θα πω κάτι. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την προσπάθεια αυτών που έπαιξαν απέναντι στη Ζάλγκιρις", ενώ τόνισε πως " θα πάμε με τον Φελντέιν στο ΣΕΦ".

Για τα κομμάτια που πρέπει να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός, είπε πως " υπάρχουν ομάδες που είναι πιο μπροστά από εμάς, στο κομμάτι της ετοιμότητας. Χρειάζονται τρεις μήνες για να αφομοιώσουν όλα τα παιδιά τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμαστε, στο πως θα πρέπει οι κοντοί να προστατεύσουν το καλάθι όταν οι ψηλοί βγαίνουν εκτός παρκέ. Αυτό που λέω είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να γίνει πιο σκληρός, τόσο στο πνεύμα όσο και στο σώμα", ενώ τέλος σε ερώτηση για τον μικρό χρόνο συμμετοχής των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και Λευτέρη Μποχωρίδη είπε:

" Ο Μποχωρίδης είναι ένα παιδί που θα μπει στο rotation μέσα από το πρωτάθλημα. Βελτιώνεται, πάει πάρα πολύ καλά. Θα πρέπει να μάθει καλύτερα τη θέση, δεν την ξέρει καλά αυτή τη στιγμή. Θέλουμε το ελληνικό στοιχείο. Θα πρέπει όμως οι παίκτες να φτάσουν στο επίπεδο του Παναθηναϊκού. Ο Χαραλαμπόπουλος είναι 19 ετών, στην ηλικία του ο Διαμαντίδης δεν έπαιζε καν στον Ηρακλή σε αυτή την ηλικία".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ