EUROLEAGUE

Πεδουλάκης: "Πρώτα η Ζάλγκιρις, μετά Κουκ και ντέρμπι"

Πεδουλάκης: "Πρώτα η Ζάλγκιρις, μετά Κουκ και ντέρμπι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σύνθημα νίκης έδωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης για το πρώτο ματς του Παναθηναϊκού Superfoofs στη EuroLeague κόντρα στη Ζάλγκιρις (14/10, 21:15). Επιβεβαίωσε τις επαφές με Ομάρ Κουκ.

Τη στιγμή που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του "τριφυλλιού" με τον Ομάρ Κουκ και την Εστουδιάντες, ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του είναι συγκεντρωμένοι στην πρώτη αναμέτρηση για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Γι’ άλλωστε φρόντισε να υπογραμμίσει πως κανείς δεν ασχολείται με το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Αρχικά δήλωσε ότι " δεν μπορούμε να μπούμε σε ειδικές καταστάσεις. Πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική μας, είμαστε έτοιμοι για αυτό. Είναι η πρώτη αγωνιστική, δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν οι παίκτες. Η Ζαλγκίρις είναι μία ομάδα που δεν έχει αλλάξει από πέρυσι, πολλά παιδιά δουλεύουν μαζί τα τελευταία χρόνια. Οι δύο ομάδες δεν είναι έτοιμες, έχει φανεί και από άλλα παιχνίδια αλλά νομίζω ότι χρειάζεται σοβαρότητα και ο κόσμος να είναι κοντά μας για να μας βοηθήσει".

Αναφορικά με την υπόθεση του Ομάρ Κουκ εξήγησε ότι " δεν έχουμε να πούμε κάτι, βρισκόμαστε παραμονή αγώνα της EuroLeague. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για αυτούς που θα παίξουν και μόνο. Έχουμε ανακοινώσει τι θα συμβεί, έχουμε πει ότι ήταν να πούμε, τα ρεπορτάζ δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα, οπότε να χρειαστεί να το διορθώσουμε", σχολίασε ο τεχνικός του "τριφυλλιού".

Στη συνέχεια ο Πεδουλάκης ρωτήθηκε για το αν υπάρχει στο μυαλό, η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και ξεκαθάρισε: " Προσωπικά είναι εύκολο να το βγάλω από το μυαλό μου. Για τους παίκτες δεν ξέρω αν είναι εύκολο και ειδικά για τους Έλληνες αφού ζουν στην Ελλάδα, παρακολουθούν την καθημερινότητα, έχουν συγγενείς και φίλους. Οι παλιοί ξέρουν να το αποφύγουν, για τα πιο νέα παιδιά δεν είναι το ίδιο εύκολο. Εμείς σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε, στο κομμάτι κάποιων Ελλήνων νέων παιδιών που θα παρουσιαστούν. Το χουμε ξαναζήσει. Είναι άλλο παιχνίδι αυτό με τον Ολυμπιακό για το οποίο θα μιλήσουμε από το Σάββατο".

Μπουρούσης: "Έχουμε αφήσει στην άκρη την απώλεια του Τζέιμς"

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουρούσης ανέφερε ότι " δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Είναι το πρώτο παιχνίδι μέσα στην έδρα μας. Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να έρθει ο κόσμος γιατί στα πρώτα δύο παιχνίδια που παίξαμε σε Κύπελλο και πρωτάθλημα δεν ήταν εδώ ο κόσμος λόγω της τιμωρίας που είχαμε. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο και στα 40 λεπτά και να καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η νίκη μετράει και η διαφορά έτσι όπως έχει γίνει η Euroleague".

Για το πρόβλημα που δημιουργείται με τον τραυματισμό του Τζέιμς είπε: " Είναι μια απώλεια ο Τζέιμς για εμάς. Από εκεί και πέρα το έχουμε αφήσει στην άκρη. Η ομάδα δουλεύει πάνω στους παίκτες που είμαστε. Η ετοιμότητα κάθε μέρα θα βελτιώνεται και από παιχνίδι σε παιχνίδι θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι".

Τέλος, για το αν υπάρχει στο μυαλό το "αιώνιο" ντέρμπι: " Είναι πολύ μακριά. Ασχολούμαστε μόνο με την Ζαλγκίρις. Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με κανέναν Ολυμπιακό, έχουμε την Ζαλγκίρις και μόνο αυτό".

"Δεν ασχολούμαστε με τον Ολυμπιακό"

Στη σημασία της αναμέτρησης με την Ζαλγκίρις στάθηκε ο Τζέιμς Γκιστ ο οποίος τόνισε πως οι "πράσινοι" δεν έχουν το μυαλό τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά στην πρώτη μάχη της EuroLeague. " Ξέρω πολύ καλά από την εμπειρία μου πως είναι να αγωνίζεσαι απέναντι στη Ζαλγκίρις. Είναι μια πολύ σκληρή ομάδα που παλεύει μέχρι τέλους. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να τηρήσουμε απόλυτα το αγωνιστικό μας πλάνο. Το παιχνίδι θα πάει στη δύναμη σίγουρα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη", ανέφερε ο Αμερικανός φόργουορντ και πρόσθεσε:

" Κάθε μέρα είμαστε και καλύτεροι. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να παρουσιάζουμε συνέχεια ένα καλύτερο πρόσωπο. Μετά από κάθε προπόνηση είμαστε όλο και πιο "δεμένοι". Καταλαβαίνουμε την φιλοσοφία του κόουτς και δουλεύουμε στα σημεία που χρειαζόμαστε βελτίωση".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ