EUROLEAGUE

Πεδουλάκης: "Αν δεν παίξουμε άμυνα, δεν θα τα πάμε καλά"

Πεδουλάκης: "Αν δεν παίξουμε άμυνα, δεν θα τα πάμε καλά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η άμυνα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού Superfoods στη φιλική ήττα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (90-88), κάτι το οποίο τόνισε κι ο Αργύρης Πεδουλάκης. Τι σχολίασε για την ασυνέπεια των παικτών του στο πίσω μέρος του παρκέ.

Επιθετικά έκανε καλή δουλειά, αν μη τι άλλο. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερος εύστοχος, αλλά έβρισκε κάθε φορά τον τρόπο να "πληγώσει" την άμυνα της Μακάμπι. Την ίδια στιγμή όμως έδινε πολλά δικαιώματα στην ομάδα του Έρεζ Εντελστάιν, η οποία έφτασε εν τέλει στη νίκη (90-88) για το "Gomelsky Cup" .

Αναπόφευκτα, ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε σε όσα (δεν) έκαναν οι παίκτες του στο πίσω μέρος του παρκέ απέναντι στη Μακάμπι, εξηγώντας πως " έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά μόνο από την πλευρά της Μακάμπι. Εμείς δεν βάλαμε καλά το σώμα μας στη μάχη. Δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά. Μπορεί να έχουμε ταλέντο στην επίθεση αλλά αν δεν παίξουμε άμυνα νομίζω ότι δεν θα έχουμε και καλή συνέχεια. Δοκιμάσαμε πράγματα και μέσα από τα λάθη που είδαμε πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε".

Έσπευσε μάλιστα να σχολιάσει τη νέα μορφή που θα έχει η EuroLeague, επισημαίνοντας πως " είναι ένα καινούριο σύστημα αυτό της EuroLeague. Θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε. Φαινομενικά έχει κάποια καλά στοιχεία, όπως είπε και ο κόουτς. Στην αρχή θα είναι καλύτερες οι ομάδες, αλλά μετά τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο η κόπωση θα είναι πολύ μεγάλη. Οι ομάδες θα δίνουν τρία παιχνίδια την εβδομάδα με ταξίδια. Δεν είναι όπως στο ΝΒΑ όπου οι ομάδες έχουν δικά τους αεροπλάνα. Εκεί δεν τους ενδιαφέρει τόσο στην κανονική περίοδο αν θα κερδίσουν ή αν θα χάσουν ένα παιχνίδι. Κάθε ομάδα εδώ θα δώσει πάνω από 70 αγώνες μέσα στη χρονιά, χωρίς να υπολογίζουμε τα παιχνίδια των διεθνών το καλοκαίρι. Ενδεχομένως αυτός ο φόρτος αγώνων μπορεί να επηρεάσει το θέαμα, καθώς οι παίκτες θα εμφανίζονται κουρασμένοι. Είναι ένα καινούριο σύστημα θα πρέπει να δούμε, να είμαστε θετικοί και να βελτιώσουμε ό,τι γίνεται".

Σε ερώτηση για το αν είναι πιο σημαντικό να κερδίσει την EuroLeague ή τον Ολυμπιακό, απάντησε " πως σίγουρα πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε την EuroLeague, δεν το συζητάμε αυτό", ενώ ολοκλήρωσε απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να κερδίσει την EuroLeague, αντιμετωπίζοντας στον τελικό τους "ερυθρολεύκους": " Αυτό θα είναι το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ".

Από την πλευρά του, ο Ντιμίτρις Νίκολς σχολίασε πως " ήταν ένα σκληρό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες που προσπάθησαν να κερδίσουν η μία την άλλη. Η Μακάμπι διαθέτει μια πολύ ποιοτική ομάδα. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και γενικότερα θα μπορούσαμε σίγουρα να είχαμε κάνει κάποια πράγματα πιο σωστά και να έχουμε καλύτερο φινάλε".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ