EUROLEAGUE

Πατάει γερά για τα δύσκολα ο Παναθηναϊκός

Πατάει γερά για τα δύσκολα ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το EuroLeague Greece αναλύει την εικόνα και τους αριθμούς του Παναθηναϊκού Superfoods στα τέσσερα τελευταία δυνατά φιλικά που δοκίμασε τις δυνάμεις του απέναντι σε ομάδες, επιπέδου EuroLeague.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων έχει ξεκινήσει και στον ΠαναθηναϊκόSuperfoodsθ' ανεβάσουν ρυθμούς, ώστε να βελτιώσουν όλες τις λεπτομέρειες και τα λάθη τους.

Η αλήθεια είναι πως οι "πράσινοι"είδαν όσα ήθελαν τόσο στο τουρνουά "Diamonds Are Forever"όσο και το "Gomelsky Cup",απέναντι σε ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι και Ούνικς Καζάν. Η ομάδα του "τριφυλλιού" λοιπόν, ολοκλήρωσε μία σειρά με τέσσερα δυνατά φιλικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες κι επιστρέφει στη βάση της με απολογισμό τρεις νίκες, μία ήττα και πολλές σημειώσεις για το τεχνικό επιτελείο. Σε μία περίοδο όπου ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του, γνωρίζουν πολύ καλά που πρέπει να επικεντρωθούν, το EuroLeague Greece παρουσιάζει με αριθμούς τις επιδόσεις των “πράσινων” στα φιλικά με τις ομάδες που θα συναντήσουν στην EuroLeague.

Θέλει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση

Μέχρι τώρα οι "πράσινοι" αποδεικνύουν στην πράξη πως πρόκειται για μία ομάδα πολύ γρήγορα με μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Την ταχύτητα των παικτών του προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και ο Πεδουλάκης, κάτι το οποίο μέχρι τώρα έχει θετικό αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός χτυπάει στο transitionενώ όσο περνάει ο καιρός η ομάδα ανταποκρίνεται και στο πέντε εναντίον πέντε αφού σιγά-σιγά οι παίκτες βρίσκονται μεταξύ τους και κάνουν πράξη τα συστήματα που έχει σχεδιάσει το τεχνικό επιτελείο. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί η απόλυτη ισορροπία, μετά την αμυντική παραφωνία στο φιλικό με την Μακάμπι. Πάντως, αν παρατηρήσουμε τις επιδόσεις των “πράσινων”, δεν βρίσκονται πολύ μακριά από τον στόχο τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Στα τέσσερα δυνατά φιλικά λοιπόν, είχαν μέσο όρο 78,7 πόντους στην επίθεση ενώ δέχονται 72,2 πόντους.

Σαν μια πρώτη εικόνα, γίνεται αντιληπτό πως ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει μια καλή βάση στην άμυνα, προκειμένου να καταφέρνει να τρέχει στην επίθεση πηγαίνοντας σε περισσότερες κατοχές απ' ότι είχαμε συνηθίσει. Από κει και πέρα, ένα άλλο σημείο το οποίο αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις είναι η σχέση ασίστ/λάθη που έχει η ομάδα του "τριφυλλιού" παρότι όλοι μαζί οι παίκτες έχουν κάνει λίγες προπονήσεις. Με 18,2 ασίστ κατά μέσο όρο και 9,7 λάθη, σε περίοδο προετοιμασίας ο Παναθηναϊκός δείχνει πως πατάει γερά, προκειμένου να είναι έτοιμος στα δύσκολα που πλησιάζουν κυρίως για τηνEuroLeagueαλλά και για το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Πατάει γερά για τα δύσκολα ο Παναθηναϊκός
Μπουρούσης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι τρεις... σωματοφύλακες

Με την πρώτη εικόνα, μπορούμε να διαπιστώσουμε και τους παίκτες που... τράβηξαν περισσότερο το κουπί στο σκοράρισμα στα τέσσερα δυνατά φιλικά. Φυσικά, και δεν μπορούν να βγουν ξεκάθαρα συμπεράσματα αφού τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός, διαθέτει παίκτες που μπορούν να εκτελέσουν. Παρόλα αυτά, πήραμε μία γεύση για τους “πράσινους” που αποτελούν πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες ομάδες και φρόντισαν να μας το δείξουν από πολύ νωρίς.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του "τριφυλλιού" ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 12 πόντους κατά μέσο όρο. Όταν ο διεθνής σέντερ πατάει το παρκέ, αλλάζει κατά πολύ η φιλοσοφία που επιτίθεται ο Παναθηναϊκός καθώς ο Μπουρούσης γίνεται σημείο αναφοράς. Όλες οι επιθέσεις περνούν από τον έμπειρο σέντερ ο οποίος γίνεται πόιντ γκαρντ μέσα στη ρακέτα. Είτε εκτελεί από το "ζωγραφιστό", είτε βρίσκει ελεύθερο συμπαίκτη και παράλληλα έχει την δυνατότητα να δίνει λύσεις από τα 6.75 και ν' ανοίγει διαδρόμους στους υπόλοιπους.

Με 11 πόντους κατά μέσο όρο, ακολουθεί ο Νίκος Παππάς ο οποίος έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν. Εκμεταλλεύεται το γεγονός πως οι ψηλοί ανοίγουν χώρους ενώ όταν χρειάζεται περνάει στη θέση "1". Με 9,3 πόντους ο Μάικ Τζέιμς, έχει δείξει από πολύ νωρίς τις δυνατότητες του. Το σημαντικό με τον Αμερικανό γκαρντ δεν είναι μόνο οι επιθετικές του λύσεις αλλά η ενέργεια που δίνει σε όλη την ομάδα. Παίζει εξαιρετική άμυνα από ψηλά δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του και είναι ο πρώτος που δίνει τον ρυθμό στους "πράσινους" για να τρέξουν. Είναι εκρηκτικός και ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την παρουσία του.

Για να ρίξουμε όμως μια ματιά και στις επιθετικές επιδόσεις των υπόλοιπων “πράσινων”, έπειτα από τα τέσσερα παιχνίδια όπου δεν υπήρχαν απουσίες και με μοναδικό χωρίς πόντο τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο έχουν ως εξής: Νικ Καλάθης (8,8), Κρις Σίνγκλετον (8,3), Τζέιμς Γκιστ (8,3) Ντιμίτρις Νικολς (6,3), Κει Σι Ρίβερς (6,3), Λευτέρης Μποχωρίδης (1,3), Τζέιμς Φελντέιν 3, Αντώνης Φώτσης (3,3).

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ