EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Βελτίωση για Καλάθη και βλέπουμε..."

Πασκουάλ: "Βελτίωση για Καλάθη και βλέπουμε..."
EUROKINISSI

Την ένατη νίκη του αναζητά ο Παναθηναϊκός Superfoods κόντρα στη Μακάμπι (21.15, 19/12) για την 13η αγωνιστική της EuroLeague. Τι είπε ο Τσάβι Πασκουάλ για τον Νικ Καλάθη.

Οι "πράσινοι" ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους με σκοπό να παραμείνουν αήττητοι στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ωστόσο για να το πετύχουν θα πρέπει να καλύψουν την απουσία του Νικ Καλάθη. Ο διεθνής γκαρντ συνεχίζει τις θεραπείες, ώστε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό και σε αυτό το κομμάτι στάθηκε ο Τσάβι Πασκουάλ

"Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να κερδίσουμε. Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα γίνει αυτό με τους παίκτες που διαθέτουμε. Αν ο Καλάθης δεν είναι έτοιμος, πρέπει να βρούμε τον τρόπο με έναν άλλο παίκτη. Πάντα έτσι είναι τα πράγματα, όλες οι ομάδες πρέπει να βρίσκουν τον τρόπο σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Όσο για τον Νικ, κάθε μέρα δουλεύουμε μαζί του, κάθε μέρα βελτιώνεται και θα δούμε πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί", σχολίασε ο Καταλανός τεχνικός.

Στη συνέχεια ο Πασκουάλ ρωτήθηκε για τους Κόουλ και Τζάκσον, που είναι οι πρώτοι σκόρερ της Μακάμπι και απάντησε: "Υπάρχουν αυτοί οι δυο παίκτες, υπάρχει και ο Ντεσόν Τόμας που παίζει στο υψηλό επίπεδο, έχουν μια σούπερ ομάδα, πολύ αθλητική με αυτούς τους παίκτες που παίζουν εκτός τακτικής και αρκετές φορές στο ένας εναντίον ενός. Χωρίς σκριν, χωρίς πικ εν ρολ, μπορούν να πάρουν πλεονέκτημα. Είναι αθλητικοί, σκοράρουν αρκετά, είναι μια από τις ομάδες που τρέχουν εξαιρετικά τον αιφνιδιασμό άρα θα πρέπει να προσέξουμε τα λάθη, τα ριμπάουντ και να έχουμε καλό αμυντικό τρανσίζιον. Αυτή τη σεζόν παίζουν καλή άμυνα, είναι επιθετικοί, πρέπει να προσέξουμε σε αυτά τα σημεία, να μην κάνουμε λάθη και να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ".

Όσο για τον τρόπο που η ομάδα του "τριφυλλιού" θα προσεγγίσει το ματς σχολίασε: "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, εμείς σε κάθε αγώνα προσπαθούμε να πάμε με τον σωστό τρόπο. Εμείς στα τελευταία επτά παιχνίδια κερδίσαμε τα έξι, κάποιες φορές μπορεί να παίξεις καλά, κάποιες άλλες όχι. Θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, να παίξουμε αποφασιστικά και νομίζω πως αξίζαμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό πρέπει να κάνουμε και αύριο, να καταλάβουμε πως κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Θα πρέπει να δουλέψουμε στο 100% για να πάρουμε πλεονέκτημα σε άμυνα και επίθεση. Στο τέλος, το πιο σημαντικό, είναι το ποιος θα τελειώσει το παιχνίδι και θα προηγείται έστω και με έναν πόντο".

Βουγιούκας: "Να καλύψουμε το κενό του Νικ"

Πασκουάλ: "Βελτίωση για Καλάθη και βλέπουμε..."
EUROKINISSI

Από την πλευρά του ο Ίαν Βουγιούκας αναφέρθηκε τόσο στην δύσκολη εβδομάδα που έχουν μπροστά τους οι “πράσινοι”, όσο και στην απουσία του Νικ λέγοντας "ξεκινάει μια δύσκολη εβδομάδα, πρώτα με τη Μακάμπι και μετά με τον Ερυθρό Αστέρα εκτός. Σίγουρα ένα μειονέκτημα που έχουμε είναι ότι θα πρέπει να παίξουμε χωρίς τον Νικ που είναι κινητήριος μοχλός για την ομάδα και θα μας λείψει. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε ο καθένας μας να τον καλύψουμε όσο μπορούμε. Η Μακάμπι είναι μια ομάδα πολύ αθλητική, παίζει καλό και γρήγορο μπάσκετ, εμείς πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας παιχνίδι και ρυθμό στον αγώνα αυτό".

Γκάμπριελ: "Πρέπει να βγούμε μπροστά"

Πασκουάλ: "Βελτίωση για Καλάθη και βλέπουμε..."
EUROKINISSI

Το σύνθημα για την επικράτηση έδωσε ο Κένι Γκάμπριελ ο οποίος τόνισε πως όλοι πρέπει να δώσουν κάτι παραπάνω για να μην φανεί η απουσία του Καλάθη. "Όλοι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Ξέρουμε τι είναι ο Νικ για εμάς και πόσα πολλά πράγματα κάνει για την ομάδα. Στην άμυνα δίνει τα πάντα, δημιουργεί στην επίθεση για όλους μας. Τώρα είναι η ώρα που όλοι πρέπει να βγούμε μπροστά. Δεν μπορούμε να μπούμε στα... παπούτσια του Νικ, αλλά θα πρέπει να βγούμε όλοι μαζί στο παρκέ και να δώσουμε τα πάντα για να έχουμε πλεονέκτημα σαν ομάδα”, υποστήριξε ο Αμερικανός φόργουορντ και συνέχισε: “Θα είναι δύσκολο για εμάς, αλλά πρέπει να βρούμε κίνητρα για να κάνουμε λίγα περισσότερα πράγματα και στις δυο άκρες του παρκέ. Όλοι περιμένουν για να κάνουν αυτό που πρέπει σε αυτόν τον αγώνα”. Αναφορικά με την εικόνα της Μακάμπι, ο Γκάμπριελ είπε: “Πιστεύω πως είναι πολύ καλή ομάδα, μου αρέσει που παίζουν σε υψηλό τέμπο, τρέχουν γρήγορα το παρκέ. Θεωρώ πως πρέπει να είμαστε δυνατοί στην άμυνα και να βρούμε τα ελεύθερα σουτ για να έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε τον αυριανό αγώνα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ