EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Το θέμα των βολών είναι πολύπλευρο"

Πασκουάλ: "Το θέμα των βολών είναι πολύπλευρο"
EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα που είχε η ομάδα του για κάτι παραπάνω από τριάντα λεπτά, ενώ προέβλεψε ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση στη συνέχεια της σεζόν για τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού Superfoods μετά τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα ήταν η ενδεδειγμένη, με το "τριφύλλι" να παίρνει την εντός έδρας νίκη απέναντι στην Μπάμπεργκ . Οι "πράσινοι" προστάτευσαν με μεγαλύτερη συνέπεια το καλάθι τους, φτάνοντας στην τελική επικράτηση, στην οποία καθοριστικοί αποδείχθηκαν οι Νικ Καλάθης (στο α' μέρος) και Κρις Σίνγκλετον (στο β' μέρος).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε αρχικά πως " κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στην επίθεση, ίσως για όλο το σαραντάλεπτο ήμασταν καλοί. Απλά στο α' μέρος δεν βάλαμε πολλές βολές, γι αυτό δεν είχαμε μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Στην άμυνα, λίγο έως πολύ, τα τριάντα πρώτα λεπτά παίξαμε καλά, αλλά μετά -και ειδικά στο τελευταίο πεντάλεπτο- χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Πιστεύω ότι ήταν μια καλή εντός έδρας αρχή στην EuroLeague, με μία σημαντική νίκη", για να σταθεί εν συνεχεία στο κομμάτι των βολών:

" Πιστεύω πως στο μέλλον θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Μερικές φορές είναι ψυχολογικοί οι λόγοι γι αυτό το κακό ποσοστό. Κάποιες άλλες δεν έχει σημασία αν στην γραμμή των βολών πηγαίνει ένας καλός ή ένας κακός σουτέρ. Στο β' μέρος ήμασταν πολύ καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι, χάσαμε πολύ λίγες βολές. Το βελτιωμένο ποσοστό στις βολές ήταν ένα στοιχείο που μας έδωσε ένα καλό προβάδισμα".

Σε ό,τι αφορά στο πως διαχειρίστηκε η ομάδα τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα και το γεγονός ότι έγινε προπόνηση ακόμη κι ανήμερα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, σημείωσε πως " δεν είναι η πρώτη φορά που προπονούμαστε μετά από ταξίδι, ούτε που γίνεται προπόνηση ανήμερα. Ας μην δώσουμε μεγαλύτερη σημασία σε αυτό. Είναι λογικό πως όταν δεν κάνεις σωστά κάποια πράγματα, πρέπει να δουλέψεις περισσότερο. Κάναμε δουλειά τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, στη Βαρκελώνη κάναμε ίσως τη χειρότερη εμφάνιση που θα κάνουμε φέτος. Δεν βάλαμε ελεύθερα σουτ, δεν είχαμε συγκέντρωση, δεν παλέψαμε μέχρι το τέλος. Απόψε η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης".

ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ: "ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ"

Από την πλευρά του, ο Αντρέα Τρινκιέρι υποστήριξε πως " κάναμε ένα βήμα προόδου σήμερα, αλλά αυτό δεν αρκούσε γιατί χάσαμε. Βελτιωθήκαμε σε σχέση με όσα είχαμε δείξει μέχρι τώρα. Κάναμε ένα εξαιρετικό βήμα προς τα εμπρός. Ήμασταν ανταγωνιστικοί προς το τέλος, δεν αφήσαμε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να εφαρμόσει κάποια απρόσμενα όπλα, όπως τα περιφερειακά σουτ των Νικ Καλάθη και Τζέιμς Γκιστ. Δεδομένου ότι είμαστε μια ομάδα με πολλά νέα παιδιά, μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια", για να προσθέσει:

" Στις ΗΠΑ το λένε "growing pains", όταν αλλάζεις τόσα πολλά. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να ξέρεις απαραίτητα πως λένε τον διπλανό σου ή τέτοιες λεπτομέρειες, αλλά αυτό εξελίσσεται μέσα από τη δουλειά. Σε διάρκεια δύο ή τριών μηνών δεν χρειάζεται να κοιτάξεις δίπλα σου, γιατί ξέρεις που θα είναι ο άλλος. Αυτό προκύπτει μέσα από τις προπονήσεις και τη δουλειά που γίνεται. Θέλει χρόνο, οι φίλαθλοι δεν μπορούν να κάνουν υπομονή, κι αυτό είναι ένα πρόβλημα (γελάει). Προσωπικά θέλω να είμαι αντικειμενικός και να μην πετάω στα σύννεφα. Όλο αυτό θέλει χρόνο".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ