EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό στη θεωρία"

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΣΚΟΥΑΛ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΣΚΟΥΑΛ ICON

Η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφερε τον Παναθηναϊκό Superfoods στην τέταρτη θέση, αλλά ο Τσάβι Πασκουάλ προτίμησε να κρατήσει χαμηλά την μπάλα και να μην πει μεγάλα λόγια εν όψει των playoffs.

Ο Τσάβι Πασκουάλ συνεχάρη τους παίκτες και τον κόσμο για την ώθηση που έδωσαν στους πρώτους για τη μεγάλη εντός έδρας νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας , εξηγώντας αρχικά πως " είμαστε χαρούμενοι γι αυτή τη νίκη. Πρώτα απ όλα θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και βοήθησε τους παίκτες με αυτή την τρομερή ατμόσφαιρα.

Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, κι οι δύο ομάδες είχαν πιθανότητες για να κερδίσουν. Παίξαμε στα τελευταία 25 λεπτά, έχοντας σκοράρει μόνο δύο τρίποντα. Άρα είναι σαφές ότι είχαμε δυσκολία στο να σκοράρουμε. Στο τέλος όμως παίξαμε δυνατή άμυνα και αποφασιστικά στην επίθεση, για να πάρουμε τη νίκη".

Σε ερώτηση που του έγινε για το πως έκλεισε το "τριφύλλι" την κανονική διάρκεια και την παράταση, ο προπονητής των "πρασίνων" απάντησε πως " παίξαμε πολύ καλά στην παράταση, στις δύο πλευρές του παρκέ. Καταφέραμε να βρούμε τα πλεονεκτήματά μας και να περιορίσουμε τους βασικούς παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε σε καλό σημείο, έχουμε βελτιωθεί σταδιακά. Έχουμε όμως πολλά πράγματα μπροστά μας και όλα μπορούν να αλλάξουν σε μία μέρα. Είναι πολύ δύσκολο να οικοδομήσεις κάτι και πολύ εύκολο να το καταστρέψεις".

Όσον αφορά την κατάληψη της τέταρτης θέσης και το πλεονέκτημα έδρας, εξήγησε ότι " στη θεωρία είναι σημαντικό το πλεονέκτημα έδρας, αν το πάρουμε. Τα playoffs είναι μια διαφορετική διοργάνωση. Κερδίζει πάντα η ομάδα που ελέγχει καλύτερα τα συναισθήματά της. Απόψε είδαμε ότι το κοινό μας βοήθησε και μας έδωσε περισσότερη ενέργεια, αλλά κάποιες φορές λειτουργήσαμε βεβιασμένα. Πρέπει να παίζεις πάντα με καρδιά, αλλά να παίζεις με κρύο αίμα για να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι μπροστά μας, από εμάς εξαρτάται το να βγούμε τέταρτοι. Θα είναι δύσκολο να κερδίσουμε στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι θέλει να κλείσει με νίκη τη φετινή σεζόν", ενώ αναφορικά με τα τρίποντα που δεν έβαλαν οι παίκτες του απόψε, ανέφερε:

" Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, είναι μια νέα ιστορία. Πρέπει να προετοιμάζεσαι για τα παιχνίδια, έχοντας να βρεις τον δρόμο προς τη νίκη. Μία λεπτομέρεια μπορεί να σε οδηγήσει στη νίκη ή την ήττα. Γι αυτό κάθε φορά πρέπει να προετοιμάσεις την ομάδα για να κερδίσεις".

Τέλος, αναφορικά με το πως άλλαξε η εικόνα του Παναθηναϊκού μετά την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ, απάντησε: " Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή αν δεν είμαστε η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, είμαστε πολύ κοντά στην κορυφή. Τουλάχιστον συνολικά σε ό,τι αφορά τους πόντους που δεχόμαστε. Αυτό δείχνει ότι έχουμε καταφέρει να είμαστε σοβαροί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και να οικοδομήσουμε το παιχνίδι μας όσο καλύτερα γίνεται. Το ίδιο ισχύει και για την επίθεση, που έχουμε καταφέρει να είμαστε σχεδόν πάντα ανταγωνιστικοί. Με τον Τζέιμς (Γκιστ) έχουμε κάποιες παραπάνω πιθανότητες αμυντικά και επιθετικά. Αυτό πρέπει να κάνει ένας προπονητής, πρέπει να παίζει όπως μπορεί να παίζει βάσει του υλικού που έχει στα χέρια του".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ