EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Το ξεκίνημα θα είναι κρίσιμο"

Πασκουάλ: "Το ξεκίνημα θα είναι κρίσιμο"

Ο Τσάβι Πασκουάλ και ο Τζέιμς Γκιστ μίλησαν για την αυριανή αναμέτρηση με τη Ρεάλ (8/3, 22:00), λίγο πριν από την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για τη Μαδρίτη.

Η αρχή θα είναι το ήμισυ του παντός στη Μαδρίτη σύμφωνα με τον Τσάβι Πασκουάλ. Ο Ισπανός προπονητής επέστησε στους παίκτες του την προσοχή στο ξεκίνημα του αυριανού αγώνα με τη Ρεάλ (8/3, 22:00), στις καθιερωμένες δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της Nova λίγο πριν από την αναχώρηση της "πράσινης" αποστολής για τη Μαδρίτη.

Δηλώσεις έκανε και ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος στάθηκε στην μεγαλύτερη συγκέντρωση που πρέπει να δείχνει ο Παναθηναϊκός στα εκτός έδρας παιχνίδια, στον χαρακτήρα των "πράσινων" και ξεκαθάρισε ότι η ομάδα δεν είναι μπερδεμένη μετά την άφιξη του Μάικ Τζέιμς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Τσάβι Πασκουάλ πριν από την αναχώρηση:

ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Για τη σημασία του αγώνα με την Ρεάλ:

" Σίγουρα είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι, αλλά δεν αλλάζει η προσέγγισή μας. Πρέπει να διατηρήσουμε την νοοτροπία μας και να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Πρέπει να δώσουμε προσοχή στο παιχνίδι, η Μαδρίτη είναι πάντα ένα δύσκολο μέρος για να αγωνιστείς. Πρέπει να παίξουμε καλά στην άμυνα και στην επίθεση. Ξέρουμε ότι η Ρεάλ όταν βρει ρυθμό και αν ξεκινήσει καλά δύσκολα θα την σταματήσεις".

Για το ποιο θα είναι το πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης:

" Το ξεκίνημα θα είναι κρίσιμο. Αν ξεκινήσει καλά η Ρεάλ είναι δύσκολο να επιστρέψεις. Παίρνει αυτοπεποίθηση και βάζει δύσκολα σουτ. Κάτι τέτοιο έγινε και στο ΟΑΚΑ, στο ξεκίνημα έβαλαν δύσκολα σουτ και μετά έπαιξαν καλά".

Για την χημεία των Μαδριλένων:

" Μιλάμε πολύ γι' αυτό. Η Ρεάλ στο ρόστερ της έχει 16 παίκτες και χρειάζεται 12. Όλες οι ομάδες έχουν πολλούς παίκτες γιατί το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο, όλοι έχουν τραυματισμούς. Όταν έρχονται δύο νέοι παίκτες πρέπει να τους μάθεις την λειτουγρία της ομάδας, αλλά είμαστε καλοί σε αυτό".

ΤΖΕΪΜΣ ΓΚΙΣΤ

Για το πως πρέπει να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη:

" Είμαστε έτοιμοι. Παίζουμε στην Euroleague, το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και αντιμετωπίζουμε τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχουμε ακόμα έξι ματς και πρέπει να τα δώσουμε όλα και να μπούμε σε κατάσταση playoffs. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, έχουμε χρόνο αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή".

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας:

" Σίγουρα μπορούμε. Η σεζόν δεν μπορεί να έχει πάντα ανοδική πορεία, υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Τελευταία ήμασταν λίγο στα κάτω μας, όμως είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, χάσαμε κάποια παιχνίδια, αλλά όχι με μεγάλες διαφορές. Πρέπει όμως να έχουμε σοβαρότερη προσέγγιση στα εκτός έδρας παιχνίδια".

Για το τι πρέπει να αλλάξει μακριά από το ΟΑΚΑ:

" Σε αυτό το επίπεδο αν χάσεις τη συγκέντρωσή σου έστω και για ένα λεπτό παιχνίδι αλλάζει. Αυτό έγινε στην Χίμκι, ήμασταν κοντά αλλά σε δύο λεπτά το παιχνίδι είχε τελειώσει. Εκτός έδρας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, επειδή πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν".

Για το αν "μπερδεύτηκε" η ομάδα μετά την έλευση του Μάικ Τζέιμς:

" Κανείς δεν είναι μπερδεμένος, απλά χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Μπορεί να ήταν μαζί μας πέρσι, αλλά η ομάδα δεν ήταν ίδια και όλοι πρέπει να προσαρμοστούν. Αυτός πρέπει να μάθει την ομάδα κι εμείς πώς να παίζουμε μαζί του".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ