EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Θέλουμε χρόνο για να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο"

EUROLEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΕΛ ΑΒΙΒ.  (Eurokinissi Sports -ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
EUROLEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΕΛ ΑΒΙΒ. (Eurokinissi Sports -ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ και ο Ματ Λοτζέσκι μίλησαν στους δημοσιογράφους λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού Superfoods για το Τελ Αβίβ. Έμεινε στην Αθήνα ο Μάρκους Ντένμον.

Το τρένο του Παναθηναϊκού Superfoods μπήκε πάλι στις ράγες των playoffs, μετά τις δύο διαδοχικές νίκες με Ουνικάχα Μάλαγα και Ερυθρό Αστέρα. Ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε το 11/11 στην post season , με το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ να είναι το επόμενο που πρέπει να ξεπεράσει το "τριφύλλι".

Οι "πράσινοι" πέταξαν το μεσημέρι της Τετάρτης (21/3) για το Ισραήλ, δίχως τον Μάρκους Ντένμον. Ο 28χρονος γκαρντ δεν έχει ξεπεράσει τη θλάση στη γάμπα, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή, πράγμα που σημαίνει πως η δωδεκάδα του αγώνα της Menora Mivtachim Arena θα είναι ίδια με αυτή που παρουσιάστηκε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής, ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε στην κάμερα της NOVA εξηγώντας πως " θα είναι σημαντικό πώς θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι και πώς θα μπούμε στο παιχνίδι. Η Μακάμπι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στο επιθετικό ριμπάουντ. Ήταν η Ουνικάχα Μάλαγα, αλλά μετά το παιχνίδι μας στην Ανδαλουσία, είναι πλέον η Μακάμπι. Πρέπει να κοντρολάρουμε τα ριμπάουντ και τα λάθη μας στην επίθεση. Κάθε φορά που κλέβουν την μπάλα τρέχουν πάρα πολύ καλά. Αυτά είναι τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία στην έδρα τους. Τρέχουν καλά στο επιθετικό γήπεδο και παίρνουν τα επιθετικά ριμπάουντ".

Αναφορικά με το κομμάτι της χημείας μετά από ένα μήνα παρουσίας στο ρόστερ του Μάικ Τζέιμς και του Έιντριαν Πέιν, εξήγησε ότι " νομίζω πως στο πρώτο μέρος της σεζόν είχαμε χημεία. Όλες οι ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση έχουν κακές στιγμές. Είχαμε μερικές και εμείς. Δεν είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, πρέπει να βελτιωθούμε. Ο Παππάς και ο Λοτζέσκι επέστρεψαν πριν λίγες μέρες. Ο Πέιν και ο Τζέιμς θέλουν χρόνο. Θέλουμε χρόνο για να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Αλλά κάναμε δύο νίκες και είμαι ικανοποιημένος", ενώ κατέληξε σχολιάζοντας το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός Superfoods εξασφάλισε από χθες (20/3) την πρόκριση στα playoffs:

" Είμαστε χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε μια θέση στα playoffs. Όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν σκεφτόμασταν την ποιότητα των ομάδων της Euroleague και γνωρίζαμε πως θα είναι δύσκολη αυτή η πρόκριση. Τα καταφέραμε, είμαστε χαρούμενοι. Συνεχίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλουμε να νικήσουμε στο Τελ Αβίβ. Στο τέλος της regular season θα δούμε τη θέση μας".

ΛΟΤΖΕΣΚΙ: "ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ"

Από την πλευρά του, ο Ματ Λοτζέσκι εξήγησε σε πρώτο χρόνο ότι " νιώθω καλά, θέλω να βρω τον τρόπο να επιστρέψω στην ομάδα, για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να βοηθήσω", για να συνεχίσει αναφερόμενος στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: " Η Μακάμπι παίζει καλά στην επίθεση. Πάντα εκτός έδρας στην Euroleague πρέπει να παίζουμε καλή άμυνα. Στην επίθεση πρέπει να βάλουμε τα σουτ, τα τρίποντα είναι σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μας. Πρέπει να παίξουμε σκληρά. Θα είναι έτοιμοι, θα παίξουν σκληρά, θα παίζουν για τα playoffs. Είμαι σίγουρος ότι θα ξεκινήσουν επιθετικά και δυναμικά. Θα περιμένουν για την καλύτερή τους στιγμή".

Τέλος, ανέφερε: " Νομίζω πως θα είναι κλειδί να ελέγξουμε τον ρυθμό και να είμαστε έξυπνοι όταν θα μπορέσουμε να τρέξουμε. Θα πρέπει να μην αφήσουμε τον κόσμο να μπει στο ματς. Θέλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην κάνουμε λάθη και να μην τους αφήσουμε να βάλουν εύκολα καλάθια".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ