EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Στον Παναθηναϊκό έμαθα ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε στο μάθημα που έχει πάρει αυτόν τον χρόνο που βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού Superfoods, ενώ στάθηκε στην απόδοση των Ίαν Βουγιούκα και Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods απέδρασε από το ΣΕΦ για δεύτερη σερί φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο , με τον Λούκας Λεκαβίτσιους να κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο 23χρονος πλεϊμέικερ αποτέλεσε τον "άσο στο μανίκι" του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης εξήγησε:

" Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη μας, νομίζω ότι κάναμε εξαιρετική δουλειά απόψε. Ειδικά στο θέμα της σκληράδας και της συγκέντρωσης απέναντι στον Ολυμπιακό. Είχαμε κάποια προβλήματα στο τέλος του α' δεκαλέπτου, κι εν συνεχεία στην εκκίνηση της γ' περιόδου, αλλά γενικά πιστεύω ότι κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα, η οποία δεν σε αφήνει να παίξεις όπως θες στην επίθεση".

Όταν ρωτήθηκε για το ροτέισον των "πρασίνων" και τις έξτρα... επιλογές που είχε απόψε, εξήγησε ότι " γενικά θέλω να χρησιμοποιώ κοντά στους δέκα παίκτες στο rotation, για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά όλων. Κάποιες φορές όμως έχουμε τραυματισμούς, άλλες κάποιες εσωτερικά προβλήματα, αλλά μετά από έναν χρόνο στον Παναθηναϊκό, έμαθα ότι σε αυτή την ομάδα ο προπονητής δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί ή να παραπονεθεί για το παραμικρό. Αλλά πάντα να προσπαθεί να βρει τρόπους να κερδίσει η ομάδα του", για να συνεχίσει λέγοντας:

"Το πρόγραμμα είναι τρομερό, για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για εμάς. Κάθε μέρα πρέπει να βρούμε κάποιον άλλον για να βοηθήσει, γιατί είναι πολλά τα παιχνίδια. Στη Βιτόρια παίξαμε καλά γενικά, αλλά στο τέλος κάναμε τέσσερα - πέντε λάθη και χάσαμε. Απόψε όμως, ήμασταν πολύ καλύτεροι. Μετά από έξι αγωνιστικές, είχαμε μόνο δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Το πρόγραμμά μας στην αρχή της σεζόν στην EuroLeague ήταν δύσκολο. Έχουμε μπροστά μας απαιτητικά παιχνίδια, αλλά πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη, γιατί τη χρειαζόμαστε".

Εν συνεχεία, στάθηκε στην απόδοση των Ίαν Βουγιούκα και Λούκας Λεκαβίτσιους που ήρθαν από τον πάγκο και έκαναν τη διαφορά. Ο πρώτος στην άμυνα και ο δεύτερος στην επίθεση: " Κάθε φορά ψάχνουμε τρόπο για να κερδίσουμε. Απόψε, για παράδειγμα, με τον Ίαν (Βουγιούκα) αμυνθήκαμε διαφορετικά. Κάθε φορά κάνουμε προσαρμογές για να είμαστε καλύτεροι. Δεν πετυχαίνει πάντα, αλλά δουλειά μας είναι να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Ο Λούκας (Λεκαβίτσιους) είναι ένας νεαρός παίκτης, που στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν έπαιξε καλά, δεν είχε καλή απόδοση. Απόψε όμως έδειξε ότι έχει τον χαρακτήρα για να επιστρέψει και να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι, ειδικά στο ΣΕΦ. Νομίζω ότι έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού".

Ενώ κατέληξε λέγοντας πως "ε ίναι μία σημαντική νίκη για εμάς, αλλά είναι η αρχή της σεζόν. Όλα τα ματς είναι σημαντικά. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του. Δεν μπορώ να μιλήσω για εκείνους, ούτε πως το πρόβλημα ήταν η επίθεση του Ολυμπιακού. Μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα. Παίξαμε όμως απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα και κάναμε καταπληκτική δουλειά στην άμυνα. Πνευματικά ήμασταν πανέτοιμοι και είχαμε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα. Χωρίς αμυνα δεν νικάς κανέναν. Βασικό μας στόχος είναι αυτός".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ