EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Σπουδαία δουλειά στην άμυνα"

Πασκουάλ: "Σπουδαία δουλειά στην άμυνα"

Ο Τσάβι Πασκουάλ απέφυγε να μιλήσει ξανά για τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής στην EuroLeague, προτιμώντας να σταθεί στην σπουδαία δουλειά που έκαναν οι παίκτες του σε άμυνα και επίθεση απέναντι στη Βαλένθια.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τα εντός έδρας παιχνίδια στη regular season, με νίκη επί της Βαλένθια. Το +19 επί της Βαλένθια , αλλά πολύ περισσότερο η αμυντική απόδοση των "πρασίνων" έφεραν την ικανοποίηση του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος μετά το φινάλε της αναμέτρησης δήλωσε:

" Απόψε κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι, ειδικά στην έναρξη της πρώτης και της τρίτης περιόδου. Είχαμε σπουδαία απόδοση σε άμυνα και επίθεση, εκεί αποκτήσαμε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και φτάσαμε στη νίκη".

Σε ερώτηση για το γεγονός πως δεν παίζουν όλες οι ομάδες την ίδια ώρα στην τελευταία αγωνιστική της regular season, απάντησε πως " αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται από τους προπονητές. Όταν το καλοκαίρι συγκεντρώνονται οι ομάδες είναι η στιγμή να συζητιέται κάτι τέτοιο. Δεν θεωρώ σωστό να κάνω σχόλιο επ' αυτού τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα έπρεπε να το είχα κάνει, αν ήταν, από την πρώτη αγωνιστική. Από εκεί και πέρα, σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχουν σημασία τα αποτελέσματα, καλό θα ήταν όλοι οι αγώνες να γίνονται την ίδια μέρα και ώρα. Επαναλαμβάνω πως αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να είχε συζητηθεί μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων και της διοργάνωσης".

ΒΙΝΤΟΡΕΤΑ: "ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ"

Από την πλευρά του, ο Τσους Βιντορέτα δήλωσε πως " ήταν ένα σκληρό παιχνίδι για εμάς. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών από την αρχή της σεζόν. Στο ξεκίνημα του αγώνα, ήμασταν πάρα πολύ αδύναμοι κοντά στο καλάθι, από εκεί απέκτησε προβάδισμα ο Παναθηναϊκός. Βελτιωθήκαμε στην πορεία και κατά βάση στο β' και το γ' δεκάλεπτο. Κάναμε καλά κάποια πράγματα, περιορίσαμε τα ατού του Παναθηναϊκού χάρη στην άμυνά μας. Το βασικό πρόβλημά μας όμως ήταν τα άσχημα ποσοστά στο περιφερειακό σουτ. Το τελειωτικό χτύπημα για εμάς ήταν το γεγονός πως ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο τραυματίστηκε και κάθισε στον πάγκο. Κάτι λέει για τη δική μας προσπάθεια ότι ο Παναθηναϊκός είχε μικρό rotation στο τέλος για να μας κερδίσει".

Σε ερώτηση για τον βαθμό ικανοποίησης για την εικόνα της ομάδας του φέτος, απάντησε: " Για εμάς ήταν μια νέα εμπειρία, θα πρέπει να κερδίσουμε πάλι την παρουσία μας εδώ μέσα από το πρωτάθλημα. Στην αρχή ξεκινήσαμε καλά με τρεις νίκες, αλλά στην πορεία το χάσαμε με μαζεμένες ήττες σε δύσκολες έδρες. Κερδίσαμε στο γήπεδό μας τον Παναθηναϊκό, τη Χίμκι, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπαρτσελόνα. Οι τραυματισμοί ήταν μεγάλο πρόβλημα φέτος. Τα παιδιά έχασαν 110 παιχνίδια συγκεντρωτικά. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας".

Τέλος αναφορικά με τον Νικ Καλάθη που έκανε ένα ακόμη νταμπλ νταμπλ (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και την κούρσα για το MVP της regular season, σχολίασε πως " θα μπορούσε να είναι ο MVP της διοργάνωσης, αν ο Παναθηναϊκός φτάσει στο Final Four. Επίσης θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο εκτός παρκέ, ήρθε απόψε να χαιρετίσει όλο το επιτελείο της ομάδας. Δεν τον γνώριζα μέχρι σήμερα, η κίνηση αυτή λέει πολλά για εμένα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ