EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Σημαντικό αυτό που έκανε ο Μπουρούσης"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - GALATASARAY (Eurokinissi Sports / ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - GALATASARAY (Eurokinissi Sports / ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για τα στοιχεία που έφεραν την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods επί της Γαλατάσαραϊ (85-58), εξαίροντας παράλληλα τη στάση του Γιάννη Μπουρούση μετά το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη απέναντι στη Γαλατάσαραϊ ( 85-58 ), κυριαρχώντας στο παρκέ στο β' ημίχρονο. Πρόδηλο είναι πως ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του απέναντι στην τουρκική ομάδα, κάτι που κατέδειξε με το "καλησπέρα" των δηλώσεών του.

" Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη μας. Παίξαμε περίπου τριάντα λεπτά πολύ καλά. Δέκα λεπτά στη δεύτερη περίοδο όταν χάσαμε τον έλεγχο τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Είμαστε χαρούμενοι γιατί ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς, ειδικά μετά το πολύ κακό μας παιχνίδι στη Βαρκελώνη", είπε αρχικά ο προπονητής του "τριφυλλιού" πριν απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκάμπριελ: " Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση όλης της ομάδας κι αυτούς ιδιαίτερα. Είναι παίκτες που χρειάζονται χρόνο αλλά σήμερα έδειξαν καλή εκδοχή του εαυτού τους. Όπως και όλη η ομάδα γενικά θεωρώ ότι δούλεψε αρκετά καλά".

Για τα ποσοστά στα τρίποντα και αν θέλει να βασιστεί κάπου αλλού για να νικάει η ομάδα ακόμα κι όταν είναι άστοχη: " Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις να κερδίζεις ακόμα και όταν δεν είσαι εύστοχος. Κερδίσαμε άνετα χωρίς ευστοχία. Σήμερα στα 12-13 λεπτά δεν ήμαστε εύστοχοι αλλά παίξαμε καλά ενώ στη Βαρκελώνη όχι. Στη Βαρκελώνη δεν ήμασταν μόνο άστοχοι αλλά παίξαμε άσχημα. Δεν είχαμε ρυθμό και ταχύτητα, ενώ δεν ήμασταν σωστά συγκεντρωμένοι. Ήταν όμως το μοναδικό παιχνίδι από τότε που είμαι εδώ που συνέβη αυτό. Όλες οι ομάδες έχουν μία άσχημη βραδιά".

Για το γεγονός πως οι "πράσινοι" έκαναν περισσότερα λάθη παρά ασίστ: " Αν δεν κάνω λάθος ήμασταν η ομάδα με τα λιγότερα λάθη μέχρι πριν 2-3 παιχνίδια. Στα τελευταία ματς είχαμε περισσότερα λάθη απ’ ό,τι συνήθως. Σήμερα είχαμε ιδιαιίτερη ένταση, δεν θα πω νευρικότητα, γεγονός που μερικές φορές κάνει τα πράγματα δύσκολα την στιγμή της εκτέλεσης. Αυτό είναι θετικό καθώς δείχνει ότι η ομάδα έχει υπευθυνότητα και ήθελε να αντιδράσει μετά από ένα κακό παιχνίδι".

Για το ποιο στατιστικό είναι το σημαντικότερο από το σημερινό παιχνίδι, επιλέγοντας αν είναι τα λεπτά ξεκούρασης του Νικ Καλάθη ή οι πόντοι που πέτυχαν οι Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκάμπριελ: " Νομίζω ότι με βάζεις σε δοκιμασία να δεις αν θα θυμηθώ όλες τις ερωτήσεις που έκανες. Είμαι προετοιμασμένος για άλλες τέσσερις (σ.σ. γέλια). Θέλω να πω ότι τα συνολικά νούμερα είναι εκείνα που με απασχολούν. Σαφώς το 46-27 είναι το πιο σημαντικό. Νομίζω ότι το γνώριζες ότι θα απαντήσω αυτό".

Για το ντεφορμάρισμα του Γιάννη Μπουρούση και πως μπορεί να το διαχειριστεί: " Το σε κακή κατάσταση είναι κάτι σχετικό. Πιστεύω ότι είναι ο μοναδικός παίκτης που μας πήρε ένα παιχνίδι. Την Νταρουσάφακα την κέρδισε αυτός. Αυτό που έκανε ο Γιάννης στη Βαρκελώνη για να βοηθήσει την ομάδα έχει μεγάλη αξία. Όταν βλέπεις το παιχνίδι στην τηλεόραση μπορεί να θεωρήσεις ότι παίζει άσχημα. Για μένα είναι σημαντικό αυτό που επιχείρησε να κάνει για να βοηθήσει την ομάδα . Βοηθάει στην οικοδόμηση της ομάδας. Προετοιμάστηκε καλά για να παίξει. Προπονήθηκε καλά για να βοηθήσει. Αν δεν έπαιξε πολύ ήταν δική μου επιλογή και γι’ αυτόν ψάξαμε άλλο λόγο. Σήμερα δεν είμαι καθόλου δυσαρεστημένος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του. Έχει μεγάλη δυναμική ως παίκτης για να γίνεται καλύτερος κάθε μέρα ".

Για το αν είναι ικανοποιημένος μετά το 1/3 που έχει διανύσει η ομάδα: " Ειλικρινά είμαι ευχαριστημένος απ’ όλα τα παιδιά. Το μόνο που μένει είναι να πάρουμε περισσότερες νίκες να βελτιωθούμε. Έχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια στην έδρα μας".

Για το γεγονός ότι θα είναι η ομάδα στη βάση της: " Προπονηθήκαμε καλά κι αυτήν την εβδομάδα. Υπάρχουν στιγμές που είμαστε καλύτεροι στην προπόνηση σε σχέση με τους αγώνες. Πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο κερδίζοντας παιχνίδια. Ο αγώνας είναι πάντα πιο δύσκολος. Υπάρχουν στιγμές νευρικότητας και θα δούμε αν είμαστε ικανοί να το καταφέρουμε. Πρώτα έχουμε σε 48 ώρες παιχνίδι με την ΑΕΚ που είναι ιστορική ομάδα και θα έχουμε δύσκολο αγώνα".

Από την πλευρά του, ο Εργκίν Αταμάν αρκέστηκε να δηλώσει πως "ήδη πριν από τον αγώνα, ξέραμε πως θα ήταν δύσκολα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο ψηλός μας ήταν τραυματίας (σ.σ.: Τίμπορ Πλάις) και γι αυτό αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε άλλη στρατηγική. Στο πρώτο μέρος κάναμε αρκετά λάθη, αλλά μπήκαμε στο παιχνίδι γιατί είχαμε καλή άμυνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο κάναμε αρκετά λάθη, δεχθήκαμε γρήγορα καλάθια, ήμασταν τραγικοί στην επίθεση και μετά παραδοθήκαμε και στην άμυνα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ