EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί"

Πασκουάλ: "Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί"
EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ σημείωσε ότι η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην αναμέτρηση με την Ουνικάχα Μάλαγα, ενώ έσπευσε να προσγειώσει τους παίκτες του εν όψει της εκτός έδρας δοκιμασίας με τη Ζάλγκιρις (7/12, 20:00).

Παρά τη μέτρια εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός Superfoods επιβλήθηκε εντός έδρας της Ουνικάχα Μάλαγα , με τον Τσάβι Πασκουάλ να επισημαίνει μετά το τέλος της αναμέτρησης πως η αναποτελεσματικότητα στην εκτέλεση ήταν αυτή που δεν βοήθησε το "τριφύλλι" να πάρει από νωρίς το προβάδισμα.

Ο προπονητής των "πρασίνων" σημείωσε αρχικά πως " ήταν ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε όπως περιμέναμε, από πριν. Στα είκοσι πρώτα λεπτά δεν ήμασταν τόσο κακοί επιθετικά, απλά χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια. Ήταν κάτι λογικό γιατί είχαμε μια εβδομάδα χωρίς αγώνα. Στο β' μέρος βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε, χάρη στη λειτουργία μας στις δύο πλευρές του παρκέ. Η Ουνικάχα Μάλαγα έπαιξε εξαιρετικά, πάλεψε μέχρι το τέλος. Στα τελευταία λεπτά κάναμε μία έξτρα προσπάθεια και γι αυτό καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη", για να προσθέσει:

" Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία μας μέχρι τώρα, αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί γιατί έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι στο Κάουνας, που είναι πολύ απαιτητικό".

Εν συνεχεία επεσήμανε ότι " δεν είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημα μας ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης, όσο η αποτελεσματικότητα στην τελική απόφαση. Οι παίκτες είναι άνθρωποι, πάντα θέλουν να σκοράρουν, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα με άνεση, είναι πολύ απαιτητικά τα παιχνίδια. Θα πρέπει να ξαναδώ το παιχνίδι, αλλά το ότι χάσαμε κάποια σουτ να έπαιξε ρόλο στο να μην έχουμε σαφές προβάδισμα στη διάρκεια του αγώνα. Από την άλλη, η Ουνικάχα Μάλαγα δεν μας ταιριάζει σαν στυλ, γιατί είναι πολύ διαφορετική και μας δυσκολεύει".

Σε ερώτηση για το τι κρατάει και τι πετάει, απάντησε πως " με ικανοποιεί πως ήμασταν ανταγωνιστικοί με εξαίρεση αυτό με την Μπαρτσελόνα. Στη Μόσχα μπορεί να μην παίξαμε πάρα πολύ καλά, αλλά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Η ομάδα βγαίνει στο γήπεδο με σκοπό να κερδίσει και σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια είναι σε θέση να το κάνει. Από την άλλη, πρέπει να κατορθώσουμε να έχουμε περισσότερους παίκτες να αποδίδουν σταθερά στο παιχνίδι. Είναι παίκτες που έχουν δώσει καλά στοιχεία σε μερικές στιγμές, αλλά θα πρέπει να το μεγαλώσουμε σε επίπεδο χρόνου, για να καταφέρουμε να έχουμε σταθερά υψηλό επίπεδο απόδοσης. Όπως είπατε, είμαστε μόλις στο 1/3 της σεζόν και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ