EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Πρέπει να παίζουμε καλή άμυνα για να κερδίζουμε"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ένα 20λεπτο άρεσε στον Τσάβι Πασκουάλ, που παραδέχθηκε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να ξεκινά καλύτερα τους αγώνες του. "Είναι στενάχωρο να χάνεις έτσι", είπε ο Πάμπλο Λάσο.

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του στο δεύτερο μέρος δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ, που όμως δεν απέφυγε να σχολιάσει και το κακό τους πρόσωπο στο πρώτο μέρος, όταν η Ρεάλ έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Ο Πάμπλο Λάσο, από την πλευρά του, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού και εξήγησε ότι είναι δύσκολο για την ομάδα του να προετοιμάζεται με τόσους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού: " Στο πρώτο μέρος κάναμε πολλά λάθη και η Ρεάλ έπαιξε άψογα. Εχουν τρομερή ποιότητα. Μετά το ημίχρονο αλλάξαμε την άμυνα και κρατήσαμε τον έλεγχο στην επίθεση. Πασάραμε καλά και είχαμε στο τέλος τις ευκαιρίες να κερδίσουμε. Στην άμυνα ζώνης τους κάναμε δυο κακές επιθέσεις, όμως σταθήκαμε όρθιοι. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να ξεκινάμε τους αγώνες όπως ξεκινήσαμε απόψε. Ευχαριστώ τους οπαδούς για την απίστευτη υποστήριξή τους. Είναι μια νίκη με μεγάλη αξία η αποψινή, είναι δύσκολο να γυρίσεις ματς από το -14 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαστε ομάδα που πρέπει να παίξει σωστή άμυνα για να λειτουργήσει στην επίθεση. Είναι αλήθεια ότι αυτό το αποτέλεσμα μας αφήνει μεγάλη ικανοποίηση. Όσο καλά κι αν παίξεις απέναντι στη Ρεάλ, είναι δύσκολο να την κρατήσεις κάτω από τους 80 πόντους. Στο τέλος είχε καλές εμπνεύσεις, ο Καμπάτσο και ο Ντόντσιτς έβαλαν δύσκολα σουτ, όμως εμείς βάλαμε 82 και κερδίσαμε".

Ο Πάμπλο Λάσο, από την πλευρά του, συνεχάρη τον Παναθηναϊκό για την προσπάθειά του και παραδέχθηκε πως είναι δύσκολο να κάνει σχέδια με όλους τους σοβαρούς τραυματισμούς που έχει αντιμετωπίσει φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης: " Παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος, ήμασταν συμπαγείς αμυντικά και επιθετικά. Στο δεύτερο δεν είχαμε την ανάλογη ενέργεια, κάναμε ανόητα λάθη και στο τέλος, όταν ήρθε η ώρα για τις μεγάλες αποφάσεις, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το ματς. Για εμένα, είναι στενάχωρο να χάνεις έτσι. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που πολέμησε. Διανύουμε μια σκληρή σεζόν με πολλούς τραυματισμούς, είμαστε όμως δυνατοί και κάποιοι παίκτες μας έχουν κάνει πολλά βήματα προς τα εμπρός. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους τραυματισμούς, είναι άλλωστε το πιο δύσκολο κομμάτι στο μπάσκετ. Φυσικά αλλάζουν τα σχέδιά μας εξαιτίας τους, είμαστε περήφανοι για το πως αντιδρούν οι αθλητές μου σε αυτές τις καταστάσεις. 'Οσο για τον Λούκα Ντόντσιτς, πιστεύω πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Τον πήραμε όταν ήταν 13 ετών παιδί και τον βοηθήσαμε να εξελιχθεί για να γίνει αυτός που είναι σε αυτή την ηλικία. Είναι πολύ νεαρός και έχει ακόμη πολλά πράγματα να βελτιώσει. Το ξέρει, το αποδέχεται και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να βοηθά την ομάδα με το ταλέντο του".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ