EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Παναθηναϊκός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν την ίδια επιθετική ταυτότητα"

EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για τη μονομαχία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19/1, 21:15) και την δράση των Νάντο Ντε Κολό και Σέρχιο Ροντρίγκεθ, εξηγώντας ποια είναι τα δυνατά σημεία της ρωσικής ομάδας.

Χρόνος για πολλές σκέψεις σχετικά με όσα έγιναν στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε δεν υπάρχει, δεδομένου ότι ακολουθεί ένα ακόμη πιο απαιτητικό παιχνίδι, αυτό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19/1, 21:15). Ο Παναθηναϊκός Superfoods θέλει να πάρει τη νίκη, αφενός για να διατηρήσει αλώβητο το ΟΑΚΑ, αφετέρου για να διατηρηθεί στα ψηλά πατώματα της κατάταξης, συνεχίζοντας την προσπάθειά του για μια θέση στην πρώτη τετράδα εν όψει των playoffs.

Λίγο πριν από την έναρξη της προπόνησης του "τριφυλλιού", ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για όσα περιμένει να δει απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με πρώτο και καλύτερο την εξαιρετική επιθετική λειτουργία της. Ο 45χρονος τεχνικός σχολίασε γελώντας πως "ελπίζω ότι τελείωσε αυτό το παιχνίδι για εκείνους (σ.σ.: με την Αναντολού Εφές)ι αύριο θα ξεκινήσουν ένα νέο αγώνα", αναφερόμενος στο γεγονός πως απέναντι στην Αναντολού Εφές η ρωσική ομάδα σημείωσε 110 πόντους με 18 τρίποντα!

Εν συνεχεία, ανέφερε ότι " πρέπει να επανακτήσουμε την ψυχολογία μας γιατί παίζουμε στο γήπεδό μας. Χθες παίξαμε πολύ καλά αλλά δεν ήταν αρκετό, είχαμε τις ευκαιρίες μας για να νικήσουμε. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι μας και να επανέλθουμε και σωματικά μετά το ταξίδι που κάναμε. Γνωρίζουμε ότι παίζουμε με μία ακόμα σπουδαία ομάδα που προηγείται στην EuroLeague. Ξέρουμε ότι παίζουν με ψηλά σχήματα. Με τρεις ή τέσσερις παίκτες που αλλάζουν πάντα και θα πρέπει να διαβάσουμε καλά το παιχνίδι. Από την άλλη παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας που είναι ενθουσιώδης και θεωρώ ότι θα έχουμε τις ευκαιρίες μας για νίκη".

Για τη σημασία του ελέγχου του ρυθμού στο παιχνίδι, εξήγησε πως " ο ρυθμός πάντα είναι σημαντικός και είναι διαφορετικό να παίζεις εντός ή εκτός έδρας. Θεωρώ ότι η ΤΣΣΚΑ παίζει πολύ καλά στο transition, αλλά κι εμείς μπορούμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο ειδικά στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης. Οι δύο ομάδες έχουν ίδια ταυτότητα στην επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή άμυνα. Στην έδρα μας θέλουμε να παίζουμε καλή άμυνα και να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό", ενώ σε ερώτηση σχετικά με το ποιον εκ των Σέρχιο Ροντρίγκεθ ή Νάντο Ντε Κολό θα προτιμούσε να σταματήσει, απάντησε:

" Και τους δύο γιατί είναι μεταξύ των πέντε καλύτερων παικτών στην Ευρώπη. Η ΤΣΣΚΑ έχει εκπληκτικό ρόστερ. Είναι οι βασικοί δημιουργοί της ομάδας αλλά και οι βασικοί σκόρερ και είναι δύσκολο να βρεις άλλους παίκτες σαν αυτούς στην Ευρώπη. Έχουν σπουδαία ποιότητα και μπορούν να καταστρέψουν τα σχέδια που θα κάνουν οι αντίπαλοι γι’ αυτούς, καθώς έχουν μεγάλη ποιότητα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, να παλέψουμε, να έχουμε συγκέντρωση και να δεχτούμε ότι διαθέτουν ποιότητα. Το πλάνο μας είναι να μείνουμε στο παιχνίδι κι αν έχουμε ευκαιρία για τη νίκη να την πάρουμε".

ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: "ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ"

Ο Ίαν Βουγιούκας δήλωσε αρχικά πως " αντέχουμε (τη κούραση), είμαστε μία ομάδα που έχει χτιστεί να παίζει με τέτοιους αντιπάλους. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι ειδικά μετά τη Φενέρ αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αύριο. Το καλό με το νέο format της EuroLeague είναι ότι δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς. Ξέρουμε ότι στο ΟΑΚΑ έχουμε ως τώρα το απόλυτο των νικών και θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε. Σίγουρα είναι μία ευκαιρία να αποδείξουμε πως είμαστε ομάδα για το Final Four. Αν θέλουμε να τερματίσουμε στην τετράδα αυτές τις ομάδες πρέπει να τις κερδίζουμε στην έδρα μας. Είναι πολλοί οι παίκτες που πρέπει να προσέξουμε, το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ είναι πλούσιο. Πρέπει λοιπόν να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ