EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Ο Παναθηναϊκός δεν κυριαρχεί οικονομικά, αλλά..."

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με αφορμή την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα (11/1, 21:00), ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε στη "Sport" για την κατάσταση στην Ελλάδα, το μέλλον του και τον... Φιλίπε Κοουτίνιο.

Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός Superfoods αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα (11/1, 21:00) αυτή την εβδομάδα στην EuroLeague, δεν θα μπορούσε παρά να μιλήσει ο Τσάβι Πασκουάλ σε ΜΜΕ της πατρίδας του. Ο προπονητής των "πρασίνων" παραχώρησε συνέντευξη στη " Sport " για τη μονομαχία με την πρώην ομάδα του, αυτά που ζει στην Ελλάδα, αλλά και τον... Φιλίπε Κοουτίνιο, ενώ δήλωσε ανυπόμονος για την επανέναρξη του Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα: "Είναι πάντα ιδιαίτερο όταν παίζω με την Μπαρτσελόνα, ειδικά όταν πηγαίνω στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που είναι στην ομάδα από την εποχή που δούλευα εγώ εκεί. Όλα τα καλά όμως, τα αφήνω στην άκρη όταν αρχίζει ο αγώνας".

Για την EuroLeague: "Φέτος η διοργάνωση είναι πολύ "ανοιχτή". Δύο ή τρεις διαδοχικές νίκες μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της. Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από δύο σπουδαίες νίκες απέναντι σε Χίμκι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και καλή πορεία στη Liga Endesa τον τελευταίο καιρό. Έχει ποιότητα ως ομάδα, παίκτες με επιθετικό ταλέντο. Γενικά είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος".

Για τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών στην Μπαρτσελόνα: "Στους μεγάλους συλλόγους, τα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά. Είναι προφανές πως, στο τέλος, αν δεν κερδίζεις, η θέση σου είναι επισφαλής".

Για το αν κρατάει κακία σε κάποιον για την αποχώρησή του από την ομάδα: "Είναι μέρος της δουλειάς. Αν είσαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις, ξέρεις ότι υπάρχει πολλή πίεση, με την οποία πρέπει να μάθεις να ζεις. Αν δεν τα καταφέρεις...".

Για την ταυτότητα του Παναθηναϊκού Superfoods: "Είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, με ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Είναι ένα σύνολο που δουλεύει σκληρά στην προπόνηση και παλεύει πολύ στους αγώνες για να κερδίσει. Γι αυτό κι είμαστε σε αυτή τη θέση τη δεδομένη χρονική στιγμή".

Για το πως είναι δομημένη η κατάσταση στην Ελλάδα (σε αθλητικό επίπεδο): "Κάθε σύλλογος είναι διαφορετικός. Πολλές ομάδες έχουν ιδιοκτήτες. Δεν είναι σαν την Μπαρτσελόνα, για παράδειγμα η κατάσταση. Μπορεί να ακουστεί ως κλισέ, αλλά όπως λέω κάθε φορά "το μπάσκετ είναι μπάσκετ". Μπορεί το ελληνικό πρωτάθλημα να μην έχει τόσες πολλές ομάδες σαν την Liga Endesa, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως είναι αρκετά ανταγωνιστικό".

Για το που μπαίνει ο πήχης των απαιτήσεων στον Παναθηναϊκό Superfoods: "Οι άνθρωποι είναι έξυπνοι. Ο Παναθηναϊκός δεν κυριαρχεί πια οικονομικά στην Ευρώπη. Όπως και να έχει, ο προϋπολογισμός της ομάδας μάς επιτρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε τον ενθουσιασμό να διεκδικούμε σπουδαία πράγματα. Αυτή την στιγμή, στόχος μας είναι να προκριθούμε στα playoffs της EuroLeague και εν συνεχεία να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα - βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι, γιατί αλλιώς θα χάσουμε τον δρόμο μας".

Για το αν θα επέστρεψε στην Ισπανία και δη την Μπαρτσελόνα: "Νιώθω άνετα και όμορφα εδώ που είμαι, είμαι αφοσιωμένος και προσηλωμένος στο παρόν και στο πως θα εξελίξω τη δουλειά μου όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε αυτή τη δουλειά, βέβαια, δεν μπορείς να πεις κάτι με σιγουριά, δεν μπορείς να προδικάσεις το μέλλον".

Για το αν παρακολουθεί ακόμη τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο: "Είμαι μέλος της ομάδας και παρακολουθώ όσο μπορώ. Παίζει καλά, με σταθερότητα. Είναι ξεκάθαρο ότι κυριαρχεί στην Primera Division και ανυπομονώ να ξεκινήσει πάλι το Champions League. Όσο για τη μεταγραφή του Φιλίπε Κοουτίνιο; Δεν είμαι ειδικός στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό είναι μια απόδειξη ότι κάθε μεγάλη ομάδα προσπαθεί να έχει τους καλύτερους παίκτες".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ