EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Να συνδυάσουμε την καρδιά με το μυαλό"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για τα λάθη που είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Παναθηναϊκού Superfoods τον τελευταίο μήνα, αλλά και τα στοιχεία που θα φέρουν τη νίκη επί του Ολυμπιακού τη Δευτέρα στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (16/1, 19:30).

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ επί της Αναντολού Εφές, με τον Μάικ Τζέιμς να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση με τις 5/5 βολές που σημείωσε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν στάθηκε όμως εκεί, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, αλλά σε όσα έγιναν πριν από αυτό.

Ο προπονητής του "τριφυλλιού" αναφέρθηκε επίσης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που είναι πιο δεμένη ομάδα, αλλά και τα λάθη, που αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για το "τριφύλλι".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί της Αναντολού Εφές: " Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη μας, ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Δύσκολο. Χάσαμε την πρώτη ευκαιρία να "κλειδώσουμε" το παιχνίδι στα τέλη της β' περιόδου. Ήμασταν στο +12, αλλά για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε με άνεση. Στο β' ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πόντο - πόντο, αλλά στην παράταση καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ και να κερδίσουμε".

Για τη διαφορά των πόντων: " Θέλαμε να είμαστε σίγουροι για τη διαφορά των πόντων. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα αν θα παίξει ακριβώς ρόλο αυτό. Είναι περίεργη η κατάσταση, γιατί στην Κωνσταντινούπολη είχαμε παίξει δύο παρατάσεις. Γι αυτό θέλαμε να έχουμε το προβάδισμα σε περίπτωση που παίξει ρόλο η διαφορά πόντων".

Για το τρίτο φετινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: " Τα παιχνίδια που έχουν προηγηθεί σε μεγάλο βαθμό επηρεάζουν τα επόμενα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε απέναντι στον Ολυμπιακό, έχοντας κερδίσει το παιχνίδι που προηγήθηκε. Δεν είχε συμβεί το ίδιο στις άλλες δύο αναμετρήσεις μας, αφού είχαμε χάσει εκτός έδρας από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ούνικς Καζάν. Σίγουρα όταν φτάνεις να παίξεις έναν αγώνα, έχοντας κερδίσει νωρίτερα, είναι σημαντικό. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα, που δεν κάνει εύκολα το λάθος. Είναι ένα όχημα που ρολάρει εδώ και πολύ καιρό. Ο οδηγός παραμένει ίδιος, ακόμη κι αν αλλάζουν κομμάτια του αυτοκινήτου. Εμείς είμαστε ένα όχημα που μόλις έχει φτιαχτεί, δείχνουμε όμως ότι βελτιωνόμαστε και έχουμε καλά διαστήματα που μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερα στην πορεία. Παίζουμε πολλές φορές με πάθος και με την καρδιά μας. Πρέπει να τα συνδυάσουμε αυτά".

Για το τι μάρκα είναι κάθε ομάδα: (γελάει) " Δεν θα το συνεχίσω. Δεν πληρώνομαι από αυτές τις μάρκες, δεν μπορώ να αναφέρω κάτι".

Για τα λάθη που κάνει η ομάδα του: " Καταρχάς όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου. Δεν θα πρέπει να κάνουμε βεβιασμένα λάθη, βιαζόμαστε να σκοράρουμε. Στα τελευταία παιχνίδια κάνουμε πολλά λάθη. Στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, είχαμε μόνο τέσσερα λάθη στο παιχνίδι. Από εκεί και μετά όμως, κάνουμε αρκετά εύκολα το λάθος. Αυτό μας κάνει μεγάλο κακό. Είναι σημαντικό να ελέγχουμε αυτή τη στατιστική κατηγορία. Σήμερα ήμασταν αρκετά καλοί στο κομμάτι των ριμπάουντ, ειδικά το αμυντικό. Όχι μόνο καθαρά από αυτό, αλλά και σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα μετά το ριμπάουντ. Πιστεύω ότι τα λάθη σήμερα ήταν πάρα πολλά και επηρέασαν το παιχνίδι".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός μετρά έξι σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού (από τους περσινούς τελικούς): " Δεν μπορούμε να κοιτάμε τόσο πολύ προς τα πίσω. Φέτος μας έχουν κερδίσει τρεις φορές. Άρα είμαστε σε μια κατάσταση που πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές για να κερδίσουμε. Κάθε μέρα είμαστε καλύτεροι και πιο κοντά να τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα πάνε καλύτερα τα πράγματα, από την αρχή".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ