EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Μου αρέσει το πως ηγείται ο Καλάθης"

Πασκουάλ: "Μου αρέσει το πως ηγείται ο Καλάθης"

Φανερά ικανοποιημένος από το 2/2 απέναντι σε Μπάμπεργκ και Ερυθρό Αστέρα ήταν ο Τσάβι Πασκουάλ, όπως έδειξε μετά το τέλος του αγώνα με τους "ερυθρολεύκους" του Βελιγραδίου.

Η αφετηρία του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν ιδανική, αφού το 2/2 απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Μπάμπεργκ διατηρεί το "τριφύλλι" στον δρόμο που ήθελε να βαδίζει στην EuroLeague. Ο 44χρονος τεχνικός ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από αυτά που είδε από τους παίκτες του απέναντι στους "ερυθρολεύκους", κάτι στο οποίο εστίασε μετά το τέλος του αγώνα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού σημείωσε αρχικά πως " θέλω να πω ένα "ευχαριστώ" στον κόσμο που στήριξε την ομάδα, αλλά και για την υποδοχή που μου επιφύλαξε. Ελπίζω να τους το ανταποδώσω μέσα από τη σκληρή δουλειά και τα καλά αποτελέσματα. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη νίκη. Θεωρώ ότι παίξαμε πολύ ωραία στο α' ημίχρονο. Στο γ' δεκάλεπτο κοντρολάραμε τον ρυθμό, αλλά χάσαμε τρία εύκολα λέι απ που θα μας βοηθούσαν να ξεφύγουμε στο σκορ. Στις αρχές της τελευταίας περιόδου σταματήσαμε όμως να αμυνόμαστε. Δεχθήκαμε ένα σερί από τον Ερυθρό Αστέρα, που τον έβαλε πάλι στο παιχνίδι. Μπορέσαμε όμως να επιστρέψουμε και να πάρουμε αυτή τη σημαντική νίκη για να κλείσουμε θετικά αυτή την εβδομάδα", για να προσθέσει αναφερόμενος στον Νικ Καλάθη:

" Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο ηγείται της ομάδας, κάτι που είναι απαραίτητο όταν παίζεις στο "1". Έχει κάνει γεμάτα παιχνίδια, ίσως στο τελευταίο δεκάλεπτο να έμεινε από δυνάμεις, αλλά ήταν κάτι φυσιολογικό".

Σε ερώτηση για το τι έχει αλλάξει ο ίδιος στον Παναθηναϊκό, απάντησε πως " δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν, από σεβασμό προς τον κ. Αργύρη Πεδουλάκη. Κοιτάμε μόνο μπροστά, θα μιλήσουμε μόνο γι αυτά που συμβαίνουν από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα. Νομίζω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Έχουμε βρει μια ισορροπία μαζί με όλο το επιτελείο, μεταξύ των θετικών που υπήρχαν στο παρελθόν και αυτών που θέλουμε να βάλουμε στην ομάδα. Έχουμε επιχειρήσει να δουλέψουμε πάνω στις λεπτομέρειες αυτών των πραγμάτων. Αυτό που είδαμε σήμερα στο α' ημίχρονο, ήταν αυτό που μου άρεσε και αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να δώσει η ομάδα. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, με οργάνωση στο παιχνίδι μας. Πιστεύω ότι ήμασταν επιθετικοί σε κάθε φάση και παίξαμε με πίεση στον αντίπαλο".

Ενώ κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός πως απέναντι σε Μπάμπεργκ και Ερυθρό Αστέρα δεν χρησιμοποίησε τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Λευτέρη Μποχωρίδη: " Σίγουρα θα παίξουμε με περισσότερους παίκτες στη συνέχεια. Έχω εμπειρία στη διαχείριση παικτών που είναι ένα βήμα πριν το "ξεπέταγμα". Πολλές φορές βιαζόμαστε να τους δούμε να εμφανίζονται. Πρέπει όμως να εμφανιστούν όταν θα είναι πλήρως έτοιμοι, γιατί αλλιώς κόβουμε το δυναμικό βελτίωσης που ενδεχομένως έχουν. Μαθαίνω τους παίκτες σιγά σιγά, αλλά θα χρειαστώ κάποιο χρόνο για να δουλέψω μαζί τους. Είναι η στιγμή να απλοποιήσουμε τα πράγματα και να εστιάζουμε στο να κερδίζουμε τα παιχνίδια".

Ράντονιτς: "Δώσαμε εύκολους πόντους στον Παναθηναϊκό"

Από την πλευρά του, ο Ντέγιαν Ράντονιτς σημείωσε πως " παίξαμε πολύ άσχημα στο ξεκίνημα του αγώνα, σε άμυνα και επίθεση. Αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να πετύχει κάποιους εύκολους πόντους, εξαιτίας των λαθών μας. Ήταν η ίδια εικόνα σε όλο το α' ημίχρονο. Μετά την ανάπαυλα βελτιωθήκαμε σε άμυνα και επίθεση, αλλά δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Αυτή ήταν η ιστορία του Παναθηναϊκού. Έχουμε κάποια νέα παιδιά στο ρόστερ μας, θέλουμε να πάμε καλά στην Αδριατική Λίγκα, να τους δούμε να βγαίνουν μπροστά. Προσθέσαμε στην ομάδα τον Νέιτ Ουόλτερς, γιατί θέλουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην EuroLeague".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ