EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Ξέρουμε τις δυσκολίες με Ρεάλ Μαδρίτης"

EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ, ο Ματ Λοτζέσκι και ο Κρις Σίνγκλετον μίλησαν την παραμονή της αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης (24/11, 21:00) για τα στοιχεία που θα φέρουν τη νίκη στον Παναθηναϊκό Superfoods.

Ο αγώνας με τη Ρεάλ Μαδρίτης (24/11, 21:00) δεν είναι "τελικός" για τον Παναθηναϊκό Superfoods, αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο τη σημασία που έχει για το "τριφύλλι". Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ βρίσκεται σε "καλό φεγγάρι" τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετράει τρεις διαδοχικές νίκες (εκ των οποίων οι δύο εκτός έδρας) και θέλει να διατηρήσει αλώβητο το ΟΑΚΑ στην EuroLeague. Όπως εξήγησε μάλιστα ο προπονητής των "πρασίνων", για να προκύψει το θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει η ομάδα του να σημειώσει 80+ πόντους αφού απέναντι θα βρει ένα σύνολο που συνηθίζει να ανεβάζει αρκετά το σκορ στους αγώνες του.

" Η Ρεάλ είναι μια φανταστική ομάδα. Ακόμα κι αν προσπαθήσεις να παίξεις άμυνα, είναι δύσκολο να το κάνεις τόσο καλά απέναντί τους γιατί έχουν την ποιότητα να σκοράρουν. Το πρώτο που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως θα χρειαστούμε πάνω από 80 πόντους για να κερδίσουμε. Όταν παίζεις με μια τέτοια ποιοτική ομάδα, πρέπει να παίζεις καλά και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση για να έχεις πιθανότητες να κερδίσεις", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στο κομμάτι της προσθήκης του Έντι Ταβάρες και της επιρροής που έχει στο παιχνίδι της ισπανικής ομάδας:

" Θα είναι δύσκολο, το ξέρουμε. Έχουμε μιλήσει στα αποδυτήρια με τους παίκτες μας, γιατί είναι ένας παίκτης με φοβερό μέγεθος, παίρνει καλές θέσεις στην επίθεση, έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και στην άμυνα προστατεύει καλά τη ρακέτα. Ξέρουμε την ποιότητά του, δεν μπορείς εύκολα να την ανταγωνιστείς, εμείς θα ψάξουμε να βρούμε τον τρόπο και στην άμυνα και στην επίθεση, να τον αντιμετωπίσουμε επιτυχώς".

Όσον αφορά στον Λούκα Ντόντσιτς, σχολίασε ότι " είναι ένας απίστευτος παίκτης, ένα φαινόμενο. Δεν θυμάμαι κανέναν άλλον παίκτη στην ηλικία του να κάνει αυτά τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, εμείς παίζουμε στην έδρα μας, περιμένουμε καλή ατμόσφαιρα και τον κόσμο μας να έρθει στο ΟΑΚΑ. Ξέρουμε ποιον αντιμετωπίζουμε, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε", ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί -κατόπιν σχετικής ερώτησης- στη δήλωση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά λόγια για την κοινή τους πορεία στην Μπαρτσελόνα:

" Πρώτα από όλα, έχει απίστευτη ποιότητα στο παρκέ κι όλοι το ξέρουν. Σαν άνθρωπος, είναι εξαιρετικός. Όλα τα χρόνια μαζί του ήταν τρομερά και σίγουρα έχουμε μια εξαιρετική σχέση. Για εμένα, είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω προπονήσει ποτέ. Τα 20 χρόνια του Ναβάρο σε ένα κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα, είναι ένα απίθανο ρεκόρ το οποίο δείχνει πόσο σημαντικός είναι για την ιστορία του κλαμπ και για εμένα ήταν πολύ σημαντικό που συνεργάστηκα μαζί του".

Τέλος, για το θέμα των διεθνών που θα δώσουν οι "πράσινοι" στα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων, ανέφερε: " Αποφάσισα πριν από έναν μήνα, να μην πω τίποτα στα media για αυτό το θέμα. Θα κρατήσω την ίδια στάση, δεν θα πω κάτι".

ΛΟΤΖΕΣΚΙ: "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ"

Από μέρους του, ο Ματ Λοτζέσκι δήλωσε αρχικά πως " κάθε παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Ειδικότερα όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα που δεν έχει πολλές νίκες ως τώρα στην Ευρωλίγκα και θα έρθει πεινασμένη εδώ για να μας κερδίσει. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, συγκεντρωμένοι, να παίξουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε", ενώ πρόσθεσε: "Το κλειδί είναι το ίδιο, όπως κάθε φορά που αντιμετωπίζεις τη Ρεάλ. Είναι μια ομάδα με ταλέντο και πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα, να βάλουμε τον κόσμο στο παιχνίδι και να μην κάνουμε αβίαστα λάθη στην επίθεση. Ο έλεγχος των ριμπάουντ, των λαθών και η καλή άμυνα είναι τα πιο σημαντικά".

Σε ό,τι αφορά στην παρουσία του Λούκα Ντόντσιτς και την επίδραση που έχει στο παιχνίδι της ισπανικής ομάδας, σημείωσε: " Πρόκειται για ένα φαινόμενο. Είναι προφανώς ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, έχει αυτοπεποίθηση και κάνει πολλά στο παρκέ, εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να τον σταματήσουμε".

ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ: "ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

Τέλος, ο Κρις Σίνγκλετον εξήγησε ότι " θα είναι δύσκολο το παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Αυτοί θα έρθουν εδώ για να αντιμετωπίσουν εμάς, που είμαστε μια ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ έδρας τα τελευταία δυο χρόνια, όμως, παράλληλα είναι μια ομάδα που παίζει εξαιρετικά και είναι σχεδόν πάντα στα Final Four. Έχουν αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά κάποιοι άλλοι παίκτες τους έχουν βγει μπροστά. Πιστεύω στις δυνατότητές μας και στους συμπαίκτες μου και πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη".

Σε ερώτηση για τον Ντόντσιτς, απάντησε: " Η Ρεάλ έχει δέκα παίκτες με παραστάσεις από το ΝΒΑ και αρκετούς ακόμα που είναι "μπαρουτοκαπνισμένοι" στην EuroLeague. Ο Ντόντσιτς είναι ένας μεγάλος παίκτης, ξέρουμε τι μπορεί να κάνει στο παρκέ, αλλά θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλους τους αντιπάλους".

Ενώ για το διαφαινόμενο sold out, σχολίασε: " Ο κόσμος θα έρθει εδώ για να δει έναν μεγάλο αγώνα. Να δει τον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ένα από τα παιχνίδια που κι εγώ θα πλήρωνα για να το δω και ξέρω τι να περιμένω από τον κόσμο. Ο κόσμος μάς πιστεύει, αλλά εμείς έχουμε ακόμα πολλά να δώσουμε και να γίνουμε όσο το δυνατό καλύτερη ομάδα μπορούμε".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ